Jatkuuko Ässien räpellys sarjakärkeä vastaan?

Porin Ässien Liiga-kausi on saanut kammottavan startin: neljä ottelua, neljä tappiota, yksi sarjapiste ja sarjataulukon viimeinen sija.

Ässät oli viimeksi estradilla eilen, kun joukkue vieraili sarjanousija Kouvolan KooKoon luona. Edes sarjanousija ei kaatunut, vaan KooKoo vei ottelun nimiinsä maalein 4–3 voittolaukauskilpailun jälkeen.

Positiivisiakin asioita löytyi: joukkue iski ottelussa kolme maalia, kun kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa niitä oli syntynyt tasan yksi. Ensimmäinen sarjapiste jäi myös taskuun, joten porilaisten ei tarvitse olla täysin pettyneitä.

Fakta on kuitenkin se, että KooKoon olisi pitänyt kaatua, sillä kouvolalaiset olivat ottelussa alakynnessä. Esimerkiksi ottelun kolmas erä pelattiin käytännössä kotijoukkueen alueella, mutta Ässät onnistui tekemään vain yhden maalin, joka pelasti porilaisille yhden pisteen.

KooKoon tasoista joukkuetta vastaan Ässät pääsi pelaamaan enemmän kiekon kanssa, mikä teki joukkueelle hyvää, sillä kolmessa ensimmäisessä ottelussa sen treenaminen on ollut hankala. Ässät-puolustus on kädetön ja normaalin pelinrakentelun sijaan kiekkoa on roiskittu keski-alueelle. Tämän vuoksi hyökkäyspeli on sakannut, ja kun se on toiminut, esiin on astunut hyökkääjien huono taso.

Ässillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyviä hyökkääjiä, minkä vuoksi kouvolalaisetkaan eivät kaatuneet eilen. Nuoret miehet pelaavat isossa ruudussa hyvin, mutta heidän ei vielä pitäisi olla joukkueen kantavia voimia.

Michael Ryan teki paluun KooKoota vastaan, mutta hän on puolikuntoinen eikä tulosta vielä synny. Niko Ojamäki, Juho Lammikko, Jarno Kärki ja Aleksi Saarela johtavat hyökkäystä, minkä vuoksi porilaisilta ei voi juuri odotella ihmetemppuja. Nuoriso esiintyi eilen hyvin ja tehojakin syntyi, mutta tänään vastus kovenee huomattavasti, joten loppuvatko tehoilut siihen?

Sarjaa johtava Lappeenrannan SaiPa voitti kolme ensimmäistä otteluaan, mutta neljännessä tuli ensimmäinen tappio, kun JYP kaatoi SaiPan Jyväskylässä maalein 5–1. Tuossa ottelussa SaiPa oli surkea, ja JYP erittäin hyvä, mutta kokonaisuudessaan lappeenrantalaisten alkukausi herää lupauksia.

Parhaimmillaan SaiPa on jokaisella pelin osa-alueella mainio ja joukkueesta löytyy iso määrä tulivoimaa. Etenkin joukkueen ykköskenttä on saanut tehoja aikaan ja se tulee taatusti tuottamaan Porin Ässille ongelmia tänään. Petteri Nokelainen, David McIntyre ja Chad Rau saattavat muodostaan sarjan parhaimman kolmikon. Vielä kun viivassa pelaa tykki nimeltä Sam Lofquist, puhutaan erittäin kovista kärkipelaajista.

Olisi pieni ihme, jos Ässät pystyisi SaiPan kaatamaan vierasjäällä. Suurin kysymys on, alkaako Porissa tapahtua muutoksia, jos tänäänkin tulee tappio? Päävalmentaja Pekka Rautakallio saa olla rauhassa, mutta mitä pelaajistossa tapahtuu? Räpellys ei voi jatkua enää kauan.

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-Tappara
  • HPK-KalPa
  • Kärpät-Ilves
  • Lukko-Sport
  • Pelicans-JYP
  • TPS-KooKoo

Kierros alkaa kello 17 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla sekä Ruutu-palvelussa.

Pääkuva: All Over Press