Jokereiden kokoonpanossa isoja muutoksia

Kun keskiviikkoaamu valkeni Moskovassa, ei voinut välttyä déjà vu -tunteelta. Tasan viikko sitte olimme samassa hotellissa, samoilla rutiineilla ja illalla vastassa oli sama joukkue: Atte Engrenin Atlant Mytištši. Viikko sitten pelin hallinta aaltoili koti- ja vierasjoukkueen välillä, mutta lopulta Jokerit vei ottelun Linus Omarkin jatkoaikamaalilla. Déjà vu -fiilistä sotkee aavistuksen Jokereiden tekemät kokoonpanomuutokset, josta lisää alla.

Puolustus avainasemassa

Jokerit hävisi maanantaisen kotiottelun Medvescak Zagrebille maalein 2-3. Ottelun jälkeen Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund oli mietteliäs ja pettynyt mies.

– Missään tapauksessa ei voi olla tyytyväinen peliesitykseen, kommentoi Westerlund tuolloin.

Valmentaja nosti esille nöyryyden merkityksen. Jokerit on paininut kotiotteluissaan joukkuepelaamisen ongelmien kanssa, kun taas vieraissa viisikkopelaaminen on toiminut niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Illan otteluun Westerlund nosti esille kaksi keskeistä ja tuttua teemaa.

– Puolustuspeli ja joukkueena pelaaminen ovat tärkeimmät asiat illan ottelussa. Niiden kautta pelaamme vastustajan vahvuudet pois.

Samat teemat ovat toistuneet Westerlundin puheissa läpi alkukauden ja ne tulevat myös toistumaan kauden loppuun saakka. Kenellekään ei tule yllätyksenä, että Jokerit voittaa tai häviää joukkuepelaamisensa kautta.

Atlant janoaa revanssia

Keskiviikkoiltana vastaan asettuva Atlant voitti edellisessä ottelussaan kotonaan perjantaina Pietarin SKA:n, eikä ole sen jälkeen pelannut. Vastassa on erittäin motivoitunut, levännyt ja itseluottamuksensa kuntoon saanut joukkue, joka janoaa nousua läntisen konferenssin toiseksi viimeiseltä sijalta.

Igor Radulov palaa tänään Atlantin kokoonpanoon kärsittyään neljän ottelun mittaisen pelikieltonsa taklattuaan Dinamo Riikan Andris Dzerinsiä päähän. Radulovin paluun myötä Altant pääsee illan peliin täydellä rosterilla.

Viimeiseen viiteen otteluun Atlant on tehnyt 15 maalia ja päästänyt 20, voittoja on tullut yksi, tappioita neljä. Joukkue kuitenkin on osoittanut piristymisen merkkejä, sillä missään nimessä Atlant ei ollut huono viikko sitten Jokereita vastaan, ja seuraavasta pelistä se nappasi jo mainitun voiton Pietarin SKAsta.

Nostan esille Atlantin joukkueesta nuoren, 21-vuotiaan Sergei Shmelyovin (#96). Pienikokoinen hyökkääjä on todella pelirohkea, omaa pehmeät kädet ja on luisteluvoimaltaan ja -taidoltaan KHL:n kärkipäätä. Koko kauden pistesaldo on 2+5, mutta noista seitsemästä pisteestä peräti kuusi on tullut viimeisen viiden pelin aikana.

Jokereiden kokoonpanossa isoja muutoksia

Jokereiden alkukauden tehokkain maalintekijä Niklas Hagman on keskiviikkona huilivuorossa. Valmennusjohto haluaa antaa Hagmanille lepoa, eikä kyseessä ole loukkaantuminen. Muut huilivuorossa olevat pelaajat ovat Atte Ohtamaa, Ossi Väänänen sekä Semir Ben-Amor ja Jere Sallinen.

Hyävssä vireessä ollut Tommi Huhtala saa mahdollisuuden ykköskentän laidassa, alkukaudelta tuttu kolmkko Omark-Petr Koukal-Steve Moses on lyöty taas yhteen.

61 Tommi Huhtala – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
90 Johan Harju – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 71 Kurtis McLean – 79 Eetu Pöysti

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
2 Oskari Korpikari – 10 Jere Karalahti
6 Topi Jaakola – 3 Daine Todd

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Vedonlyönti

Tänään KHL:ssä pelataan kolmen ottelun kierros: Atlant vs. Jokerit, Pietarin SKA vs. Medvescak Zagreb (molemmat ottelut alkavat klo 18.30) ja Dinamo Riika vs. Slovan Bratislava (klo 19.30). Ennakkoon näistä peleistä Jokereiden ja SKAn otteluissa on lupa odottaa maaleja, Latviassa luvassa lienee nihkeämpi peli.

Tiistaina haukattiin kasa lämmintä, kun Sotši haki vastoin odotuksiani vierasvoiton Vitjazista. Sen inspiroimana jätetään voittajaveikkaukset pois, ja haetaan tänään maltillinen panostus maalitalkoisiin teemalla ”voitto se on pienikin voitto”.

Atlant – Jokerit yli 4.5 maalia (1.40)
SKA – Medvescak Medvescak yli 1.5 maalia (1.82)

Miksikö Medvescak yli 1.5 maalia? Joukkue pelaa isolla sydämellä ja haluaa voittaa. Työmäärä on valtava tällä hetkellä, ja kun SKA:ta vastaan on tehty kotipeleissä seitsemässä ottelussa kahdeksasta yli 1.5 maalia, on kertoimeen helppo tarttua.

NordicBetin kertoimiin pääset käsiksi täältä!