Ennakko: Jokerit – Bratislava

Sunnuntaina naatitaan taas lätkästä, kun Jokerit kohtaa Slovan Bratislavan. Jokerit vei kauden ensimmäisen kohtaamisen maalein 2-4. Tuossa ottelussa Jokerit oli kuskin paikalla koko ottelun ajan, mutta vieraiden runsas jäähymäärä piti lukemat inhimillisinä.

Ottelussa vain yksi suosikki

Miltä tahansa kantilta asiaa katsoo, otteluun on vain yksi suosikki, kotijoukkue Jokerit. Keskiviikkona Dinamo Minsk kaatui varsin vakuuttavan pelin jälkeen maalein 3-1. Lukemat eivät olleet tasoa ylikävely, mutta pelillisesti ei Minskillä ollut palaakaan tiiviisti puolustanutta kotijoukkuetta vastaan. Pitkästä aikaa Jokereiden pelissä oli havaittavissa samaa nöyryyttä kuin vieraspeleissäkin. Ja kun joukkue otti vain kaksi jäähyä, jäi Minskin pelätty ylivoimapeli yhteen kihaukseen. Myös maalilla Henrik Karlsson jatkoi vakuuttavia otteitaan.

Wirtanen ei vielä kehissä

Perjantaina Jokereiden kanssa kaksivuotisen sopimuksen tehnyt Petteri Wirtanen ei ole vielä tänään pelaavassa kokoonpanossa. Jokereilta huilivuorossa on hyökkääjistä Semir Ben-Amor ja puolustajista kokenut kaksikko Jere Karalahti-Ossi Väänänen. Maajoukkuetauon jälkeen puolustajat Atte Ohtamaa ja Ville Lajunen tekevät paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Maalilla Karlsson tukevoittaa otettaan ykköskassarin tontista, ja startti on hänelle jo neljäs peräkkäinen.

Slovanilla synkkää

Ei ole kehumista tällä hetkellä Bratislavan pelissä. Kuukausi sitten Slovakiassa Jokerit-ottelussa joukkueen hyökkäyspeli oli todella aneemista, eikä peliotteissa ole hirveästi kehittymistä havaittavissa. Tappioita tulee tasaiseen tahtiin ja Petri Matikaisen suojatit ovat valahtaneet lännessä jo kolmanneksi viimeiselle sijalle. Viimeisestä viidestä pelistä on tullut vain yksi voitto (kotona Admiral Vladivostok) ja neljä tappiota.

Joukkue on tällä hetkellä pelin jokaisella osa-alueella tasaisen huono. Suurimmat ongelmat ovat kuitenkin hyökkäyspäässä, jossa se on onnistunut maalinteossa vain 2.38 kertaa ottelua kohden. Jokereiden vastaava lukema on 3.07.

Slovanin paras maalintekijä on kokenut sotaratsu Ladislav Nagy, jolla on runsaasti kokemusta myös NHL:stä. Slovakian maajoukkuepelurilla on kasassa tältä kaudelta 13 osumaa. Joukkueen toiseksi paras maalitekijä on niin ikään kokenut slovakkipeluri Milan Bartovic, hänellä kasassa on kuusi maalia. Materiaali on heppoinen ja kun seuralla ei ole rahaa palkata tasokkaita ulkomaalaispelureita, ei tilanteeseen ole luvassa helpotusta.

Ulkomaalaisvahvistuksista nimet, kuten Michal Vondrka ja Vaclav Nedorost ovat kiekkoa seuraaville tuttuja, mutta lähinnä jo vuosien takaa. Nuoremman polven pelaajista Tomas Rachunek ja Roc Tikar eivät ole sieltä maailman kärkipäästä.

Matikaisella onkin edessään todella haastava loppukausi. Bratislavassa odotetaan voittoja, mutta materiaali ei yksinkertaisesti riitä. Ja kun pakkaan heitetään tällä viikolla uutisoidut palkanmaksuongelmat, soppa on valmis.

Ottelun kulku

Jokerit tulee olemaan hallitsevampi ja aktiivisempi osapuoli läpi 60-minuuttisen, ja jos hermokontrolli pitää ja asenne on kohdillaan, ottelusta tulee sekä pelillisesti että tuloksellisesti ylikävely.

Ainakin Bratislavassa Slovan karvasi korkealta, mutta kuten keskiviikon Minsk-ottelussa, tuolloinkin Jokereiden puolustajat onnistuivat purkamaan prässin helposti nopeilla avauksilla.

Jokereille tärkeää on, että peli pidetään yksinkertaisena. Jos Slovan prässää, peliä pitää uskaltaa avata myös keskustan kautta, eikä roiskia omassa puolustuspäässä laidoille. Mikäli taas Slovan pelaa keskialueen enemmän ohjauspelin kautta, silloin pitää olla valmiina taistelemaan irtokiekoista hyökkäyspäässä. Pelasipa Slovan kummalla tavalla tahansa, en usko Jokereilla olevan tänään ongelmia kiekollisessa pelaamisessa.

Slovanin pieni mahdollisuus piilee Jokereiden ylimielisyydessä. Jos kotijoukkue sortuu ajoittain kotona nähtyyn kiekonhautomiseen ja laiskaan reagointipeliin, Slovan pystyy kääntämään pelin nopeasti. Ja jos Slovan saa riittävän määrän puolittaisia ylivoimahyökkäyksiä, kyllä niistä jossain vaiheessa heilahtaa, olipa Karlsson maalillaan miten kovassa liekissä tahansa.

Seuraa näitä

Juhamatti Aaltonen – Ajoittain väläytelleen taiteilijasielun pitää pystyä tasaisempiin otteisiin. Ottelun alku määrittää paljon, miten ensimmäiset vaihdot menevät. Itselläni on kutina, että tänään on pelipäivä.

• Ladislav Nagy – Slovanille kaikki kaikessa tällä hetkellä.

• Johan Harjun ketju – Minsk-ottelussa ketjun ympärillä oli hyviä merkkejä ilmassa. Paljon puhuttu kemia tuntuu olevan Mortin, Johanin ja Vertin kohdalla jiirissä. Slovan sopii vastustajana pelitapansa puolesta tälle ketjulle kuin nakutettu -> molskis, sano Iemil kun kiekkoa Slovanin maalista kaivoi.

Vedonlyönti

Pakkohan tässä on kotivoittoon uskoa, ja tasoituksella. NordicBet tarjoaa otteluun panoksen takaisin 50 euroon saakka tulosvedosta, ensimmäisen erän voittajavedosta ja viimeisen maalin (joukkue) vedosta, jos Jokerit tekee jokaisessa erässä maalin. Tänään se on hyvin lähellä, joten ei muuta kuin kelkkaan! Lue lisää tarjouksesta täältä!

Jokerit
Jokerit -1.5
TsSKA
TsSKA -1.5
Dinamo Moskova

Jokerit-Slovan ottelun ja päivän muiden KHL-matsien kertoimet löydät täältä!

Hyppää NordicBetin kelkkaan 200 euron riskittömän vedon kanssa tänään!