NBA: Westbrook ja Durant nostivat OKC:n tasoihin

Russel Westbrook ja Kevin Durant olivat viime yönä pysäyttämättömiä (Getty)

Russel Westbrook ja Kevin Durant olivat viime yönä pysäyttämättömiä (Getty)

Oklahoma City tasoitti otteluvoitot San Antoniota vastaan, kun se voitti toisen kotiottelunsa 105-92. Oklahoma Cityn voiton takuumiehinä olivat yhteensä 71 pistettä tehneet Russell Westbrook ja Kevin Durant.

San Antonio lähti lähtötelineistä raketin lailla tehden kahdeksan ensimmäistä pistettä. Sen jälkeen Oklahoma City otti ohjat käsiin ja voitti ensimmäisen puoliajan lopulta 15 pisteen erolla eikä San Antonio pystynyt kirimään eroa kiinni. Pahimmillaan ero venyi kolmannella neljänneksellä jo 27 pisteeseen, mutta San Antonio sai kurottua eroa hieman kiinni lopussa. Peli oli kuitenkin jo menetetty.

Oklahoma City heitti ottelussa lähes 50 prosentin tarkkuudella ja erityisesti Westbrook oli lämpimänä 40 pisteellään. Lisäksi hän merkkautti ottelussa 10 korisyöttöä, viisi levypalloa ja viisi riistoa. Westbrook olikin tällä kertaa joukkueen johtotähti. Durantilla oli myös erinomainen iltapuhde niputtaen 31 pistettä, joka oli hänen ottelusarjan paras pistemääränsä.

Oklahoma City oli vahvempi kentän molemmissa päissä. Korin alta se nosteli suurimmat pisteet ja nopeat hyökkäykset se päätti useimmiten koreihin. OKC:n repiessä suurta eroa San Antonion päävalmentaja Gregg Popovich päätti lepuuttaa tähtimiehiään ja säästeli heitä jo seuraavaan peliin. Spursin kakkosmiehistö pystyi kuitenkin kirimään peliä kiinni ja se on lupauksia herättävä asia, kun karavaani matkaa taas San Antonioon.

Viime ottelussa Serge Ibaka oli OKC:n ykköshahmo, mutta tällä kertaa eturintaman miehet nousivat päärooliin. Jos Durant ja Westbrook ovat yhtä aikaa liekeissä, on minkään joukkueen vaikea pysäyttää sitä. OKC ei loistanut pelkästään hyökkäyspäässä, vaan pimensi San Antonion tähtimiehet. Spurs ei päässyt samalla tavalla pyörittämään peliä ja OKC tukki syöttölinjat hyvin. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa kolmosia ikään kuin huvikseen pussin pohjalle pudotellut Danny Green ei saanut tässä pelissä kuin yhden sisään.

Joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa kaksi vuotta sitten ja tuolloin tilanne oli sama kuin nytkin: San Antonio vei kaksi ensimmäistä peliä jonka jälkeen Oklahoma City nousi rinnalle ja ohi. Toistaako historia tällä kertaa itseään?

Yön tulos:

Oklahoma City-San Antonio 105-92, otteluvoitot 2-2