CHL jatkuu tänään – Taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy

Jääkiekon Mestarien Liiga jatkuu tänään tiistaina lohko-otteluilla. Tänään on tulessa neljä suomalaisjoukkuetta ja huomenna keskiviikkona on toisen puoliskon vuoro astua estradille.

Joukkueet pelaavat viidennet lohko-ottelunsa tällä viikolla ja lohkovaihe huipentuu lokakuussa, milloin viimeinen kierros pelataan. Lohkovoittajat ja lohkojen viisi parasta kakkosta etenevät CHL:n neljännesvälieriin, jotka alkaa marraskuussa. CHL-finaali pelataan 3. helmikuuta.

Suomalaisjoukkueet ovat pudotuspelitaistelussa vielä hyvin mukana: Kärpät johtaa lohkoansa kahdeksalla pisteellään, mutta erot ovat hyvin pieniä. Loput seitsemän suomalaisjoukkuetta ovat lohkoissaan toisella sijalla eli hyvin mukana pudotuspelitaistelussa. Parhaimmat asetelmat ovat Lukolla ja HIFK:llä, jotka ovat ensimmäiset lohkokakkoset koko CHL:ssä. Lukko on pelannut puhtaalla pelillä ja naarannut 12 pistettä neljästä ensimmäisestä ottelustaan, mutta kahdessa viimeisessä ottelussa vastaan asettuu kiven kova ruotsalaisjoukkue Luulaja.

HIFK:lla on lähes samanlainen tilanne, sillä joukkue on napsinut 12 mahdollisesta pisteestä 11, mutta kaksi viimeistä ottelua ovat hallitsevaa Ruotsin mestaria Skellefteå:ta vastaan. JYP, SaiPa ja TPS ovat kahdeksassa pisteessä, KalPa on saalistanut puolestaan seitsemän pistettä ja Tappara on ollut heikoin suomalaisjoukkue viidellä pisteellään. Tapparan pudotuspelimahdollisuudet ovatkin melko heikot, mutta kirvestä on turha vielä heittää kaivoon, sillä mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat vielä olemassa.

Tiistai 23.9 suomalaisjoukkueiden ottelut

 • Ocelari Trinec (Tshekki) – Tappara
 • SaiPa – EV Zug (Sveitsi)
 • JYP – HV71 (Ruotsi)
 • Luulaja (Ruotsi) – Lukko

Keskiviikko 24.9 suomalaisjoukkueiden ottelut

 • Kärpät – HC Kosice (Slovakia)
 • TPS – Linköping (Ruotsi)
 • Skellefteå (Ruotsi) – HIFK
 • Växjö Lakers (Ruotsi) – KalPa

HIFK-pelaajat vahvoilla suomalaisten pistepörssissä

Suomalaispelaajat eivät ole yltäneet CHL:n pistepörssin kärkisijoille, mutta suomalaisten  sisäistä pistepörssiä dominoi HIFK:n pelaajat: Teemu Ramstedt – Mika Partanen -kaksikko on ollut Mestarien Liigassa kovassa tikissä ja hallitseekin suomalaisten pistepörssiä.

Myös HIFK:n Robert Leino, Toni Söderholm, Arttu Luttinen ja Matti Kuparinen mahtuvat pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon. Söderholm johtaa myös suomalaispuolustajien pistepörssiä viidellä syöttöpisteellään, mikä riittää koko CHL:n pakkipörssin seitsemännelle sijalle.

Suomalaisveskareista parhaiten on torjunut TPS:n Teemu Lassila, ainakin tilastojen valossa. Lassilan torjuntaprosentti on 94,5 % ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.47.

Suomalaispörssi:

 1. Teemu Ramstedt, HIFK 2+5=7
 2. Mika Partanen, HIFK 5+1=6
 3. Teemu Nurmi, Lukko 3+3=6
 4. Ville Vahalahti, Lukko 1+5=6
 5. Robert Leino, HIFK 3+2=5
 6. Tomi Kallio, Växjö 2+3=5
 7. Jerry Ahtola, Lukko 2+3=5
 8. Toni Söderholm, HIFK0+5=5
 9. Matti Kuparinen, HIFK 3+1=4
 10. Arttu Luttinen, HIFK 2+2=4

(Myös Niclas Lucenius, Teemu Aalto, Lennart Petrell ja Arttu Ilomäki ovat saalistaneet tehot 2+2)

Otteluita voit seurata huomenna ja keskiviikkona MTV Sportin maksukanavilta.