Jokerit kohtaa jälleen Atlantin

Jokerit pelaan kahden ottelun vieraskiertueensa ensimmäisen ottelun keskiviikkoiltana Moskovassa Atlant Mytištšiä vastaan. Kohtaaminen on joukkueille lyhyen ajan sisään toinen. Lauantaina Jokerit oli parempi Hartwall Arenalla lukemin 4-2.

Samoista lähtökohdista kuin lauantaina

Hirveästi eivät voimasuhteet ole muuttuneet edellisestä kohtaamisesta (lauantain ennakko), eikä Atlant ole pelannut lauantain jälkeen. Jokerit otti maanantaina voiton Riikasta, vaikka oli jäällä ajoittain todella pahasti alakynnessä (Dinamo-ottelun raportti).

Jokereiden Jere Karalahti ja Riku Hahl olivat maanantaina sivussa alavartalovammojen takia, pelaajien pelikunto ratkeaa tänään puoliltapäivin.

Atlantilta on sivussa pelikiellon takia Igor Radulov, mutta muuten joukkue pääsee täydellä rosterilla liikenteeseen.

Atlantilla paljon petrattavaa

Lauantaina Jokerit otti jopa helpon voiton, ja ilman kahta täydellistä omaan pään nukahdusta 4-2 voittolukema olisi hyvinkin saattanut olla 4-0 Jokereille. Pelillisesti Atlant ei vakuuttanut, mutta Jokereiden on syytä silti olla varuillaan. Kotietu on aina kotietu, ja lauantain ottelu oli Atlantille viimeinen vieraspeli ennen kotiinpaluuta. Mytištši pääsee myös levänneenä jahtamaan kauden toista kotivoittoaan, joten helppoa iltapuhteesta ei tule.

Maalilla Atte Engren ei ole vielä ollut se sama muuri, johon KHL-joukkueet kerta toisensa jälkeen viime vuonna iskivät päätään. Toki, Atlantin materiaali ei missään nimessä ole samaa luokkaa kun KHL-finalisti Lev Prahan, mutta Engrenille on lirvahtanut myös muutamia helppojakin maaleja.

Avaimet voittoon

Jokereiden on syytä kiinnittää erityishuomiota Mytištši-puolustajien tekemiin nousuihin. Moskovalaisjoukkueen alakerta on pelirohkea ja se on iskenyt kolmanneksen joukkueen maaleista. Tasaviisikoin Jokereiden pelatessa normaalilla tasollaan Atlant on heikompi joukkue, eikä sillä ole hyökkäyspäässä riittävästi leveyttä.

Peliä edeltävä valmistautuminen täytyy tehdä huolellisemmin kuin maanantain Dinamo Riika -ottelussa. Jos tulivat latvialaiset kovaa avauserään, tulee Mytištši vähintään samalla vimmalla tänään läntisen vieraidensa kimppuun.

Jokereiden puolustus on näyttänyt, että se on haavoittuvainen korkean prässin kanssa. Maanantaina Riika karvasi korkealta, ja Jokereiden kiekollinen peli kärsi välittömästi. Avaavat syötöt olivat huonoja, kiekot pomppivat lavassa ja kaksinkamppailuja hävittiin jatkuvasti. Vauhti oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella tasaviisikoin Jokereille liian kova. Lääkkeenä tähän on parempi valmistautuminen ja peliä avaavien syöttöjen nopeuttaminen. Paineen ollessa kova ei ole aikaa jäädä hetkeksikään miettimään, vaan kiekko pitää saada nopeasti liikkeelle, pois paineen alta. Jotta se onnistuisi, hyökkääjien on tultava aktiivisemmin alemmas tarjoamaan syöttölinjoja. Peliä pitää myös uskaltaa avata keskustan kautta, sillä useimmiten kärkikarvaajien paine suuntautuu sekä kiekolliseen pelaajaan ja ja paineettoman puolen laidalle, jolloin keskusta jää auki.

En kuitenkaan usko, etteikö Jokerit pystyisi vastaamaan Riikan, tai kenen tahansa muun, viisikkopelaamiseen. Alla oli helpot (jos sellaisia KHL:ssä on) pelit Atlantia ja Admiralia vastaan, mikä oli päässyt vaikuttamaan valmistautumiseen. Suurin ongelma oli asenteessa, ja mikäli se on saatu kuntoon keskiviikkoa varten, on Jokereilla hyvä mahdollisuus napata jälleen kerran kolme pistettä.

Seuraa näitä asioita

• Riku Helenius varasti Jokereille voiton maanantaina. Uskomme ja toivomme, että Helenius jatkaa maalilla myös keskiviikkona. Jatkuuko samanlainen vire?
• Steve Moses – Jenkkivahvistus on ollut todella aktiivinen edellisissä otteluissa, ruokkinut muita (mm. Jaakolan voittomaali maanantaina) ja hakeutunut itse maalintekopaikoille. Joko tänään Moses laskeutuu vuorelta maalien laaksoon?
• Jokereiden pelinavaus – ks. yllä.
• Atlantin pelirohkeus – Pojat tykkää hyökätä joskus jopa puolustuksen kustannuksella. Suunnanmuutospelaaminen on avainasemassa.

Faneille.com reissaa

Pienimuotoisen viisumifarssin jälkeen myös Faneille.comin liikkuva toimittaja, jariporttilamaiset silmäpussit omaava, Tapio Penttilä pääsi lähtemään kohti Moskovaa, jossa hän pääsee lähemmin tarkastelemaan KHL-reissuelämää.