Susijengille tarjolla kolmas sija – jatkuuko myllytys Puolaa vastaan?

Suomen koripallomaajoukkueen pelit jatkuvat tänään, kun Susijengi kohtaa lohkon päätöskierroksella Puolan.

Suomi varmisti jatkopaikan eilen, kun Bosnia-Hertsegovina kaatui upean esityksen jälkeen lukemin 88–59. Susijengin peli lähti nihkeän alun jälkeen rullaamaan mahtavasti eikä bosnialaisille annettu mahdollisuuksia.

– En muista milloin viimeksi olisi nähnyt meidät pelaavan näin hyvin, ehkä Ranskaa vastaan Tampereella. Puolustuksessa teimme niitä asioita, jotka oltiin sovittu ja sitä kautta pääsimme luomaan hyökkäystä, Gerald Lee jr. kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

Tänään Suomella riittää panosta, vaikkakin lähtokohdat ovatkin helpommat varman pudotuspelipaikan ansiosta. Suomelle on tarjolla lohkokolmosen paikka ja sitä kautta mahdollisuus helpompaan neljännesvälierävastukseen. Molemmilla joukkueilla lienee mielessä se fakta, että tämän on ottelun häviäjä saa todennäköisesti pudotuspeleissä vastaansa MM-hopeajoukkue Serbian.

Puola tiedetään erittäin kovaksi joukkueeksi ja heille on asetettu ennakkosuosikin viitta tähän otteluun. Joukkue kaatoi avausotteluissaan Bosnia-Hertsegovinan sekä Venäjän, mutta sen jälkeen tilille on napsahtanut kaksi tappiota. Ensiksi joukkue koki Ranskalle niukan 69–66 tappion, mutta eilen joukkue jäi yllättäen Israelin jalkoihin häviämällä kahden pisteen turvin.

Puolan joukkueesta nousee esiin yksi suuri nimi, jonka kanssa Susijengin täytyy olla tarkkana. Marcin Gortat, 211-senttinen patsas, joka pelaa NBA-joukkue Washington Wizardsin riveissä. Hän on Puolan pelin sielu ja hänen pimentämisensä on Suomen suurimpia tehtäviä.

Jos Susijengi pystyy jatkamaan siitä, mihin se eilen jäi, tulee Puolalla hankala iltapuhde eteensä. Suomi pelasi niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin vahvaa peliä ja etenkin isojen bosnialaisten pimentäminen korin alla oli nappisuoritus. Samalla liikkeellä ja samalla heittoprosentilla Susijengi pystyy nappaamaan lohkon kolmossijan itselleen, milloin neljännesvälierävastus olisi huomattavasti helpompi.

marcin gortat

Marcin Gortat on Puolan suurin tähti. (AOP)

Suomen lohkon tilanne:

  1. Ranska 8p
  2. Israel 7p
  3. Suomi 6p
  4. Puola 6p
  5. Bosnia-Hertsegovina 5p
  6. Venäjä 4p

Suomi-Puola-ottelu alkaa kello 16 ja voit seurata kamppailua Yle2-kanavalla.