Kouvojen lupaava Ilari Seppälä: ”Bisons on edelleen kova joukkue”

Korisliigan lupaavimpiin pelaajiin lukeutuva Kouvojen Ilari Seppälä on aloittanut väkevästi kauden 2014-15. Mies on itsekin tyytyväinen suorituksiinsa ja janoaa Suomen mestaruutta.

– Ihan hyvin on lähtenyt käyntiin. Muutama huono peli mahtui väliin, mutta muuten ei valittamista. Tavoitteeni on joukkueen mestaruus ja menestys. Toki itsekin haluan pelata hyvin, nuori Seppälä sanoo.

Kouvot majailee sarjassa sijalla kaksi. Joukkue on asettanut tavoitteekseen mestaruuden ja luotto sen saavuttamiseen on ainakin Seppälällä kova.

– Siihen on pakko uskoa. Sen eteen me teemme töitä joka päivä. Kauden alussa meillä oli vaikeuksia vieraspeleissä. Nyt sekin on kuitenkin muuttunut, sillä voitimme kolme peliä vieraissa putkeen.

– Saimme peliämme korjattua, kun pääsimme vain harjoittelemaan hyvin yhdeksän päivän ajan. Treenasimme perusasioita ja sitä kautta pelimme löytyi.

Seppälän mukaan Kouvojen vahvuus piilee pelaajiston tasaisuudessa.

– Meidän joukkueessamme on monta pelaajaa, jotka pystyvät tekemään sen 20 pistettä peliä kohden. Meiltä löytyy siis ratkaisuvoimaa. Olemme myös hyviä levypalloissa, mikä helpottaa peliä luonnollisesti huomattavasti.

Seppälä kuuluu joukkueensa runkopelaajiin, nuoresta iästään huolimatta. Pelintekijä on pelannut joukkueen kaikissa neljässätoista ottelussa keskimäärin 31 minuutin peliajalla. Pisteitä on kertynyt peliä kohden noin 12. Seppälää pidetään ikäluokkansa lupaavimpina pelaajina. Nuorisomaaotteluita on miehelle kertynyt jo useita kymmeniä. Debyytti Susijengissä kuuluu miehen tulevaisuuden tavoitteisiin, mutta vielä mies ei siitä stressaa.

– Toivottavasti joskus pääsen mukaan. Olin kesällä katsomassa Bilbaossa kisoja ja meininki oli niin upea, että itsekin tahtoo pelaamaan. Seuraavaksi yritän päästä kuitenkin kesäuniversiadijoukkueeseen mukaan.

Seppälän seuraava haaste on kuitenkin keskiviikkoinen Korisliiga-kamppailu viime vuosien menestysjoukkue Loimaan Bisonsia vastaan. Bisons löytyy sarjassa sijalta kuusi europelikiireidensä keskellä.

– Tulee varmasti kiihkeä matsi. Bisons on edelleen kova joukkue, vaikka eivät olekaan tällä hetkellä aivan kärjessä. Viime playoffseista meiltä jäi hampaankoloon heitä kohtaan. Meidän etumme on, että pelaamme vain kotimaista liigaa. On eri asia tulla suoraan peliin Venäjältä, kuin Loimaalta, Seppälä viittaa vastustajan otteluruuhkaan.

Kouvojen 50-vuotisjuhlaottelu Bisonsia vastaan alkaa klo 18.30