Jokerit-Dinamo Riika, osa 2

Helsingin Jokerit aloittaa neljän ottelun mittaisen kotipelisarjansa keskiviikkona Dinamo Riikaa vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella: syyskuun 29. Jokerit oli parempi Hartwall Arenalla maalein 3-2. Tuossa ottelussa latvialaiset olivat kuskin paikalla, mutta Topi Jaakolan viime hetken maali pelasti voiton isännille.

Hagman, Korpikari sivussa

Jokereiden vieraskiertue poiki jobinpostia, kun sekä Niklas Hagman että Oskari Korpikari ovat keskiviikkona loukkaantumisten takia sivussa. Hagmanin vamma vaatii leikkausta, ja mies on sivussa 6-8 viikkoa. Korpikarin vamma on lievempi, ja miehen tilaa seurataan päivittäin.

Valmentaja Erkka Westerlundin harjoittama ketjurotaatio nousee arvoon arvaamattomaan kauden edetessä, ja nyt loukkaantumisten myötä pelaajat, kuten Jere Sallinen, Tommi Huhtala ja Ville Lajunen, ovat valmiita ottamaan isompaa roolia pelaavassa kokoonpanossa.

Tehot liikaa yhden ketjun varassa?

Jokereiden ykköskenttä Juhamatti Aaltosen ja Niko Kapasen johdolla on vedellyt kolme edellistä peliä yössä, eikä tehoja ole juurikaan tullut. Esiin on noussut Petr Koukalin johtama nimellinen kolmosketju, jossa laidoilla viilettävät Linus Omark ja Steve Moses. Kolmeen viimeiseen matsiin kolmikko on iskenyt tehot 5+5. Mosesilla on menossa kolmen ottelun maaliputki.

Koukalin ketjulla peli kulkee, mutta samalla se on ainoa hyökkäyskolmikko joka pystyy järjestään viemään pelin painopistealueen vastustajan päätyyn. Ykköskenttä väläyttelee ajoittain, mutta Niko Kapasen ja Juhamatti Aaltosen on pystyttävä tehoihin säännöllisemmin. Tilanne korostuu entisestään, kun Hagman on kaksi kuukautta poissa kokoonpanosta. Kuka ottaa Hakin isot saappaat täytettäväkseen? Tommi HuhtalaJere Sallinen?

Ylivoimapeli Jokereilla toimii edelleen mallikkaasti (onnistumisprosentti 25), ja alivoimapeli on ollut vahvaa läpi kauden lukuunottamatta kotiotteluita Vitjaz Podolskia ja Dinamo Minskiä vastaan. Onnistumisia kaivattaisiin enemmän myös viidellä viittä vastaan, sillä kausi on pirun raskas vetää läpi ”yhden maalin pelejä” pelaten.

Dinamo vaikeuksissa

Jokereiden tämäniltainen vastustaja on ajautunut jonkinasteiseen kriisiin. Karvas, viime hetken tappio Jokereille syyskuun lopussa käynnisti pelillisen suvantovaiheen, ja voittoja lokakuun kuudesta ottelusta on tullut vain yksi. Maaleja noissa kuudessa ottelussa Dinamo on iskenyt vain yhdeksän, joista neljä tuli voitto-ottelussa Medvescakia vastaan.

Kauteen lähdettäessä oli selvää, että latvialaisjoukkue on heikentynyt, sillä top 6 pelaajista peräti viisi vaihtoi maisemaa tai lopetti. Muutokset ovat kuitenkin olleet yllättävänkin isoja ja näkyneet ennen kaikkea maalinteko-ongelmina, sillä koko kauden 17 pelissä Dinamo on tehnyt kuudenneksi vähiten (35) maaleja koko sarjassa.

Keskiviikkoinen virkamiessuoritus

Ottelun lähtökohdat huutavat sitä kuuluisaa virkamieskiekkoa. Mitään henkeäsalpaavaa pelaamista on tuskin odotettavissa, kun Jokereilla on ollut vaikeutensa vierasreissujen jälkeisissä kotiotteluissa.

Westerlund korostaa ottelua ennen tiiviin ja ehjän viisikkopelaamisen merkitystä kaukalon molemmissa päädyissä, sekä nöyryyttä pelaamisessa. Tämä tarkoittanee sitä, että mitään turhaa riskinottoa hyökkäyspäähän ei oteta, ja pelin alla on jatkuvasti vähintään kolme pelaajaa. Riikan maalinteko-ongelmat ja tappioputkesta huolimatta hyvin toiminut maalivahtipeli on omiaan luomaan odotukset hankaukselan kuiville.

Klassisen kuivasti sanottuna ottelu tulee ratkeamaan siihen, onnistuuko Jokerit hyödyntämään maalipaikkansa vastustajaansa paremmin.

Seuraa näitä asioita

• Karssonille ensimmäinen nollapeli? Riikan maalinteko-ongelmat, Jokereiden tiivis viisikkopeli, Karlssonin parantuneet otteet -> nollat tauluun latvialaisille
• Moses, Moses, Moses. Löytääkö mies tänään paikkaansa vaihtoaitiosta tehdyn maalin jälkeen?
• Maalivaaraton Aaltonen? Hagmanin poissaollessa kiekonhallinnan ja henkilökohtaisen taidon pitää korreloitua tehtyihin maaleihin.

Jokereiden kokoonpano

61 Tommi Huhtala – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
14 Tomi Mäki – 90 Johan Harju – 28 Jani Rita
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 32 Riku Hahl – 79 Eetu Pöysti

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
55 Atte Ohtamaa – 4 Ossi Väänänen
6 Topi Jaakola – 3 Daine Todd

1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)

Vedonlyönti

Tykitimme viime viikon (vk 41) ennakoissamme näyttävästi maalimäärä- ja 1X2-vihjeet kotiin  9/10. Ainoa huti tuli Barys Astanan ja Sibirin välisessä ottelussa, kun veikkasimme alle 5.5 maalia ottelussa tehdyn yhdeksän sisään.

Tänään ohjelmassa on Jokereiden ottelun lisäksi kaksi muuta kamppailua: Lada Toljatti-Traktor Tšeljabinsk ja Neftehimik Nižnekamsk-Jugra Hanti-Mansijsk.

Kiven lähtölaskenta

Viisi viimeistä ottelua: Lada 3-1-1-0 / Traktor 0-0-2-3

Vaikka Traktorin seurajohto kielsi joukkueen suomalaisvalmentajan Karri Kiven olevan liipaisimella, ei kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa kulkeva Traktor kestä tappiota illan ottelussta Toljattia vastaan.

Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että kotijoukkue Toljatti nappaa voiton sekavasti ja kurittomasti pelaavasta Traktorista. Ja kun NordicBet tarjoaa kotivoitolle maukasta kerrointa 2.6, ei sitä voi yksinkertaisesti ohittaa.

Illan kolmanteen otteluun Neftehimikin ja Jugran välillä houkuttelisi iskeä lapulle alle 5.5 maalia kyselemättä. Miksikö? Kumpikaan ei osaa tehdä maaleja ja Jugralla on ihan OK-tason puolustus, mutta jätetään se tänään pois lapulta.

Timangistakin kirkkaampi vetovihje tänään:

Jokerit-Dinamo Riika alle 5.5 maalia 1.60
Lada
-Traktor (hahah, Lada vs. Traktor…) 2.60 

Tuplana sisään, kerroin maistuva 4.16. Oiva sauma käyttää NordicBetin uuden asiakkaan 200 euron riskittömän vedon tarjous, jos ei osu niin saat panoksesi takaisin!