Jokerit ennakkosuosikkina tulokasseurojen taistoon

Lauantaina vapauttavaa ensimmäistä voittoaan lukemin 3-2 juhlinut Jokerit saa maanantaina vastaansa Max Wärnin ja Joonas Järvisen Sotshin. Ottelu on samalla viimeinen ennen Jokereiden neljän ottelun mittaista vieraspelikiertuetta.

Vastassa selkeästi heikompi joukkue

Täksi kaudeksi KHL-liigaan nostettu ja itse asiassa myös vasta tänä vuonna perustettu Sotshi on ennakkoon huomattavasti heikompi joukkue Jokereihin verrattuna. Ilman perinteitä ja selkeää pelitapaa oleva joukkue on kokemattoman valmentajan Vjatšeslav Butsajevin käsissä ilman huipputason KHL-pelaajia. Joissakin ennakoissa Sotshia on povattu läntisessä konferenssissa jopa pudotuspelisijojen tienoille, mutta itse povaan huomattavasti synkempää kohtaloa Mustanmeren rannalle. Joukkue saa pelata aivan taitojensa yläpäässä, mikäli se haluaa välttää kaksi alinta sijaa läntisessä konferenssissa.

Yksilötasolla kannattaa painaa mieleen NHL-kokemusta Coloradosta omaava Mark Olver (KH – numero 21) ja lupaava, 23-vuotias ruotsalainen André Petersson (VL – numero 20). Molemmat pelaajat ovat iskeneet kovia tehoja tauluun kuluneiden vuosien aikana AHL:ssä. Kumpikaan ei kuitenkaan ole onnistunut tekemään lopullista murtoaan kirkkaimpiin parrasvaloihin, mutta kenties tämä kausi antaa lisävauhtia NHL-unelman tavoitteluun.

Jokerit vahvempi edellisessä kohtaamisessa

Joukkueet kohtasivat Pietarissa Nikolai Putshkov -muistoturnauksessa elokuun lopussa, jolloin Jokerit oli vahvempi lukemin 4-2. Tuossa ottelussa Sotshi sai hyvän alun otteluun ja oli selkeästi paremmalla jalalla liikkeellä ensimmäiset 20 minuuttia, ja se johtikin ottelua toisen erän alussa lukemin 2-0. Toisen erän jäähyilyn myötä ote kuitenkin siirtyi Jokereille ja Steve Mosesin johdolla helsinkiläiset punnersivat väkisin rinnalle ja ohi.

Päällimmäisenä mieleeni tuosta ottelusta jäi se, miten tahmealla ja hermostuneella pelillä Jokerit onnistui ottelun itselleen kääntämään. Sotshi ei missään nimessä pelannut mitenkään heikosti, mutta joukkue oli yksinkertaisesti vain niin paljon heikompi, että Jokerit käänsivät ottelun itselleen puolittaisellakin esityksellä. Tuolta pohjalta minulle tuli suurena yllätyksenä, jopa järkytyksenä, Sotshin voitot Pietarin SKAsta ja Severstalista samaisessa muistoturnauksessa. Odotankin innolla, sainko Sotshista näkemäni perusteella täysin väärän kuvan.

Puolustuspää edellä

Jokerit pelasi mallikkaasti lauantaina Lokomotivia vastaan, ja tuloksena oli hallittu 3-2 voitto. Ylivoimapeli sai kaivattuja onnistumisia, kun Niklas Hagman iski kaksi ja Linus Omark yhden maalin Lokomotivin pelatessa vajaalla. Avausottelussa yskinyt maalivahti- ja alivoimapeli toimi myös paremmin, ja lopputuloksena Jokerit otti hallitun 3-2 voiton.

Illan ottelussa Jokereiden ei tarvitse muuttaa pelaamistaan. Mikäli Jokerit pystyy ylläpitämään samanlaisen intensiteetin tasaviisikoin ja hoitamaan alivoimatilanteet yhtä mallikkaasti, nappaa Westerlundin suojatit arvokkaan toisen kotivoiton ennen vieraskiertueelle lähtemistä.

Ottelun ratkaisukohdat

• Erikoistilannepelaaminen – Tuomarilinja on tiukka ja jäähyjä tullaan näkemään. Sotshi tulee ottamaan kuluttamaan jäähypenkkiä Jokereita enemmän, joten ylivoimapelin on toimittava. Suuntaan katseeni Omarkin ja Hagmanin lisäksi kaksikkoon Moses-Karalahti. Alivoimalla olemme nähneet Jokereilta kaksi ääripään suoritusta – mitä yleisölle tarjotaan tänään?

• Maalivahtipeli – Helenius pelasi loistavasti lauantaina torjuen 36 kertaa. Illan ottelusta tulee vaikeampi Jokereiden hallitessa kenttätapahtumia. Heleniuksen on pystyttävä pitämään ratkaisuhetkillä maalinsa puhtaana.

• Säilyykö keskittyminen – Kaksi ensimmäistä ottelua sujui nousujohteisesti, säilyykö keskittyminen kolmanteen otteluun ensimmäisen kotivoiton ja hyvän esityksen jälkeen, vai karkaileeko ajatus jo ensi viikon vieraspeleihin.

•Paineensietokyky – Jokerit lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Miten joukkue kestää paineet, kun kyseessä on yleisön mielessä ns. pakkovoitto.

Jokereiden kokoonpano

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
61 Tommi Huhtala – 71 Kurtis McLean – 76 Jere Sallinen
14 Tomi Mäki – 32 Riku Hahl – 79 Eetu Pöysti

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
6 Topi Jaakola – 10 Jere Karalahti
55 Atte Ohtamaa – 3 Daine Todd
60 Santeri Saari

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Vedonlyönti

Viimeksi osumasaldo näytti 2/3, kun Jokerit kellisti Lokomotivin ja SKA otti revanssin juurikin Sotshista. Atlant Mytishtshin Atte Engrenin huippuilta (yksi päästetty maali ja 38 torjuntaa) Kazania vastaan kuitenkin vesitti vetomme, joten ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Jotain lohtua saimme sentään Jokereiden matsin tulosvedon (3-2) osumisesta.

Tänään rakennamme vetomme Jokereiden kotivoiton ja Kazanin lumileopardien varaan. Jokerit ON Sotshia laadukkaampi ja tasapainoisempi joukkue. Ilman Jokereiden sekoiluja Sotshi tekee korkeintaan kaksi maalia, ja luotamme siihen että Steve Moses ja Jere Karalahti heräävät ylivoimalla antamaan taustatukea Hagmanille ja Omarkille.

Kazan kohtaa kotonaan rajusti viime kaudesta uusiutuneen ja kahdella tappiolla kautensa aloittaneen Zagrebin. Hyvänä kotijoukkueena tunnetulle Zagrebille on vaikea povata ottelusta mitään muuta kuin isoa tappiota. Kazanin tulivoimainen joukkue ei tule taapertamaan kotonaan kahta ottelua putkeen, vaan kaataa Janne Pesosen, Oskar Möllerin, Alexander Burmistrovin ja Ilya Nikulinin johdolla Zagrebin.

Jokerit 1.55 (tulosveto 4-2)
Kazan -1.5 1.75
Kazan-Bratislava yli 4.5 maalia 1.52

Kaksi tuplaa, kertoimet 2.7 ja 2.36. 

Meitä kiehtoo myös vahvan kotijoukkueen Dinamo Riikan kerroin 2.55 Lokomotivia vastaan, kuten myös alkukauden taaperruksen myötä kertoimen 2.00 Severstalin vieraana saava Dynamo Moskova.

Alkaneen kiekkokauden kunniaksi yhteistyökumppanimme NordicBet tarjoaa bonuksia sekä vanhoille että uusille asiakkaille. Voittaviin yhdistelmävetoihin tarjotaan jopa 100 % lisäbonusta aina 150 euroon saakka, jos  nasautat kuuden kohteen rekan kotiin vähintään 5 euron panoksella. Ota koppi tästä!

Uusille asiakkaille on tarjolla jopa 200% talletustbonus syyskuun loppuun saakka, joten jos olet miettinyt tilin perustamista niin tee se ennen syyskuun loppua. Tuohon bonukseen pääset kiinni täältä.