UFC Fight Night: Paluuta tekevä Korean Zombie kohtaa Bermudezin

Super Bowl -viikonloppuna Houstonissa nähdään muutakin kuin odotettu New England Patriots vs. Atlanta Falcons finaali. Periksi antamattomasta tyylistä tutuksi tullut Chan-Sung Jung tekee paluun melkein 4 vuoden tauon jälkeen. Pääottelussa Jung saa vastaansa uutta nousua tekevän Dennis Bermudezin.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Chan-Sung ”Korean Zombie” Jung vs. Dennis Bermudez (2.65 – 1.50)

Periksi antamattoman tyylinsä takia ”Korean Zombie” lempinimen saanut Chan-Sung Jung (14-4) on ollut poissa häkistä melkein 4 vuotta. Korealaiseen tyyliin kaksivuotinen asepalvelus on nyt takanapäin ja loukkaantumiset on saatu hoidettua kuntoon. Nuoresta asti monipuolisesta kamppailulajeja harrastanut Jung on ainoa ottelija UFC:ssä, joka on onnistunut lopettamaan ottelunsa näyttävällä twister-lopetuksella.

Arvio:

Ennen pitkää taukoaan korealainen luotti leukaansa siinä määrin, että miehellä oli vain yksi suunta ja se suunta oli eteenpäin iskujen läpi. Lisäksi mattoon mentäessä judon mustavyö pystyi monesti määräämään tahdin. Nyt vajaa 4 vuotta myöhemmin laji on kehittynyt entisestään, eikä ole varmuutta siitä minkälaista harjoitusta ja edistystä mies on armeijan mukana saanut. Sen voi varmuudella sanoa, että Dennis Bermudez (16-5) on sen ajan harjoitellut ja otellut ahkeraan tahtiin muiden huippu-urheilijoiden seurassa. Tämän lisäksi voimakasrakenteisen Bermudezin lyöntien läpi ei niin vain mennä ja jos mennäänkin, niin viimeistään siinä vaiheessa korealainen viedään mattoon. Bermudez voittaa tuomariäänillä.

Volkan Oezdemir vs. Ovince Saint Preux (3.75 – 1.28)

Arvio:

Ottelukortin epätasaisimpana otteluna nähdään Volkan Oezdemirin (12-1) ja Ovince Saint Preuxin (19-9) kohtaaminen. OSP:n piti otella alun perin Jan Błachowiczia vastaan, mutta puolalaisen loukkaannuttua, nopealla aikataululla paikkaajaksi saapui sveitsiläinen debytantti Volkan Oezdemir. Oezdemir otteli aikaisemmat ottelunsa raskaassa sarjassa, joten erittäin heikon alasvienti puolustuksen lisäksi ongelmana on myös viime hetken painonpudotus. Viime ottelussaan tylysti tyrmätty Saint Preux ei lähde ottamaan mitään riskejä pystyssä. Painitaustansa ansiosta mies lähtee saman tien viemään ottelua mattoon ja takoo debytantista keskeytysvoiton.

Monista loukkaantumisista kärsinyt kortti näyttää muiden otteluiden osalta siltä, että halli yritetään täyttää lähinnä kaupungissa pörräävän hyvän tunnelman ja super bowl -fanien toimesta. Naisten korsisarjan osalta tosin otellaan 3 ottelua, joista jokainen tulee vaikuttamaan kärkipään tilastoihin ratkaisevasti. Lisäksi kortilla ottelee hyvässä nosteessa oleva Chas Skelly (16-2), joka voitti 3 vuotta sitten suomalaisten harmiksi Tom Niinimäen.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta. Lyö vetoa lauantain otteluista Unibetilla!

Kansikuva: Matt Roberts/Getty Images.