UFC:ssä taas suomalaisväriä tulevana viikonloppuna

Nico Musoke on kielinero.

Nico Musoke on kielinero. Kuva: Jani Mesikämmen.

Tulevana lauantaina polkaistaan käyntiin kotimaisen vapaaottelun kevätsesonki Vantaan Cage 25 -tapahtumassa. Samana iltana kannattaa Vantaalla piipahtamisen jälkeen kääntää katse myös Brasilian UFC-kinkereihin. Jaraguassa on tarjolla paitsi komea pääottelu (Machida vs. Mousasi), myös tanssaamista sinivalkoisissa väreissä. Tavallaan.

No, ehkä hieman enemmän sinikeltaisissa väreissä, mutta ei ole syytä häpeillä sitä tosiasiaa, että Tukholmasta maailmalle ponnistava Nicholas Musoke on neljäsosasuomalainen äitinsä puolelta. Jos ei ihan voida omia tätä miestä, lievää suuremmalla sympatialla voinemme seurata Nicon maailmanvalloitusta.

Suomalaiset juuret eivät ole pelkkä teoreettinen nyanssi Musoken osalta. Keskustelun hänen kanssaan voi aloittaa härmäläisen rehdisti ”Terve!”-huudahduksella. Ja vaikka fiksu nuorukainen vähättelee kielitaitoaan, haastattelukin sujuu tarvittaessa kauniilla pohjoisella sivistyskielellä.

Tämä kävi ilmi tammikuussa, kun FightSportin Jaakko Dahlbacka jutusteli Musoken kanssa Tukholmassa vieraillessaan.

Musoke kohtaa Brasiliassa kotikehän miehen eli Viscardi Andraden. Luvassa on kuitenkin voitto Suom… tai siis Ruotsiin. Tästä lisää lähempänä, kun saadaan viikon #VarmatTiedot kuosiin.

Suomen kansan edustajana uskaltaa kuitenkin toivottaa Nicolle onnea taistoon. Slå han pä käften!