Sasu Salin ei ole turistina Las Palmasissa

Las Palmas tuo useimmille mieleen hiekkarannat, palmut, Irwin Goodmanin laulun, suomalaiset karaokebaarit sekä turistit. Yksi suomalainen on kuitenkin siellä pelaamassa koripalloa ammatikseen – Sasu Salin.

Salin on 23 vuoden iästään huolimatta ehtinyt olla lähes koko aikuisikänsä ulkomailla koripalloammattilaisena. Vuonna 2010 hän siirtyi Sloveniaan Olimpija Ljubljanan riveihin ja sieltä matka vei 4,5 kauden jälkeen helmikuussa Espanjan kivikovaan ACB-liigaan ja Gran Canarian joukkueeseen. Hän ei ole kuitenkaan joutunut uudessa seurassaan turistin asemaan, vaan on ottanut heti paikkansa pelaavassa rotaatiossa ja saanut hyvin vastuuta.

Las Palmas on suomalaisille suosittu turistikohde ja Salinkin on ehtinyt jo muutamiin törmätä.

– Olen muutaman kerran tuonne rannalle eksynyt ja kyllä siellä on suomalaisia näkynyt ja muutama on tullut juttelemaankin. Jotkut ovat olleet täällä vähän pidempään ja käyneet myös pelejä katsomassa, Salin kertoo.

Salin on uuteen kotipaikkaansa tyytyväinen ja asettunut nopeasti aloilleen.

– Paikkahan on loistava ja joukkue on hyvä. Kaikki joukkueen fasiliteetit ovat kunnossa.

Ainoa miinus Las Palmasissa on se, että joukkue joutuu luonnollisesti matkustamaan pitkiä matkoja lentämällä jokaiseen otteluun, mutta sekään ei pilaa Salinin mielialaa.

– Aina on vähintään kolmen tunnin lento jonnekin eli aina tulee jonkin verran matkustamista. Ei se toisaalta niin haittaa.

Vastuuta heti alusta saakka

Kesken kauden siirtyminen uuteen seuraan ja uuteen sarjaan saattaa olla aina hieman haastavaa. Salin on kuitenkin uinut hyvin joukkueen mukaan. Hän on ollut neljässä sarjaottelussa mukana saaden peliaikaa keskimäärin lähes 16 minuuttia ja pisteitä on syntynyt 7,5 keskiarvolla. Lisäksi Salinin leipätyö puolustus on sujunut totutun mallikkaasti.

– Olen saanut heti ensimmäisestä pelistä lähtien pelata ja toivottavasti saan jatkossakin. Pelitkin ovat sujuneet ihan hyvin.

Salinin sopimus Gran Canarian kanssa kattaa loppukauden ja lisäksi siinä on optio ensi kaudesta. Vielä jatkoneuvotteluja ensi kaudesta ei ole kuitenkaan käyty.

– Pari päivää sitten kuulin agenttifirman toimesta, että valmentaja on ollut kuulemma ihan tyytyväinen, mutta mitään sen kummempaa ei vielä ole. Tässä on vielä kymmenkunta runkosarjan peliä jäljellä ja toivottavasti pudotuspelit aikaa vielä näyttää, Salin miettii.

Hitaasti kiirehtien

Espanjan liiga on yksi Euroopan kovimmista ja sen ominaisiin piirteisiin kuuluu kovavauhtinen peli. Salinin kohdalla tilanne on kuitenkin päinvastainen, sillä yleensä elohyrrän lailla kentällä juokseva Salin on hieman rauhoittanut peliään.

– Vähän on joutunut hidastamaan omaa peliä. Ennen sitä tuli vain juostua päättömästi kentällä, mutta nyt kiinnitetään enemmän huomiota palloskreenien käyttöön ja ottamaan vähän rauhallisemmin. Mutta sitten kun mennään, niin sitten mennään kovaa, valottaa Salin.

Gran Canaria käy tiukkaa taistelua pääsystä pudotuspeleihin ja on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä. Viides tila on kuitenkin vain muutaman voiton päässä.

– Pudotuspeleihin pääsy nyt on ensimmäinen tavoite, mutta emme haluaisi päästä sinne viimeisinä, kun vastaan tulee sitten Real Madridia ja Barcelonaa, vaikka Barcan juuri voitimmekin. Jos pääsisimme sijoille 5-6, niin sitä kautta olisi paremmat mahdollisuudet edetä jatkoon. Toisaalta täällä on pelkästään kovia jengejä mukana, Salin päättää.