TPS alkaa näyttää vahvalta – edessä huipputärkeä paikallisvääntö

Turun Palloseuran kokoonpano on vahva, mutta näkyykö se kaukalossa? Tänään turkulaiset isännöivät paikallisottelussa Rauman Lukkoa.

Illan ottelu on monessakin mielessä iso kamppailu: TPS:llä on kasassa 48 pelatun ottelun jälkeen 76 pistettä, mikä oikeuttaa joukkueen kuudennelle sijalle. Kuudes sija on haluttua tavaraa, sillä se tarkottaisi suoraa pudotuspelipaikkaa. Sille sijalle on ehdolla vielä monta joukkuetta, joihin lukeutuu TPS:n lisäksi muun muassa Lukko. Raumalaisten saldo on tismalleen sama kuin turkulaisten, mutta Palloseura on kerännyt enemmän kolmeen pisteen voittoja, minkä vuoksi Lukko on sarjataulukossa seitsemäntenä.

Tämä ottelupari on ilman tasaista runkosarjavääntöäkin mielenkiintoinen: paikallispeli antaa aina ison latauksen joukkueille, mikä näkyy jäällä armottomana taisteluna. Lisäksi nämä joukkueet ovat jo kohdanneet tällä kaudella seitsemän kertaa, joten kumpikin tietää, mitä tänään on vastassa.

Kotijoukkueen kokoonpanoon palaa tärkeä lenkki, kun Eric Perrin pääsee loukkaantuneiden kirjoilta takaisin tositoimiin. Liigan parhaimpien senttereiden joukkoon kuuluva Perrin tekee TPS:n hyökkäyksestä huippuvaarallisen. Dave Spina ei vielä pelaa tänään, mutta turkulaiset saavat jo kasaan kaksi erittäin vahvaa hyökkäyskolmikkoa. Perrin, Tomi Kallio ja Francis Pare muodostavat Liigan nimekkäimmän hyökkäyskolmikon, mutta kakkoskentästäkin löytyy paljon tulivoimaa: Bluesista tullut Jussi Makkonen on löytänyt aivan uuden vaihteen peliinsä Turussa ja hänen vierellään säestää Tadas Kumeliauskas, joka pelaa loistavaa kautta.

Turkulaisten ongelmat ovat maalivahti- ja puolustusosastolla, jotka eivät ole kärkiseurojen tasolla. Palloseuran maalilla on kuitenkin säväyttänyt nuori Oskari Setänen, jossa piilee iso potentiaali.

Myös raumalaiset saavat kokoonpanoonsa mieluisan nimen: viime kaudella 17 maalia iskenyt Olavi Vauhkonen pelaa vasta tänään kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa. Vauhkonen käväisi hakemassa tuntumaa Mestiksestä parin ottelun verran.

Seuraa heitä:

Tadas Kumeliauskas, TPS: 190-senttinen liettualaishyökkääjä on kärsinyt urallaan useista loukkaantumisista, mutta kehitystä on silti tapahtunut. 25-vuotias Kumeliauskas on pelannut tällä kaudella 35 ottelua iskien 23 tehopistettä. Miehen meno on parantunut kokoajan ja käyrä osoittaa jyrkästi ylöspäin.

Olavi Vauhkonen, Lukko: Järkälemäinen laitahyökkääjä teki todellisen läpimurtonsa viime kaudella, kun tilille kertyi 17 maalia ja 28 tehopistettä. Miehelle oli asetettu täksi kaudeksi iso ruutu, mutta pitkäaikainen loukkaantuminen pilasi suunnitelmat. Täyteen pelikuntoon pääseminen ottaa oman aikansa, mutta Olavi voi olla kevään pudotuspeleissä vielä iso palanen.

Arvio:

TPS on ollut viime aikoina kelpo vedossa eivätkä turkulaiset ole jääneet viimeisen viiden ottelun aikana kuin kertaalleen pisteittä. Nämä joukkueet kohtasivat hiljattain back-to-back-otteluissa, joissa voitot menivät tasan. Samaa tasaisuutta on tänäänkin luvassa, mutta kotiareena ja kuningas Perrinin paluu tuovat voiton Palloseuralle.

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-Tappara
  • Ilves-HPK
  • KalPa-Pelicans

Voit seurata otteluita tuttuun tapaan Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa. Ottelut alkavat kello 18.30.

Kansikuva: All Over Press