Jokerit niukasti voittoon – tuomarilinja muistutti jo Liigaa pahimmillaan

Jokerit sai vastaansa torstaina joukkueen, joka ei ollut voittanut vielä tämän vuoden puolella yhtäkään ottelua. Ennen tätä iltaa Torpedo Nizny Novgorod oli hävinnyt peräti seitsemän ottelua. Torstaina tuli joukkueen kahdeksas tappio putkeen, kun kotijoukkue vei voiton numeroin 3-2.

Torpedo onnistui kahdesti maalaamaan ja molemmilla kerroilla maaleista vastasi suomalaispelaajat. Ensimmäisen osuman teki Sakari Salminen ja toisen Jarkko Immonen. Joukkue on ollut hyvin paljon juuri suomalaispelaajiensa varassa, mutta siihen on selvä syy.

– Joukkueemme on kärsinyt hyvin paljon loukkaantumisista ja sen vuoksi emme ole saaneet pidettyä kentällisiä kasassa. Suomalaisten kenttä on ainoa, joka on pelannut kauden alusta asti yhdessä, kommentoi Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra.

Ahdinko on Nizny Novgorodissa syvä ja sen näkee myös päävalmentajan olemuksesta. Miltei pää painuksissa mies kuuntelee toimittajien kysymyksiä ottelun lehdistötilaisuudessa. Venäjällä valmentajien paikka on yleensä tuulinen ja mikäli voittoja ei ala tulemaan, alkaa varmasti myös latvialaisvalmentajan palli heilumaan. Hän myöntää, että tilanne on huolestuttava. Kun tähän lisätään se, etteivät pelaajien ja Skudran välit eivät ole sieltä parhaimmasta päästä, latvialaista tuskin nähdään Torpedon käskijänä enää ensi kaudella.

Valmentajan alakulon ohella uskoa ei tunnu riittävän myöskään pelaajarintamalla.

– Kyllä se tuntui siltä, että ei oikein ollut mitään mahdollisuuksia voittoon tänään. Silloin tällöin saatiin jotain vaarallisia paikkoja, mutta kyllähän se oli koko ajan Jokereiden hallinnassa se peli, mietti Torpedon neloskentän sentteri Veli-Matti Savinainen pelin jälkeen.

Paluu voittojen tielle

Peli oli hiukan tahmeahkoa ja varsinkin ensimmäisessä erässä Jokereilla olisi ollut paikkoja pistää kiekkoa enemmänkin reppuun. Kotijoukkue jäi kuitenkin vain kolmeen maaliin, mutta tärkeintä ottelussa oli kolme pistettä. Ottelun tuomarilinja alkoi jo muistuttamaan Liigapelejä, kun kaveri sai roikkua reppuselässään minkä ehti.

– Tällaista se linja tulee olemaan, mitä pidemmälle mennään, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund tuomarilinjaa.

Iloa Westerlundilta kuitenkin löytyi, sillä ratkaisuvoimaa löytyi tänään Moseksen kentän ulkopuolisilta pelaajilta. Jokereiden maalit tekivät Jere Sallinen, Niklas Hagman ja Juhamatti Aaltonen. Jokeriluotsi ei jaksanut olla murheissaan edes siitä, että Torpedo iski 1-1-tasoitusmaalin melkein heti, kun Jokerit siirtyi johtoon. Tosin helsinkiläiset kuittasivat saman 2-2-osumallaan. Murheita ei ollut myöskään pelaajien keskuudessa.

– Ihan hyvin pelattiin tänään. Joukkueena pelattiin fiksusti ja tehtiin ne tarvittavat maalit. Oli meillä paikkoja tehdä enemmänkin, mutta ihan hyvin me kasattiin tuosta viime pelistä ryhmä kokoon ja pelattiin aika ehjä peli, analysoi Hagman ottelua.

Jokereilla alkaa nyt pieni tauko, kun KHL:ssä pelataan tähdistöottelu viikonloppuna. Helsinkiläisten seuraava ottelu on vasta keskiviikkona, kun Hartwall Arenalle vieraaksi saapuu Doug Sheddenin valmentama Medvescak Zagreb.