Joel Armialla hankala alku uudessa seurassaan

Helmikuussa siirron Buffalo Sabresista Winnipeg Jetsin organisaatioon saanut Joel Armia ei ole päässyt uudessa seurassaan vielä todelliseen lentoon.

Tällä kaudella Sabresin farmissa loistavaa jälkeä tehnyt porilaislahjakkuus ei ole pystynyt siirtämään tehojaan Jetsin farmiin. St. John Ice Capsia tällä hetkellä edustava Armia on pelannut uudessa AHL-seurassaan yhdeksän ottelua tehoin 0+2. Armia oli Buffalossa lupaavimpia pelaajia ja hän saikin jo ensimmäisen NHL-ottelunsa vyölleen Sabres-nutussa.

Tällä hetkellä suomalaislaituri ei ole lähelläkään paikkaa Winnipeg Jetsin NHL-miehistössä. Armia on nousuhierarkiassa jopa melko kaukana kärjestä, sillä Jetsillä on paljon nuoria lupaavia hyökkääjiä, jotka kärkkyvät paikkaa NHL:ssä.

Armia oli osa kauppaa, jonka Jets ja Sabres sinetöivät 11. helmikuuta. Jetsiin matkasivat Armian lisäksi Drew Stafford, Tyler Myers, Brendan Lemiuex ja ensi kesän NHL Dratin ykköskierroksen varaus. Sabres sai kaupassa Evander Kanen, Zach Bogosianin ja Jason Kasdorfin.

Kauppa tuli selkeästi huonoon saumaan suomalaisen kannalta, sillä miehen ura oli lähtenyt viimeinkin Pohjois-Amerikassa nousuun. Viime kaudella porilainen ei onnistunut AHL-jäillä odotetusti ja oli huonoimmillaan katsomon puolella seuraamassa joukkueensa otteita.

Haastava asema

Armia nousi puskista kaudella 2010-11 Ässien Liiga-joukkueeseen iski uskomattomasti 48 ottelussa 18 maalia. Seuraava kesä toi taidokkaalle pistelingolle ensimmäisen kierroksen NHL-varauksen, kun Sabres nappasi Joelin organisaatioonsa. Mies pelasi kaksi kautta varauksensa jälkeen Porissa, minkä jälkeen hän suuntasi AHL:ään viime kaudeksi. Heikohko viime sesongi muuttui kuitenkin iloksi, sillä tällä kaudella ”Joppe” oli AHL-joukkueensa parhaimmistoa iskien 33 ottelussa 25 tehopistettä.

Nyt tilanne on taas toinen, kun Armia pitäisi alkaa onnistua uudessa organisaatiossa. Jets on varannut viime vuosina kovia hyökkääjiä seuraansa eikä Armian nousumahdollisuudet näytä ainakaan nyt hyvältä. Miehen uran kannalta paras seura olisi ehkä ollut juuriki Sabres, jossa hän oli tällä kaudella osoittanut kykyjään eikä Sabresin pelaajistoon olisi ollut kovin hankala murtautua lähitulevaisuudessa.