CHL jatkuu tänään – Kärpät hankalassa tilanteessa

Jääkiekon mestarien liiga jatkuu tänään neljännesvälierien toisilla osaotteluilla. CHL:n pudotuspeleissä on vielä mukana viisi suomalaisjoukkuetta, joista Oulun Kärpät on tällä hetkellä syvimmässä kuopassa hävittyään ensimmäisen osaottelun. Lukko, Tappara, Blues ja TPS voittivat puolestaan avausvääntönsä.

Kärpät – Sparta Praha

Ensimmäinen osaottelu: Sparta Praha – Kärpät 4–2.

Viime kaudella pitkälle pötkinyt Kärpät jäi ehkä hieman yllättäen jalkoihin viime viikolla Tshekissä, kun monituhatpäinen prahalaisyleisö johdatti kotijoukkueen voittoon. Kärpillä on kahden maalin ero kurottavanaan eikä tehtävästä tule helppo, sillä Sparta Prahan joukkue on erittäin kovatasoinen ja kokenut rypäs. Joukkueessa on entisiä NHL-pelaajia ja kansainvälisesti ansioituneita pelimiehiä Jaroslav Hlinkan johdolla.

Kärpät on kuitenkin kotijäällään paha vastus ja oululaiset lähtevätkin otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Spartan joukkue on perinteinen tshekkilauma, jossa taktinen puoli jää usein varjoon, kun taitopelaajat vetelevät vaistoillaan. Tämä onkin Kärppien suurin ase Raksilassa, sillä oululaisille siunaantuu taatusti paljon maalintekopaikkoja Spartan pelatessa riskialtista kiekkoa. Kärpät on joukkueena vieraita edellä, mutta kahden maalin voittoon vaaditaan täydellistä puolustuspeliä. Spartalla on nimittäin sen luokan maalintekijöitä joukkueessaan, että montaa paikkaa he eivät tarvitse onnistuakseen.

Lukko – Djurgårdens IF

Ensimmäinen osaottelu: Djurgårdens IF – Lukko 1–2

Rauman Lukko teki ison tempun viime viikolla, kun se haki Ruotsista 2–1-voiton. Nyt Lukko pääsee kotijäälleen, minkä vuoksi urakka on huomattavasti helpompi. Lukko voitti kuitenkin vain yhden maalin erolla, minkä vuoksi luvassa on huikea näytös.

Ensimmäinen kamppailu oli hyvin tasainen ja samaa on tänäänkin luvassa. Molemmat joukkueet pelaavat loistavan maalivahdin edessä, joten isoja maalijuhlia nähdään tuskin tänäänkään. Mikael Tellqvist ja Ryan Zapolski eivät antaudu helpolla ja molemmilta joukkueilta nähdään varmasti tiukkaa puolustuspeliä. Voittaja saattaa hyvin ratketa yhden maalin turvin, mutta vieraat tarvitset kahden maalin voiton pötkiäkseen jatkoon.

Luulaja HF – Tappara

Ensimmäinen osaottelu Tappara – Luulaja 2–1

Tapparalla ei ole helppo tilanne, kun se vierailee Luulajan kotiluolassa. Tampereen ottelussa Tappara oli vahva ja nappasi niukan 2–1-voiton. Kirvesrintojen hyvä vire Liigassa on näkynyt myös CHL:ssä ja Tappara lähteekin illan otteluun melkeinpä ennakkosuosikkina. Nimekäs Luulaja on kotonaan paha, mutta joukkueen peli on tökkinyt SHL-jäillä eikä viime tiistain perusteella ruotsalaisjoukkue ole ainakaan Tapparaa pelillisesti edellä.

Ottelu kiinnostanee myös muita suomalaisia kuin vain Tappara-faneja, sillä ruotsalaisjoukkueen riveistä löytyy useita tuttuja nimiä: Toni Rajala, Ilari Melart, Lennart Petrell, Johan Harju, Per Savilahti-Nagander ja Craig Schira.

Storhamar Hamar – TPS

Ensimmäinen osaottelu TPS – Storhamar Hamar 4–3

Norjalaissensaatio Hamar meinasi yllättää viime viikolla Turussa, kun se meni ottelussa jo 3–0-johtoon. Tällöin TPS heräsi nousten aina rinnalle ja ohi. Ensimmäinen ottelu oli Palloseuralta hankala eikä turkulaiset yltänyt läheskään parhaaseen vireeseensä. Joukkue lähti otteluun takki auki -meiningillä ja se näkyi.

Hamar on selvästi TPS:ää huonompi joukkue, mutta kuten viime viikolla nähtiin, joukkueesta löytyy kykyä tehdä maaleja ja taistella voitosta. Joukkueesta löytyy muutama ruotsalainen täsmäase, joiden taso saattaisi hyvinkin riittää Liigassakin, mutta kokonaisuudessaan norjalaiset ovat Palloseuraa isosti jäljessä. Jos TPS yltää edes lähellä omaa tasoaan, tulee se poistumaan Norjasta puolivälieräpaikka taskussaan.

HV71 – Blues

Ensimmäinen osaottelu: Blues – HV71 3–1

Jere Karalahden paluu Espooseen ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun kotijoukkue Blues naarasi 3–1-voiton ruotsalaisista. Kumpikin joukkue on ollut oman maansa pääsarjassa enemmän tai vähemmän ongelmissa, mutta HV71 on tämän parin selvä ennakkosuosikki. Karalahden lisäksi joukkueesta löytyy sellaisia nimiä, kuten Teemu Laine, Adam Almqvist, Mattias Tedenby, Marthin Thörnberg sekä Chris Abbott.

Blues oli kuitenkin kotijäällään erittäin vahva ja onnistui etenkin erikoistilannepelaamisessaan, joka on tuottanut alkukaudella paljon päänvaivaa. Blues on päästänyt muutamia pelaajia talousongelmien vuoksi pois, mutta espoolaiset eivät ole luovuttaneet. Viime viikon voitto saattoi olla käännekohta joukkueen kaudelle, sillä tällainen päänahka antaa huomattavasti lisäbuustia tekemiseen. Ruotsalaisisäntä on selkeä ennakkosuosikki, mutta samankaltaisella taistelulla Bluesilla on tänään kaikki mahdollisuudet napata voitto. HV71 tarvitsee kolmen maalin voiton päästäkseen jatkoon, joten espoolaisten lähtökohdat ovat loistavat.

CHL-kiekkoa voit seurata MTV Sport -kanavilla tai Katsomo-palvelussa. Suomessa pelattavat ottelut alkavat kello 18.30. Tapparan ja TPS:n urakat alkavat kello 20 ja Bluesin vääntö starttaa kello 21.

Kansikuva: All Over Press