Detroit-luotsi pörssikärki Pulkkisesta: ”Annetaan hänelle tilaisuus näyttää”

AHL:ssä hurjaa jälkeä tällä kaudella tehnyt Teemu Pulkkinen sai juuri kutsun ”ylös” NHL-joukkue Detroit Red Wingsin paitaan.

NHL-kutsu oli vähintäänkin ansaittu, sillä Pulkkinen on iskenyt AHL:ssä viimeiseen 11 otteluun kymmenen maalia ja 18 tehopistettä. Miehen koko kauden saldo farmijäillä on 30+27=57, mikä oikeuttaa Pulkkiselle koko sarjan maali- ja pistepörssin kärkisijan.

– Meillä on paljon pelaajia pyrkimässä NHL:ään. Uskomme Pulkkisen olevan todella hyvä pelaaja, AHL-valmentaja Jeff Blashillin mielestä hän on hyvä pelaaja ja meidän skoutit pitävät häntä hyvänä pelaaja, joten annetaan hänellä mahdollisuus olla hyvä pelaaja, kommentoi Detroit Red Wingsin päävalmentaja Mike Babcock Mlive.com-sivustolle.

Suomalaishyökkääjälle NHL-kutsu on kauden toinen ja ensimmäisellä kerralla Pulkkinen viiletti Detroit-nutussa kuuden ottelun ajan saalistaen yhden maalin.

– Nyt haluan vain kehittää peliäni ja pelata paremmin jokaisessa ottelussa. Olen innoissani toisesta mahdollisuudestani ja yritänkin vain nauttia pelaamisesta ja auttaa joukkuettani niin paljon kuin pystyn, sanoi Pulkkinen.

Datsjuyk kehuu

Detroitissa tiedetään suomalaisen vahvuudet ja Teemulle annetaankin varmasti iso rooli, jossa näyttää parhaita puoliaan. Pulkkisen laukausta on kehuttu siitä lähtien, kun hän aikoinaan nousi Jokerien Liiga-joukkueeseen ja tällä kaudella tämä kyseinen vahvuus on tuottanut tulosta myös AHL-jäillä. Onkin vain ajan kysymys, milloin Pulkkisen laukaus tuottaa tulosta NHL:ssä. Muun muassa Red Wings -tähti Pavel Datsjuyk ylisti nuorukaisen laukausta ja maalintekotaitoa.

– Hän osaa viimeistellä ja sitä taitoa todella kaipaamme, visersi Datsjuyk.

– Hänellä on kertakaikkiaan mahtava laukaus. Hän tykkää olla kiekossa, hän on sitkeä ja vahva, jatkoi Babcock.

Pulkkinen osoitti aiemmalla NHL-käynnillään olevansa jo melko valmis pelaaja eikä vakituinen NHL-rooli ole enää kaukana. Miehen kokonaisvaltainen peli on mennyt selvästi eteenpäin ja tulosta syntyy kovaan tahtiin. Aiemmat NHL-ottelut nostivat myös miehen itseluottamuksen huippukorkealle, sillä viime aikaiset ottaat AHL:ssä ovat olleet suorastaan loistavia.

– Joukkueellamme on ollut hankalia jaksoja, mutta nyt on mennyt selvästi paremmin, joten on ollut itsekin helppo onnistua, sanoi Pulkkinen.

– Näin ensimmäisellä NHL-käynnilläni, että pystyn pelaamaan tällä tasolla, joten nyt vain yritän tehdä parhaani.

Red Wings ja Pulkkinen pelaavat seuraavan ottelunsa tulevana yönä Chicago Blackhawksia vastaan. Ottelu alkaa kello 02:30 Suomen aikaa.