Jokereilla ei panosta Spartak-ottelussa, joukkue hakee playoff-virettä tilastollisesti murhaavaa vastustajaa vastaan – 11 peräkkäistä tappiota!

Viaplay LogoKHL-ottelut suorana Viaplayn ja Viasatin kanavilla

Jokereiden saldona edellisestä kymmenestä pelistä on neljä voittoa ja kuusi tappiota. Viidestä edellisestä ottelusta joukkue taisteli vain yhden voiton tiiviin puolustuspelin ansiosta, kun Traktor kaatui vieraissa 1-0. Pietarin SKA, Dynamo Moskova, Dinamo Riika ja Barys Astana ottivat kotivoitot selvin lukemin.

Helppoa ei ole ollut Spartakiakaan vastaan, sillä kaksi aikaisempaa ottelua on päättynyt Spartakin kotiluolassa maalierolla 10-1. Ottelut päättyivät 5-0 ja 5-1. Lokakuussa narrilauma voitti moskovalaiset kotikentällään maalein 4-3 jatkoajan jälkeen.

Jokereilla on kolme ottelua aikaa hioa kuvioitaan ennakolta todella vaikeaa vastustajaa vastaan. Kotikenttäetu varmistui, kun Dynamo Moskova menetti yhden pisteen edellisessä koitoksessaan. Sama joukkue tulee vastaan playoffeissa ja tilasto on murhaava: Dynamo on voittanut Jokerit 11 kertaa peräkkäin, kolmesti varsinaisen peliajan jälkeen. Edellistä Jokereiden voittoa saa hakea yli kolmen vuoden takaa, kauden 2015-16 alusta.

Spartakille ottelussa on sen verran panosta, että kolmella pisteellä se varmistaisi kuudennen sijan, jolloin joukkue kohtaisi Lokomotiv Jaroslavlin ensimmäisellä playoff-kierroksella. Takana sijoilla 7-8 tulevat HK Sotshi ja HK Vitjaz voivat vielä muuttaa asetelmia ja 9. sijalla oleva Dinamo Riika omaa vielä teoreettisia mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Runkosarjan voitto on vielä hieman auki, se ratkaistaan TsSKA Moskovan ja Pietarin SKA:n kesken.

Ottelu alkaa Hartwall Areenassa klo 18.30.

Kansikuva: Petteri Paalasmaa / All Over Press