Valta kansalle: Äänestä Liiga-kauden parhaat!

Liiga jakaa tänään ison kourallisen palkintoja, joista osan jääkiekkotoimittajat pääsevät valitsemaan äänestyksellä. Me haluamme antaa vallan kansalle ja nyt jokaisen on mahdollista äänestää omaa suosikkiaan. Mukana on myös Faneille.comin oma erikoispalkinto.

Toimittajat pääsevät valitsemaan voittajat seuraavista kategorioista:

Pekka Rautakallio -palkinto

Rautakallio-palkinnon saa puolustaja, joka Liiga-kauden aikana omalla pelipaikallaan on erottautunut muita näkyvämmäksi huippupelaajaksi.

Urpo Ylönen -palkinto

Ylönen-palkinnon saa maalivahti, joka tehtävässään kauden Liiga-otteluissa on osoittautunut vertaisistaan parhaimmaksi.

Jarmo Wasama -palkinto

Wasama-palkinnon saa suomalainen Liigan ensimmäisen kauden pelaaja, joka on osoittanut taitoa kehittyä kansainväliseksi huippupelaajaksi.

Kalevi Numminen -palkinto

Numminen-palkinnon saa Liigan valmentaja, joka on omalla panoksellaan merkittävimmin vaikuttanut joukkueensa menestykseen.

Faneille.comin erikoispalkinto

Faneille.comin erikoispalkinnon saa henkilö, joka on sykähdyttänyt sekä viihdyttänyt kiekkokansaa eniten kauden aikana.

Ehdokkaat:

Ari Vallinin dominointi kaukalossa ja sen ulkopuolella

Ari Vallin ihastutti kiekkokansaa koko kauden. Ensin Vanha Mestari dominoi erityisesti kaukalossa ja sosiaalisessa mediassa, mutta runkosarjan jälkeen show vasta alkoikin. Vallin pääsi ansaitusti mukaan Nelonen Pron kiekkotiimiin ja puolustajakonkari oli loistava lisä asiantuntijakaartiin. Yksi Vanhan Mestarin kauden kohokohdista oli internetin räjäyttänyt kikkavideo.  Tästä pääset ihastelemaan myös Vallinin kohokohtia studion puolelta. Puolustajalegendan sopimus KooKoon kanssa päättyi tähän kauteen, mutta kiekkokansan keskuudessa miehen peliuran jatkoa toivotaan hartaasti. Mikäli ura syystä tai toisesta tulisikin päätökseen, niin toivottavasti Mestarin vakuuttavasti alkanut kommentaattorin ura saisi jatkoa.

Mansesteri feat. SO11 & Tappara Fan Club (TFC) – Saravon Pekka

Saravon Pekka Pekka Pekka Pekka Pekka Pekka… Tästä maasta löytyy tuskin ketään, joka ei olisi vielä kuullut Mansesterin kyhäämää biisiä. Tappara-ikoni Pekka Saravolle omistettu kappale on soinut repeatilla Tampereella mestaruuden varmistumisesta lähtien eikä loppua näy. Pääset kuuntelemaan kappaleen esimerkiksi Youtubesta. Biisi otettiin hyvin vastaan myös Tapparan sisällä, sillä se soi muun muassa joukkueen pukukopissa.

Teemu Ramstedtin 2-0-maali välierissä JYPiä vastaan

Päättyneen kauden hienoimmasta maalista vastasi Teemu Ramstedt eikä mailavirtuoosin upea osuma välierissä jättänyt ketään kylmäksi. Ramstedt pääsi kolmannessa kohtaamisessa nokikkain Tuomas Tarkin kanssa ja sentteri laittoi kiekon jalkojensa välistä reppuun. Pääset ihailemaan osumaa uudestaan Ruudusta.

Jukka Peltolan paluu ratkaisevaan finaaliin

Jukka Peltola sai neljännessä finaalissa Tomas Zaborskyn mailasta kasvoihin ja hyökkääjän kauden pelättiin olevan paketissa. Niin vain ikitaistelija pystyttiin parsimaan kasaan kuudenteen finaaliin ja Peltola pääsi nostamaan Kanada-maljan kattoon. Jos jollekin, niin yli 450 ottelua Tapparan riveissä pelanneelle Peltolalle soi tämän hetken. Tästä ovat varmasti samaa mieltä kaikki muut paitsi Antti Törmänen ja Tomas Zaborsky.

Juha Leimun hattutemppu

Juha Leimu järisytti joulukuussa kiekkokansaa iskemällä kiekon 44 sekunnin sisään kolmesti JYPin verkkoon. Samalla rikkoutui yli 50 vuotta vanha ennätys nopeimmasta hattutempusta. Puolustajien pistepörssin voittaneen Leimun kausi oli varsin mielenkiintoinen. Varsinkin kauden lopussa riesana oli sitkeä loukkaantuminen eikä puolustaja pystynyt pelaamaan kuin ainoastaan ylivoimalla. Leimu tekikin kauden 19 maalistaan peräti 16 ylivoimalla. Voit katsoa hattutempun uudestaan Ruudusta.

Kansikuva: All Over Press