Jääkiekon MM-kisat 2014: Päivä 9

12.45 Latvia – Venäjä 10.50 – 8.35 – 1.16:

Turnaus tähän asti:
Kukapa olisi uskonut, että näiden kahden välillä pelattaisiin joskus B-lohkon kärkikamppailu? Venäjä on tosin ollut lohkossa aivan ylivoimainen, jyräten tieltään jokaisen joukkueen tähän asti selvällä marginaalilla, vaikka erityisesti keskialueen pelaaminen onkin välillä hieman ontunut. Latvia on ollut yksi monista yllättäjistä kisoista ja päänahkoihin lukeutuu jo USA ja Suomi. Ainoa miinus joukkueen listassa tähän asti on ollut tappio Saksalle.

Ottelun ratkaisukohdat:

Vaikka Latvia on pelannut hienon turnauksen tähän asti, Venäjälle on vieläkin vaikea nähdä pysäyttäjää. Alexander Ovechkinin murhaavuus hyökkäyspäässä sekä maalivahtikaksikon loisto-otteet illasta toiseen ovat jo yksinään paikanneet joukkueen harvoja heikkoja hetkiä. Latvialle tappio ei olisi katastrofi ja suurimmat panokset ovat ottelussa Sveitsiä vastaan.

Tulosveikkaus:
Venäjä jatkaa jyräämistään voittamalla maalein 5-1.

12.45 Ranska – Norja 3.00 – 4.30 – 2.00:

Turnaus tähän asti:
Jos edellisen pelin asetelmaa oli turnauksen alussa hieman vaikea uskoa, tämän pelin asetelmaa sitten vieläkin vähemmän. Ranska on pelannut reilusti yli odotusten illasta toiseen, siinä missä Norja on pelannut enemmän tai vähemmän omalla tasollaan, voittaen heikompansa ja taistellen urheasti vahvempiaan vastaan. Ranska on saalistanut kovia päänahkoja kisojen edetessä ja kuten edellinen peli osoitti, myös Florian Hardy on tolppien välissä mies paikallaan.

Ottelun ratkaisukohdat:
Panoksena aamupelissä ei ole enempää eikä vähempää kuin pudotuspelipaikka. Kolmen pisteen voitto olisi kummallekin joukkueelle elintärkeä pudotuspelitaistelussa, sillä takana olevien joukkueiden urakka neljän parhaan joukkoon nousemiseksi alkaa olla turhan kova. Odotettavissa on todella tasainen vääntö, jossa nälkäisempi joukkue vie.

Tulosveikkaus:
Ranska on kaatanut kovia joukkueita ja haastoi Ruotsinkin loppuun asti tosissaan, joten taisteluilmeen ollessa kunnossa Ranska ottaa kiinnityksen pudotuspeleihin voittamalla hurjan taistelun maalein 3-2 jatkoajalla.

Nouseeko Ranska peräti pudotuspeleihin asti? (Alloverpress)

Nouseeko Ranska peräti pudotuspeleihin asti? (Alloverpress)

16.45 Valko-Venäjä – Saksa 2.18 – 4.20 – 2.60:

Turnaus tähän asti:
Valko-Venäjä on ollut yllättävänkin hyvä joukkue turnauksen edetessä. USA-tappion jälkeen joukkue on löytänyt vauhtinsa ja ryhtinsä, mistä kertovat voitto Sveitsistä ja lähes onnistunut taistelu Suomea vastaan. Saksa on ollut ailahtelevainen. Välillä peli kulkee, välillä Saksa on taas täydellinen vastaantulija.

Ottelun ratkaisukohdat:
Molemmat joukkueet taistelevat pudotuspelipaikasta vielä tosissaan ja voiton arvo vain kasvaa kasvamistaan. Valko-Venäjä osoitti Suomea vastaan pystyvänsä nopeaan pelivauhtiin ja hyvään pelirytmiin, lisäksi Mikhail Grabovski on osoittautunut odotetun vaaralliseksi pelaajaksi vastustajan maalilla jo yksinäänkin. Saksan hyökkäys on ollut paljon Thomas Oppenheimerin ja Leon Draisaitlin osaamisen varassa, eikä ratkaisijoita löydy laajalta rintamalta.

Tulosveikkaus:

Valko-Venäjä huudattaa kotiyleisöään kaatamalla Saksan maalein 4-2.

16.45 Tanska – Tsekki 8.15 – 7.75 – 1.23:

Turnaus tähän asti:
Tanska on esiintynyt paikoitellen pirteästi, mutta puolustuspelaamisen ongelmat ovat rokottaneet Tanskan viisikkoilmettä pahasti, eikä joukkue ole saanut kairattua voittoja toistaiseksi kuin Italialta. Tsekki on ollut todella vaisu ja vaikka taistelua silloin tällöin jäällä nähdäänkin, joukkueen kokonaisilme on kaukana odotetusta. Heikon esityksen tuloksena Tsekki joutuu jännittämään vielä tosissaan pudotuspelipaikkansa puolesta.

Ottelun ratkaisukohdat:
Tsekille ottelu on mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka, siinä missä Tanska ilmoittautuisi voitolla vielä kilpailuun mukaan. Tsekin kokonaismateriaali on laadukkaampi, eikä Tanskan puolustus ole pystynyt parhaimpaansa.

Tulosveikkaus:
Tsekin nihkeily jatkuu, mutta pudotuspelit kutsuvat silti 3-1 -voiton myötä.

20.45 Sveitsi – Kazakstan 1.30 – 6.10 – 7.05:


Turnaus tähän asti:

Molemmat joukkueet pelaavat enää lähinnä kunniasta. Sveitsin turnaus on ollut todella murheellinen ja katkeria tappioita on tullut niskaan ilta toisensa jälkeen. Kazakstan on haastanut parhaimmillaan todella hyvin, mutta viimeinen terä taistelusta on jäänyt uupumaan, eikä voittoja ole irronnut.

Ottelun ratkaisukohdat:
Ottelun häviäjälle saattaa olla tiedossa pudotus divariin, joten panosta piisaa sinänsä. Sveitsi osoitti kuitenkin eilen Suomea vastaan olevansa hyvä ja laadukas joukkue, eikä putoamiskamppailu ollut varmasti sitä, mitä joukkue odotti.

Tulosveikkaus:
Sveitsi potkaisee Kazakstanin divisioonaan maalein 6-1.

20.45 Slovakia – Italia 1.18 – 6.10 – 7.05

Turnaus tähän asti:
Italian turnaus on kulkenut odotetun tappiollisissa merkeissä, poikkeuksena voitto Ranskasta. Slovakian turnaus on ollut paha pettymys ja joukkue sai napattua ensimmäisen voittonsa vasta Norjaa vastaan. Teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin on olemassa, mutta oljenkorsi alkaa olla liian ohut.

Ottelun ratkaisukohdat:
Ottelun voittajalla on periaatteessa vielä mahdollisuus nousta pudotuspeleihin, mutta todellisuudessa kyseessä on jo varsin panokseton ottelu, jonka häviäjä putoaa sarjatasoa alemmas lähes varmasti. Slovakia on joukkueena parempi ja piste enemmän plakkarissa lisää vielä pientä toivoa neljän parhaan joukkoon nousemisesta.

Tulosveikkaus:
Slovakia vie heikkotasoisen ottelun maalein 6-1.

Nyt voi viritellä hieman uskaliaampia lappuja, sillä Betssonilla on tarjolla riskitön veto kaikille asiakkaille jääkiekon MM-kisoihin.

Suomi lähtee tavoittelemaan mitalia MM-kisoista kahden heikomman vuoden jälkeen – Uskotko Leijonien mahdollisuuksiin Minskissä? Betsson tarjoaa kaikille suomalaisille asiakkaille riskittömän vedon jääkiekon MM-kisoihin. Saat takaisin jotain joka tapauksessa riipumatta siitä osuuko vetosi vai ei!