Kautensa surkeasti aloittanut Tappara haastaa Ässät

Liigan perjantaikierroksella nähdään vain yksi ottelu: Ässät ja Tappara mittaavat toistensa kunnon Porin hornankattilassa.

Illan ainoassa ottelussa Tappara pyrkii katkaisemaan kovakuntoisen Ässä-lauman voittoputken, joka on venynyt jo kolmen ottelun mittaiseksi. Ässät on kärsinyt vain yhden pistemenetyksen ja majailee runkosarjan kolmantena.

Sen sijaan yksi suurimmista mestarisuosikeista oleva Tappara on vasta sijalla 11, ja peliotteet ovatkin olleet sen mukaiset. Kirvesrintojen alkukausi on ollut tuskainen, sillä neljässä ottelussa on syntynyt vain kuusi maalia ja joukkueen tähtipelaajat ovat vielä syväjäässä.

Kotijoukkue Ässät on ottanut JYPin, Lukon ja Pelicansin päänahat jo tällä kaudella. Lukko ja Pelicans kaatuivat vielä vieraskentillä, joten suoritus on todella kova, kun otetaan huomioon Ässien pelaajamateriaali – porilaisjoukkue on paperilla enemmänkin pohjasakkaa, mutta joukkue on pelannut reilusti yli odotusten.

Tappara on pelannut yhden ottelun enemmän, mutta onnistunut kaapimaan vain yhden voiton. Tamperelaiset ovat kärsineet tappion Kärpille, SaiPalle sekä KalPalle. Ilveksen se kuitenkin pystyi kaatamaan paikallisottelussa.

Kokenut valmentaja Pekka Rautakallio on saanut Ässä-lauman huikeaan lentoon ja joukkueen puolustus- sekä hyökkäyspeli ovat toimineet mallikkaasti. Keltanokka Jussi Tapolalla on puolestaan suuria ongelmia, sillä Tapparan toteuttama pelitaktiikka ei tunnu toimivan, kuten se toimi viime kaudella Jukka Rautakorven alaisuudessa.

Tuskaiset tähtipelaajat vs. nälkäiset yllätysnimet

Vierailija Tappara on kärsinyt maalinteko-ongelmista, mikä on yllättävää, kun katsotaan joukkueen hyökkäyskalustoa: Kristian Kuusela, Pekka Jormakka, Josh Green, Olli Palola, Jan-Mikael Järvinen ja Antti Erkinjuntti – on snaipperia, on kovuutta, on taitoa ja on pelisilmää. Lopputulos on kuitenkin naurettavan huono.

Kun joukkueen kärkipelaajat palaavat tasolleen, puhutaan äärimmäisen kovasta joukkueesta, mutta tällä hetkellä eletään synkkiä aikoja Tapparan pukukopissa. Vielä kun joukkue astelee perjantai-illassa porilaisyleisön eteen, ei suunnanmuutos ainakaan helpotu.

Vieraitten alakerta on toiminut selvästi paremmin kuin hyökkäys ja Juha Metsola onkin pystynyt esittämään kelpo otteita. Ässien ykköstorjuja Rasmus Rinne on kuitenkin ollut virkaveljeään etevämpi ja torjunut loistavalla tasolla. Rinne onkin ollut Ässien tärkein yksittäinen pelaaja.

Esa Lindell (AOP)

Esa Lindell Pikku-Leijonissa (AOP)

Ässillä on useita onnistujia kokoonpanossaan: Mika Niemi – Sami Lähteenmäki -kaksikko on tehnyt hyvää jälkeä joukkueen ykköskentässä. Ulkomaalaiset Austin Smith ja Jake Hansen ovat saaneet hyvän startin myös Liiga-kauteen ja täyttäneet ruutunsa. Puolustuspäässä Garrett Stafford on johtanut kiekollista peliä ja antanut kovia näyttöjä.

Lisäksi junioriosasto on pelannut paremmin kuin hyvin. Aleksi Saarela, Jarno Kärki ja Valtteri Viljanen ovat saaneet vastuuta ja hoitaneet työnsä kunnialla. Kotijoukkue saa vielä tänään lupaavan Esa Lindellin takalinjoilleen, joten Ässien ylivoima parantuu kerta heitolla. Lindell oli Pohjois-Amerikassa Dallas Stars -lupausten kanssa nuorten pelaajien turnauksessa, minkä vuoksi menetti kauden ensimmäiset kolme ottelua.

Seuraa heitä:

Esa Lindell: Taitava kiekollinen puolustaja, joka osoitti harjoituskaudella ottaneensa isoja kehitysaskeleita. Miehellä alkaa toistaiseksi viimeinen kausi Liigassa, sillä ensi kaudella Lindell pakittelee rapakon takana. Iso apu ylivoimassa ja Esalta odotetaankin tehopisteitä tällä kaudella.

Kristian Kuusela: Upean viime kauden pelannut Kuusela on ollut alkukauden otteluissa heikko. Pistetili vielä avaamatta, vaikka potentiaalia olisi iskeä 45 paunaa runkosarjassa. Joko Kuusela ottaisi joukkueensa reppuselkään ja alkaisi latomaan pisteitä taululle.

Arvio:

Ässät tulee kotikentällään kovaa ja vauhdilla päälle, mikä ei anna Tappara-pakeille paljoa tilaa. Vierailla ei ole helppo urakka edessään, sillä Ässät on ollut kovassa tikissä jokaisella osa-alueella ja on varmasti tänäänkin.

Veikkaus: Ässät nappaa täyden pistepotin lukemin 4-2.

Ottelu alkaa kello 18:30 ja voit seurata kamppailua Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen Sport Pro -kanavien kautta.