Flyersin toimisto ei opi – uusi luoti omaan jalkaan

Vincent Lecavalierin ja Luke Schennin vaihtaminen AHL-pelaajaan ja kolmannen kierroksen varausoikeuteen on typeryyttä.

Lecavalierin sopimus näytti aluksi hyvältä. Lightning-kapteeni sai markkinahintaisen ja -pituisen pahvin. Jokin kuitenkin oli Flyers-aikana koko ajan huonosti. Suurimpana syypäänä on helppo pitää Craig Beruben päävalmentajajaksoa. Oliko missään kohtaa edes ajatusta, mitä tehdä Lecavalierin tyyppisellä pelaajalla?

Flyersin toimisto ja kuka tahansa voi loppuun asti puolustella tätä treidiä palkkakattosyillä. Itsepähän ovat huojuvan torninsa rakentaneet.

En yritä puolustaa Lecavalieria, koska hän ei pelannut odotuksien mukaisesti. Odotukset olivat siis liian korkealla. Siihen olisi varmasti syynsä, että koko uransa Lightningia edustanut kapteeni sai pakata laukkunsa. Tampassa syötettiin mediat täyteen puppua, että ratkaisu oli vain taloudellinen. Flyers haukkasi syötin ja tukehtui pullaan.

Lecavalier on vain toinen osa Kaliforniaan matkaavaa pakettia. Aikoinaan päittäin James van Riemsdykin kanssa vaihdettu Luke Schenn tekee, on sitten kuinka huono tahansa, loven Flyers-pakistoon. Nuorukaiset tekevät siellä Shayne Gostisbeheren johdolla tuloaan, mutte he eivät ole vielä valmiita voittamaan pudotuspelisarjoja.

Ratkaisu oli pitkän matkan tähtäimellä sihdattu. Väliin mahtuu niin paljon muuttujia, että seuraava ennustus todennäköisesti osuu: Tähtäimen kohdistus on niin paljon pielessä, että luoti kolahtaa omaan polveen.

”Hyvä kun Lecavalierista sai edes jotain, lopettaakin tämän kauden jälkeen.”

”Nyt Flyersilla on tilaa palkkakatossa.”

Jordan Weal on ihan hyvä jääkiekkoilija.”

Sanotaan nyt niin, että Lecavalierista ei saatu mitään. Mihin Flyers tarvitsee palkkakattotilaa? Tehdäkseen lisää älyttömiä treidejä tai signauksia? Ja kyllä, Weal on hyvä pelaaja. AHL-tasolla.

Minulla ei ollut suuria odotuksia koskien Ron Hextallin GM-uraa. Tämä liike pitää siitä huolen, etten odota jatkossakaan mitään, mikä nostaisi Flyersin osakkeita.

Onneksi liigassa on edes yksi toimisto, jonka tekemisistä ei voi olla koskaan täysin varma.