Jääkiekon SM-liigan ottelu katsottavissa ilmaiseksi keskiviikkona 6.3.

Muistatko vielä ne ajat, kun sunnuntaisin sai katsoa vanhaa kunnon Hockey Night -ottelua Linkun, Jutin, Saukkosen ja kumppaneiden selostamana ja pudotuspeliotteluita näytettiin kiinnostavimmasta otteluparista? Niitä aikoja kaipaa varmasti moni siinä mielessä, että liian harvoin tarjotaan sauma katsoa jääkiekkoa ilmaisviihteenä tänä päivänä.

Keskiviikkona 6.3. siihen on kuitenkin mahdollisuus, sillä TV5 hemmottelee jääkiekon ystäviä HIFK:n ja Pelicansin välisellä ottelulla.

Nordenkiöldinkadun jäähallissa pelattavaan otteluun lähdetään todella tasaisista asetelmista, sillä molemmat joukkueet ovat saalistaneet 92 pistettä. Pelicans on kaksikosta edellä neljä voittoa enemmän keränneenä.

HIFK:n nousu alkoi 25. tammikuuta, kun Jarno Pikkarainen otti päävalmentajan vastuun Ari-Pekka Selinin potkujen myötä ja tämän jälkeen stadilaiset ovat voittaneet yhdeksän ottelua ja hävinneet vain kolmesti. Ilkka Kangasniemi on tämän kauden komeettoja, Erik Thorell ja Sakari Salminen muodostavat hyökkäyksessä terävän kärjen ja kokeneet sentterit Tommi Santala sekä Juhani Tyrväinen pyörittävät ketjujensa peliä tehokkaasti keskeltä. Kaikkiaan seitsemän pelaajaa on paukuttanut yli 30 pistettä. Myös Atte Engren on nostanut tasoaan HIFK:n maalilla ja joukkue voi luottaa mieheen kuin vuoreen.

Ville Niemisen johtama Pelicans on ollut yksi kauden yllättäjistä ja joukkue on ansaitusti neljäntenä. Puolustaja Oliwer Kaski pelaa hurjaa kautta, Juhamatti Aaltonen on vahvistanut lahtelaisryhmää selvästi paluunsa jälkeen 1,5 pisteen ottelukeskiarvon myötä ja peräti seitsemän miestä on ylittänyt 30 pisteen rajan. Pientä ailahtelevaisuutta joukkueen otteissa on tilastojen pohjalta havaittavissa, mutta Pelicans voi kärkiosaamisensa myötä olla yksi yllättäjistä kevään pudotuspeleissä.

HIFK odottaa loukkaantuneiden listalta takaisin ainakin Joe Finleytä kovia pudotuspelejä silmäillen ja kärkipuolustaja Teemu Eronen on myös toistaiseksi sairastuvalla. Pelicansilta sivussa on Hynek Zohorna, joka oli tärkeä osa Pelicansin hyökkäyskalustoa ennen loukkaantumistaan EHT-turnauksessa helmikuun alkupuoliskolla.

Ottelu alkaa 6.3. klo 18.30.

Kansikuva: All Over Press