Anaheim Ducks – Minnesota Wild: Vatanen vastaan kolme kovaa keskushyökkääjää

Lauantaiaamuyöllä suomalaisia NHL:n seuraajia hemmotellaan todellisella herkkupalalla, kun Minnesota Wild saapuu Anaheim Ducksin vieraaksi Honda Centeriin. Ottelu alkaa lauantaiaamuna klo 5.00 ja on katsottavissa Viasat kanavilta sekä Viaplay palvelusta.

Pitkän aikaa Ducks ja Wild ovat olleet Suomessa monen tarkkailevan silmän alla niiden runsaan suomalaisedustuksen takia. Ducksin riveissä pitkä aikakausi tuli päätökseensä, kun seuralegenda Teemu Selänne ripusti hokkarit 43-vuoden ikäisenä naulaan. Kesällä myös Saku Koivu ilmoitti viime kauden jäänen miehen mittavan uran viimeiseksi.

Tällä kaudella suomalaiskannattajien huomio siirtyy Etelä-Kalifornian auringon alta enemmän itärannikolle, jossa Florida Panthers on Wildin jälkeen NHL:n suomalaisin joukkue Alexander Barkovin, Jussi Jokisen ja Sean Bergenheimin voimin. Tällä hetkellä 23-vuotias puolustaja Sami Vatanen on enää ainoa jäljellä oleva suomalainen ankkojen kokoonpanossa. Wildilla sen sijaan löytyy kolme kovaa suomipoikaa sentteriosastolta: Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Erik Haula, sekä veteraanivahti Niklas Bäckström tolppien välistä.

Wildin kauteen vahva alku

Wild on aloittanut kautensa erittäin vakuuttavasti, sillä joukkueen verkko ei ole heilunut vielä ainuttakaan kertaakaan tällä kaudella. Vaikka Wild onkin pelannut vain kaksi ottelua, ovat ne molemmat olleet viime kauden pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tuttua taisteluparia, Colorado Avalanchea vastaan. Nuoren ja nälkäisen, hyökkäyspainotteisen Avalanchen nollaaminen kotona ja vieraissa kertoo Wildin ylivoimaisuudesta.

Maalivahti Darcy Kuemper todisti viime kevään pudotuspeleissä kykenevänsä NHL-joukkueen ykkösmaalivahdiksi kokemattomuudesta huolimatta. Nyt 24-vuotias vahti on aloittanut kauden virheettömällä torjuntatyöskentelyllä, ja on näillä näytöillä vahvasti ottamassa joukkueen ykkösvahdin tontin itselleen. Vielä on kuitenkin varmistamatta pelaako Kuemper myös tänään.

Puolustuksessa puoli tuntia illassa luutiva Ryan Suter on pelipaikkansa parhaimpia koko liigassa. Suomalaissilmin mielenkiintoiseksi joukkueesta tekee se, että jäällä nähdään lähes kokoajan suomalaisväriä. Sinivalkoiset hyökkääjät ovat vakiinnuttaneet pelipaikkansa kolmen ensimmäisen kentän keskustoista.

Ducks hävinnyt vain kerran

Kauden ensimmäisen kotiottelunsa pelaava Ducks on aloittanut myös vahvasti. Kauden avauspeli Pittsburgh Penguinsia vastaan oli molemmilta joukkueilta melkoista hurlumhei-kiekkoa, ja pelistä näki, että kyseessä on kauden avaus molempien joukkueiden osalta. Seuraavissa kolmessa ottelussa Ducks on ollut vakuuttava, ja etenkin tutkapari Ryan Getzlaf ja Corey Perry ovat löytäneet peli-ilon nopeasti.

Myös toisen kautensa startannut maalivahti Frederik Andersen on ollut tasainen suorittaja ja osasyyllinen ankkojen lentoon. Kolmessa viime ottelussa voittokkaasti torjunut tanskalainen on torjuntavastuussa myös kotiavauksessa. Sami Vatanen on saanut hyvin vastuuta heti alkukaudesta, ja pelaa Ducksin ykkösylivoimassa ainoana puolustajana. Vatanen on alkanut lunastamaan miehelle jo viime kaudella asetettuja odotuksia ja onkin kerännyt peliaikaa kaikista suomalaisista eniten.

Seuraa heitä:

Ryan Kesler

Ducks sai kesällä vihdoin kauan kaipaamansa kakkossentterin, kun Vancouver Canucksissa rooliinsa tyytymätön Ryan Kesler siirtyi pelaajakaupassa Anaheimiin. Myös useista loukkaantumisista viime kausina kärsiny Kesler on kääntänyt urallaan uuden sivun, ja nakutellut jo vahvat 2+3 neljään peliin. Vastuuta tulee kakkoskentän johtamisen ja alivoiman lisäksi myös ykkösylivoimalla, jolloin tehoja syntyy. Hyvällä prosentilla aloituksiakin hoitanut Kesler näyttää jo näinkin lyhyellä ajalla tuoneen Ducksin miehistöstä sen puuttuneen palan.

Mikael Granlund

Kärkiketjun sentterin rooliin jo viime kauden lopussa muovautunut Granlund on elämänsä iskussa. Vielä kun ketjukavereina löytyy Zach Parisen ja Jason Pominvillen kaltaisia viimeistelijöitä, on pelintekijän helppo luottaa ja ruokkia laitojaan.

Veikkaus

Ottelu tulee olemaan hyökkäys vastaan puolustus tyylinen mittelö, jonka lopputulosta on äärimmäisen vaikea ennustaa. Pidemmän korren tasaisessa kamppailussa tulee kuitenki ottamaan kurinalaisemmalla pelisysteemillä pelaava Wild. Mikko Koivun kipparoimassa joukkueessa löytyy ratkaisuvoimaa myös alemmista ketjuista, kun taas Ducks pelaa edelleen liikaa kahden supertähtensä, kapteeni Ryan Getzlafin ja maalipyssy Corey Perryn varassa. Kuemperin johtama Minnesotan puolustus on tällä hetkellä todella vaikea ohittaa, joten erikoistilanteet nousevat ottelussa suureen arvoon. Wild on saanut todella kevyen alun kauteen, mutta vireystilaan on turha lähteä kauden alussa suuremmin kiinnittämään huomiota.

Betsafe antaa vierasjoukkue Wildille maukkaan 3.15 kertoimen jota kannattaa kokeilla. Betsafen kertoimiin tästä.

TeemuimageOttelu alkaa lauantaina klo 05.00 Suomen aikaa. Hyvää lisäjännitystä lauantaiaamuun tarjoaa kilpailumme, jossa tarkoituksena on veikata tämän ottelun tulos. Palkintoina #8 kirja nimmarilla sekä signeerattuja #10 DVD:tä. Osallistu tästä.