NBA: San Antonio eteni finaaliin

Femmat lenteli kun Spurs jatkoi matkaansa kohti finaaleja (Getty)

NBA:n finaaleissa nähdään tänä vuonna viime kauden uusinta, kun San Antonio Spurs raivasi tiensä Miami Heatin seuraksi NBA:n finaaleihin. San Antonio kampesi tieltään Oklahoma Cityn jatkoajalla 112-107.

Ottelu oli hyvin erilainen aikaisempiin sarjan otteluihin, sillä tällä kertaa se oli tiukka. Aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet murskavoittoihin. San Antonio tosin näytti karkaavan ottelussa viemällä kolmannen neljänneksen peräti 37-20, mutta OKC taisteli itsensä takaisin peliin.

San Antonio näytti jo vievän pelin, kun 29 sekuntia ennen loppua Manu Ginobili vei joukkueen pisteen johtoon kolmosellaan ja seuraavassa hyökkäyksessä Kevin Durant menetti pallon, kun parikymmentä sekuntia oli jäljellä. Ginobilia rikottiin, mutta hän sai vain toisen vapareista sisään. Russell Westbrook toi OKC:n tasoihin vapariviivalta ja kun San Antonio ei onnistunut voittoyrityksessään, mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika alkoi tasaisesti, mutta viimeisen 2,20 aikana OKC ei saanut yhtään pistettä, kun heitot kimpoilivat rautoihin tai San Antonion puolustus torjui ne. Lopulta San Antonio hoiti viimeiset sekunnin edukseen ja nappasi finaalipaikan. San Antonion voiton arvoa nostaa tietyllä tapaa se, että Tony Parker joutui jättämään ottelun kesken jo ensimmäisellä puoliajalla nilkkavamman takia.

Yksi San Antonion voiton aseista tuli taas penkilstä, kun Ginobili avitti joukkuetta 15 pisteellä ja huikean Oklahoma City-sarjan pelannut Boris Diaw teki peräti 26. San Antonio voitti penkiltä tehdyt pisteet peräti 51-5. Vanha herra Tim Duncan nosteli 19 pistettä ja Kawhi Leonardkin 17. Leonardin panos oli kuitenkin huomattavampi puolustuspäässä, kun hän pelasi erinomaisesti Durantia ja Westbrookia vastaan, vaikka molemmat koville pisteille pääsivätkin. OKC:n ykkönen oli 34 pistettä tehnyt Westbrook ja Durant sai kasaan 31. Reggie Jackson pelasi taas oivan pelin 21 pisteellä.

Duncan ja Diaw olivat isossa roolissa eikä Serge Ibaka päässyt kontrolloimaan korin alla enää samalla tavalla kuin aiemmin tässä ottelusarjassa. Ginobili otti ison roolin Parkerin loukkaannuttua ja pyöritti palloa kuten ranskalainen parhaimmillaan. Muutenkin San Antonio liikutti palloa paremmin kuin hävityissä otteluissa. Oklahoma City joutui kuormittamaan avainpelaajiaan paljon enemmän, sillä Durant pelasi yli 53 minuuttia ja Ibaka, Jackson ja Westbrookin kaikki yli 43 minuuttia. Väsymys painoi lopussa, kun Durant missasi viime hetken kolmosen eikä saanut yhtään pelitilannekoria jatkoajalla. Vertailun vuoksi San Antoniolta ainoastaan Leonard pelasi yli 40 minuuttia.

Kokemus oli jälleen San Antoniolle valttia sen edetessä viime kauden uusintaotteluun. Luvassa ovatkin jälleen häikäisevät finaalit.