Susijengi tiukan paikan edessä – kaksi kovaa ottelua ratkaisevat MM-kisapaikan

Koripallomaajoukkueella on huomenna kohdalon hetket, kun se pelaa Ranskan koripallomaajoukkuetta vastaan. Samaan aikaan Suomen pahin kilpakumppani Venäjä pelaa Bulgarian kanssa.

Ennakkoasetelmissa Ranska on jo selviytynyt MM-kisoihin, joten se voi halutessaan lepuuttaa avainpelaajiaan ja ajaa sisään nuoria koripalloilijoita. Mikäli Suomi häviää Ranskalle ja samaan aikaan Venäjä voittaa Bulgarian, on MM-kisapaikka mennyttä ja sunnuntaina pelattava Venäjä-Suomi -ottelu vain muodollisuus. Venäjän hävitessä torstaina kaikki vaihtoehdot ovat avoinna, mutta pahimmillaan jouduttaisiin jopa laskemaan piste-eroja joukkueiden välillä.

Susijengin merkittävin poissaolija on Petteri Koponen, mutta mies tulee mukaan sunnuntain Venäjä-otteluun sillä edellytyksellä, että Ranska kaatuu torstaina. Koponen ei ole torstaina mukana, sillä hänen seurajoukkueensa Bayern München ottelee koripallon Euroliigassa. Sasu Salinin ja Jamar Wilsonin rooli korostuu entisestään Koposen poissaollessa. Myös Shawn Huffilla on varmasti sanansa sanottavana joukkueen avainpelaajien joukossa. Ainoastaan Erik Murphyn pelaaminen on kysymysmerkki, sillä hänen pelikuntonsa on epävarma.

On mielenkiintoista nähdä, millaisella asenteella Ranska lähtee kovat panokset omaavaa Susijengiä vastaan huomenna. Maailmanluokan koripallojoukkue on kaatunut ennenkin ja Ranskan pelityyli on tuntunut sopivan juuri Susijengille. Fyysisessä pelissä Suomen on vaikea pärjätä, mutta pelinopeudessa ja tarkalla heittopelillä mahdollisuuksia on olemassa.

Sota ei yhtä miestä Koposen muodossa kaipaa, se vain vaatii tasonnostoa koko muulta jengiltä.

Ottelu alkaa torstaina klo 19.00.

Kansikuva: Getty Images