Leijonamaajoukkueen Ruotsin turnaus vie pelaajia jääkiekon SM-liigan joukkueilta

Ruotsin Euro Hockey Tourin Sweden Hockey Games pelataan tämän viikon lopulla. Liigajoukkueista Kärpät joutuu tulemaan ilman ykkösmaalivahti Veini Vehviläistä ja turnauksessa on mukana myös SM-liigan pistepörssin kärkinimi Ville Leskinen. Rasmus Kupari joutuu jättämään turnauksen väliin loukkaantumisen vuoksi. Kupari on Kärppien tiedotteen mukaan sivussa 2-3 viikkoa.

Turun palloseuralla tilanne on vielä haastavampi, sillä joukkueen molemmat maalivahdit ovat maajoukkuetehtävissä. Yhden EHT-ottelun aikaisemmin pelannut Rasmus Tirronen on Leijonien maalivahtitriossa mukana. Turkulaisten toinen maalivahti Henrik Haukeland taas vetää Norjan maajoukkuepaidan ylleen.

Apuja joukkueet saavat Mestiksen suunnalta, josta Kärpät lainaa Mestistä johtavan Hermeksen maalivahdin, Samuel Jukurin ja TPS tekee lainasopimuksen maalivahti Julius Pohjanoksan kanssa. Kärppien riveihin liittyvät myös Hermeksen Jesse Koskenkorva, RoKin Joona Huttula ja Julius Hermonen.

Huttula ja Hermonen ovat Kärppien sopimuspelaajia ja heille olisi mainio sauma antaa peliaikaa etenkin runkosarjan lopulla, sillä ennen pitkää Kärppien runkosarjavoitolle saadaan sinetti ja tämä mahdollistaisi avainpelaajien lepuutuksen ennen playoff-otteluiden alkamista.

Kansikuva: Sergei SavostyanovTASS via Getty Images