Jokereille kauden kolmas vierastappio

Jokerit koki tiistaina vasta kauden kolmannen vierastappionsa KHL:ssä, kun Sami Lepistön Avtomobilist Jekaterinburg oli vahvempi maalein 4-0. Kotijoukkue oli tänään pelin jokaisella osa-alueella parempi, eikä Jokereilla ollut todellisuudessa mahdollisuuksia kamppailla ottelun voitosta.

Varovainen alku

Ottelun ensimmäinen erä oli odotetun vähämaalinen molempien joukkueiden välttäessä turhia riskejä hyökkäyksiinlähdöissä. Kotijoukkue Avtomobilistin lähdöissä oli haivahdus menneisyyttä, kun muutamassa tapauksessa kolmekaan jättöä ei riittänyt hyökkäyksen käynnistämiseen. Olkoonkin, että kyseisessä tilanteessa Jokereiden ykkösen Niko Kapanen ja Niklas Hagman ajautuivat syvälle Avtomobilistin alueelle, jolloin Avtomobilist onnistui nopealla levityksellä rakentamaan ensimmäisen erän vaarallisimman maalintekotilanteensa.

Vierasjoukkue Jokerit ei sekään kummoisia esittänyt. Rintamalähdöt omalta alueelta antoivat kotijoukkueelle aikaa ryhmittäytyä, ja Steve Mosesin noususta syntynyttä paikkaa lukuunottamatta ei Jokeritkaan onnistunut paikoille pääsemään.

Avauserää voidaan haukkua jopa tylsäksi, ja parasta antia oli kotijoukkueen fanien pitämä hyvä tunnelma sekä erätauolla nähty kuvioluistelushow.

Kun paikoille ei päästä, kaveri tekee

Jos ei Jokerit päässyt ensimmäisessä erässä kunnolla hätyyttelemään Jakub Kovarin vartioimaa maalia, niin toisessa erässä paikat olivat entistä enemmän kortilla. Kun Jere Sallisen komea sisäsyrjäsijoituksesta syntynyt maalikin hylättiin, ei kunnollisia tekopaikkoja ollut toisessa erässä ollenkaan. Tästä kaikki kunnia todella kurinalaisesti ja tiiviisti puolustaneelle Avtomobilistin puolustukselle. Vieraiden pelaajat kyllä yrittivät, mutta kun tilaa ei ollut eikä luovuus tänään ollut kohdillaan, toisessakaan erässä eivät maalihanat auenneet.

Henrik Karlsson joutui kaivamaan kiekon toisessa erässä selkänsä takaa kahdesti. Toista erää oli kulunut vain 19 sekuntia, kun omassa päässä sattui todella räikeä merkkausvirhe. Aaron Palushaj pääsi iskemään takatolpalta Anton Lazarovin ampuman irtokiekon Karlssonin patjan yli maaliin.

Lisää tuli ajassa 13.21. Toinen maali oli tehty maali, mutta kyllähän Eduard Lewandowskin syöttö vapautti lähes kaksimetrinen Alexei Mikhnovin kohtalaisen helposti maalintekoon.  Tänään ensimmäistä kertaa pakkien vakiokierrossa ollut Santeri Saari ja Ryan Gunderson nukahtivat ratkaiseviksi muutamiksi kymmenyksiksi. Mikhnoville ja tilanteen alustaneelle Lewandowskille pinnat pelirohkeudesta; kaksikko uskalsi haastaa tilanteessa Jokereiden pakkiparin, eikä tyytynyt vain toimittamaan kiekkoa maalille.

Peli jatkui isäntäjoukkueen hallinnassa, ja jos ei Petr Koukalin ketjun ajoittaisia painostusjaksoja lasketa, paine pysyi loppuerän Jokereiden kenttäpäädyssä. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, ja näin erätauolle lähdettiin tilanteessa 2-0.

Kiri jäi puuttumaan

Vieraille tarjottiin kolmannen erän alkuun kavennusmahdollisuutta ylivoimalla, mutta kun ei onnistu niin ei onnistu. Kovar otti yhden komean kopin, mutta siinäkin tilanteessa edestä puuttui maski.

Vain 33 sekuntia Lazarovin kakkosen päättymisen jälkeen ajassa 43.01 kiekko oli jälleen Jokereiden maalissa. Artyom Gareyev nousi röyhkeästi kulmalta maalin edustalle ja sijoitti kiekon Karlssonin olkapään ylitse etuylänurkkaan: tilanne 3-0 kotijoukkueelle.

Kolmen maalin etumatka oli lopulta liikaa, eikä Jokerit saanut tarvittavaa vaihdetta silmään kamppaillakseen ottelun voitosta. Kotijoukkueen Alexei Simakov kaunisteli loppulukemiksi 4-0 tyhjiin Jokereiden hakiessa kavennusmaalia ilman maalivahtia.