Liiga-viikon risut ja ruusut: Justin Hodgman, Lukko ja KalPa

Liigassa pelattiin tällä viikolla 21 ottelua. Sarjataulukon häntäpään joukkueiden vaisut otteet jatkuivat, kun taas kärkijoukkueet esiintyivät todella vakuuttavasti. Myös muutamia yksittäisiä onnistujia nousi isosti esiin.

Risut

5. Ilves

Ilveksen viikko piti sisällään kaksi ottelua ja tuloksena oli yhtä monta häviötä. Näin ollen tappioputki venyi jo neljän ottelun mittaiseksi. Tamperelaiset onnistuivat tekemään otteluissa vain kaksi maalia ja joukkue on valahtanut sarjataulukossa jo kymmenennelle sijalle. Syksyn pahat loukkaantumiset ovat alkaneet nyt vaatia veronsa, varsinkin kun ulkomalaaishankinnat eivät ole toistaiseksi onnistuneet aivan odotetusti. Brett Bulmer ei ole saalistanut viidessä ottelussa vielä ainuttakaan tehopistettä, kun taas Jerry D’Amigo on nakuttanut yhdeksässä ottelussa pisteet 1+1.

4. Kärpät

Kärpät onnistui raapimaan lauantaina todella tärkeän jatkoaikavoiton KooKoosta, mutta ne olivat oululaisten ainoat pisteet viikon kolmesta ottelusta. Kärpät on raapinut 21 ottelustaan vain viisi varsinaisen peliajan voittoa, mikä on todella vaatimaton lukema. Tahdin on muututtava pian tai muuten pudotuspelijuna uhkaa karata. Jan Hruska ja Jiri Tlusty eivät ole pystyneet auttamaan joukkuetta aivan odotetusti, sillä kaksikko on saalistanut viidessä ottelussa yhteensä vain yhden syöttöpisteen.

3. Justin Hodgman, Pelicans

Justin Hodgman palasi Liigaan ryminällä viimeisteltyään kolmessa ensimmäisessä ottelussaan pisteet 3+1. Tämän viikon kolme ottelua menivät vastaavasti todella heikosti. Perjantaina Lukkoa vastaan kanadalainen pelasi itsekkäästi ja menetti luvattoman helposti kiekkoja. Petri Matikainen antoi tästä hyvästä Hodgmanille palkinnoksi paikan 13. hyökkääjänä lauantaina SaiPaa vastaan. Laiturin peliaika jäikin tasaisessa ja tärkeässä kamppailussa alle seitsemään minuuttiin. Hodgmanista on nyt nähty jo miehen parhaat sekä huonoimmat puolet ja lauantai toimi varmasti sopivana herätteenä temperamenttiselle pelaajalle.

2. KooKoo

KooKoon vaisu syksy sai jatkoa kolmen tappion myötä ja peräkkäisiä häviöitä on nyt jo viisi. Onnistumiset karttavat joukkuetta tällä hetkellä kaukaa, sillä Ässiä sekä Sportia vastaan kouvolalaiset menettivät johtoaseman ja jäivät pisteittä. Tappio Vaasassa oli erityisen karvas, sillä KooKoo johti kamppailua avauserän jälkeen kahdella maalilla, mutta Sport kuittasi kolme pistettä viimeistellen voittomaalin kaksi sekuntia ennen ottelun päätöstä. KooKoolla on matkaa kymmenen joukkoon jo kahdeksan pistettä, joten muutoksia on tehtävä tai kausi uhkaa olla pian paketissa.

1. Lukko

Rauman Lukko on kriisissä. Joukkue nappasi tällä viikolla toki hienon voiton Pelicansista ja tunnelin päässä näkyi pitkästä aikaa valonpilkahdus. Lauantaina Lukko teki kuitenkin todellisen syöksylaskun, kun Jukurit pöllytti raumalaisia vieraskaukalossa maalein 7-1. Lukko on kerännyt 22 ottelustaan vain 17 pistettä ja raumalaisten olisi pelattava huikea loppukausi, jotta joukkue saavuttaisi pudotuspelipaikan. Toistaiseksi tästä ei ole näkynyt mitään viitteitä, sillä varsinaisen peliajan voittoja on kertynyt vasta kolme.

Ruusut

5. Mika Pyörälä, Kärpät

On pitkälti Mika Pyörälän ansiota, että Kärpillä on kasassa edes 25 pistettä. Kokenut hyökkääjä on kantanut joukkuettaan reppuselässä koko syksyn. Tällä viikolla Pyörälä oli osallisena kolmessa Kärppien neljästä osumasta ja kauden tehopisteet ovat nyt 10+9. Tehotilastokin on seitsemän astetta plussalla, kun taas esimerkiksi Antti Kalapudaksen lukema on -12. Pyörälä urakoi valtavasti ottelusta toiseen, mutta Kärpät tarvitsee ehdottomasti onnistujia laajemmallakin rintamalla.

4. Simon Suoranta, Ässät

Simon Suorannalle maisemanvaihto Oulusta Poriin on tehnyt erittäin hyvää. Aiempi piste-enntys Liigasta on mennyt jo rikki ja Ässien kultakypärää kantava hyökkääjä on viimeistellyt tehot 9+7. Tällä viikolla 24-vuotias Suoranta oli jälleen kovassa iskussa, kun kolmessa ottelussa syntyi pisteet 4+1. Mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, niin paikka Leijoniin EHT-otteluihin tai MM-kisoihin valmistavalle leirille ei ole kaukana. Tätä kovin moni tuskin osasi odottaa vielä kesällä.

3. Matias Myttynen, KalPa

Matias Myttyseen tiivistyy KalPan erinomainen syyskausi. Try out -sopimuksella Kuopioon saapunut hyökkääjä on ollut kovassa iskussa ja iskenyt 18 ottelussa tehot 6+10. 26-vuotias Myttynen kiekkoili viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla ja piste-ennätys Liigasta on kuusi vuotta sitten Ilveksestä, kun 54 ottelua tuottivat pisteet 9+10. Kuopiossa vastuuta on tullut paljon ja hyökkääjä on vastannut huutoon. Myttynen oli viikossa tämänkin viikon peleissä iskussa, kun kolmessa ottelussa pistepussi karttui tehoin 3+1.

2. TPS

TPS on jälleen hirmuisessa iskussa, mikä on ollut pienoinen yllätys. TPS ilmoitti maajoukkuetauolla, että Ari-Pekka Selin ei jatka joukkueen päävalmentajana ensi kaudella. Tämän jälkeen turkulaiset eivät ole menettäneet pistettäkään, vaan varsinaisen peliajan voittoja on kertynyt jo viisi putkeen. Tällä viikolla turkulaisten jalkoihin jäivät Sport, HIFK sekä Ilves ja TPS onkin noussut jo sarjataulukon kolmannelle sijalle. Turkulaisilla on tällä hetkellä pullat hyvin uunissa ja onnistumisia tulee tasaisesti laajalla rintamalla. Myös kysymysmerkkinä pidetty maalivahtipeli on toiminut, kun Oskari Setänen sekä Aleksandar Georgiev ovat torjuneet erinomaisesti.

1. KalPa

KalPalle ei löydy tällä hetkellä pysäyttäjää. Voittoputki on jo peräti seitsemän ottelun mittainen ja lauantaina joukkue kaatoi tasokkaassa kärkikamppailussa Tapparan. Kuopiolaiset nousivat jo tasapisteisiin sarjataulukon piikkipaikalle Tapparan rinnalle. KalPa pelaa astetta suoraviivaisemmin kuin aikaisemmilla kausilla, mikä on toiminut erinomaisesti. Edes tähtimaalivahti Eero Kilpeläisen loukkaantuminen ei ole hidastanut tahtia, vaan edelliset kuusi ottelua joukkueen maalia vartioinut Denis Godla on torjunut erinomaisesti.

Liiga jatkuu ensi viikolla 20 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilla tai Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press