Tyhjätaskusta taivaisiin: wild card sunnuntai

Eilen alkoi NFL:n pudotuspelit ja näimmekin kaksi viihdyttävää ottelua. Pelillisesti nuo ottelut eivät olleet varmasti näiden pudotuspelien parhaat, mutta tapahtumia niissä silti riitti.

20:05 Indianapolis Colts – Cincinnati Bengals

Ilta aloitetaan jälleen hieman heikompi tasoisemmalla ottelulla, vaikka eivät tässä ottelussa huonot joukkueet pelaa vastakkain.

Lähtökohdat otteluun:

Cincinnati Bengals joutuu lähtemään otteluun ilman joukkueen suurinta tähteä kun laitahyökkääjä AJ Green kärsii edelleen aivatärähdyksestä. Green olisi varmasti halunnut pelata ottelussa, mutta NFL on hyvin tarkka päävammojen kanssa ja sen vuoksi pelaaminen ei ole tänään mahdollista. Greenin poissaolo on Bengals hyökkäykselle todella suuri menetys, jonka vuoksi joukkueen pitää nojautua entistäkin enemmän juoksuhyökkäyksensä varaan. Bengals-fanit varmasti myös muistavat kuinka huono heidän joukkueensa oli runkosarjan aikana, kun Green kärsi vammoista eikä voinut pelata. Vierasjoukkueen kannalta lähtökohdat otteluun eivät siis ole kovinkaan suotuisat. Indianapolis Coltsin faneja askarruttaa myös laitahyökkääjien kunto, koska viikolla joukkueen veteraanilaitahyökkääjä Reggie Wayne ei ole pystynyt harjoittelemaan ja pelaaminenkin on sen vuoksi todella epävarmaa. Ilman Wayneä Colts hyökkäys on hieman yksipuolinen ja heittohyökkäyksen toimivuudesta vastaa T.Y Hilton. Hilton on kyllä kova pelimies, mutta parempia puolustuksia vastaan Hiltonilla on edelleen vähän tapana kadota ja jäädä ilman kunnollisia tilastoja. Joten Waynen pelaaminen on koko Colts hyökkäyksen kannalta todella ratkaisevaa. Puolustuksia vertaillessa esille nousee Coltsin suhteellisen hyvä heittopuolustus, mutta kokonaisuutena Bengalsin puolustus on kuitenkin huomattavasti parempi ja sen vuoksi ottelun voimasuhteet menevät suhteellisen tasan.

Tyhjätaskun tipsit otteluun:(Nordicbet)

Indianapolis Colts -3 – Cincinnati Bengals 1 1.81

Ilman Greeniä pelaava Bengals ei tule pysymään heittohyökkäyksellä elävän Coltsin kelkassa joten yli 3 pisteen kotivoitto ei pitäisi olla mikään ihme.

23:40 Dallas Cowboys – Detroit Lions

Lähtökohdat otteluun:

Molemmat joukkueet pelasivat läpi runkosarjan todella hyvää jenkkifutista ja sen vuoksi voittajan ennustaminen tulee olemaan todella vaikeaa. Detroit Lions lähtee otteluun suhteellisen terveenä ja muutenkin lähes parhaalla miehistöllään kun puolustuksenlinjassa pelaava Ndamukong Suh selvisi viime viikkoisesta sikailustaan sakoilla. Lisäksi Lions saa vahvistuksen hyökkäyksenlinjaansa, kun 1 ottelun pelikiellossa ollut Dominic Raiola on jälleen pelikelpoinen. Dallas Cowboys taas joutuu todennäköisesti tulemaan toimeen ottelussa ilman hyökkäyksenlinjan ulompana linjamiehenä pelaavaa Doug Freetä, joka on kärsinyt koko viikon nilkkavammasta. Freen vamma on siitä ikävä, että koko Cowboysin tämän kauden hyökkäys on tukeutunut loistavaan hyökkäyksenlinjaan ja ilman Freetä linja ei varmasti ole aivan parhaimmillaan. Toinen kysymysmerkki loukkaantumisten suhteen on pelinrakentaja Tony Romon selkä tai oikeastaan tuleeko se kestämään koko ottelun, kun vastassa on todella kovaa pelaava Lions puolustus. Romo kun ei ole koko kautena ollut täydessä kunnossa ja ennen kauden puoliväliä tullut selkävamma on vaivannut jokaisessa ottelussa enemmän ja vähemmän. Lions puolustus on varmasti tietoinen Romon vammasta ja itse en ihmettelisi vaikka vierasjoukkueen puolustus antaisi 2-3 myöhäistä osumaa Cowboys pelinrakentajalle. Se tuleeko Romon selkä kestämään koko ottelun ja haittaako se pelaamista on varmasti yksi ratkaisevimmista asioista Cowboysin kannalta. Ilman Romoa kun Cowboys hyökkäys on todella yksipuolinen ja mahdollisuudet voittoon lähes olemattomat.

Tyhjätaskun tipsit otteluun:(Nordicbet)

Dallas Cowboys – Detroit Lions 2 3.35

Mielestäni viikonlopun selvin ylikerroin jota ei voi jättää hyödyntämättä. Varmistelijat voivat pelata vielä 7 pisteen tasoituksella, jolloin kerroin on mukavat 1.78.

Vierasjoukkueen pisteen yli 19.5 1.77

Ottelussa tullaan varmasti tekemään paljon pisteitä ja allekirjoittanut ei vaan usko Cowboys puolustuksen pystyvän puolustumaan Calvin Johnsonia, jolloin 20 pisteen tekeminen ei pitäisi olla vaikeaa.