Susijengillä tänään elintärkeä ottelu

Suomen koripallomaajoukkueen EM-urakka jatkuu tänään Montpellierissä, kun Susijengi kohtaa neljännessä ottelussaan Bosnia-Hertsegovinan.

Kyseinen ottelu määrittää paljon, sillä neljä joukkuetta yltää pudotuspeleihin ja neljännellä paikalla on juuri tällä hetkellä Suomi. Bosnia-Hertsegovina on kuitenkin samoissa pisteissä, minkä vuoksi ottelun voittaja tulee olemaan erittäin vahvoilla jatkoa ajatellen.

Suomi aloitti kisat upeasti Ranskaa vastaan, kun Susijengi venyi aina jatkoajalle asti. Ranska oli lopulta parempi ja vei voiton, mutta suomalaiset osoittivat kovuutensa heti kättelyssä. Toisessa ottelussa Israelia vastaan Suomi ei pystynyt parhaimpaansa ja voitto jäi kaukaiseksi haaveeksi, mutta kolmannesta lohko-ottelusta irtosi viimein voitto.

Suomi pelasi kolmessa päivässä kolme ottelua, joka näkyi kentällä väsymyksenä, mutta maanantainen Venäjä-ottelu kääntyi lopulta Susijengille viimeisillä sekunneilla, kun joukkueen tähti Petteri Koponen upotti kakkosen sisään. Suomelle irtosi voitto lukemin 81–79.

Fantastisen Venäjä-ottelun jälkeen Susijengi sai ansaitun huilipäivän ja tänään Suomella on taatusti enemmän voimia, kun Bosnia-Hertsegovina haastaa suomalaiset.

Joukkueet lähtevät otteluun samanlaisista asetelmista, sillä molemmilla on kasassa yksi voitto ja neljä pistettä. Myös Bosnia-Hertsegovinan voitto irtosi maanantaina tiukalla erolla ja joukkue sai eilen viettää vapaapäivää. Bosnialaiset kaatoivat jatkoaikatrillerissä Israelin 86–84, kun Elmedin Kikanovic iski jatkoajan viimeisellä sekunnilla kakkosen tupiin.

Joukkue osoitti viimeistään tuossa ottelussa kovuutensa, joten on sanomattakin selvää, että Susijengillä on tänään vastassa kivenkova nippu.

Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen analysoi vastustajaa Koripalloliiton sivuilla.

– Bosnia-Hertsegovina pelaa traditionaalista voimakoripalloa. He menevät korin alle, runttaavat, postaavat ja menevät erittäin lujaa hyökkäyslevypalloihin. Heillä on laadukas amerikkalaissyntyinen takamies, ykskaks hyvää heittäjää, mutta muuten voimakoripalloa.

Susijengi hyökkää Bosnia-Hertsegovinan kimppuun tänään kello 16. Ottelun näet Yle 2 -kanavalta sekä Yle Areenasta.