Leijonapommi: Mikko Koivu ei Sotshiin, Bergenheim kieltäytyi kutsusta

Minnesotan kapteeni Koivu ei pääse Sotshin kisoihin, tilalle tulee Sean Bergenheim Florida Panthersista

Minnesotan kapteeni Koivu ei pääse Sotshin kisoihin, tilalle tulee Sean Bergenheim Florida Panthersista

Faneille.comiin tulleen tiedon mukaan Suomen maajoukkueen kapteeni Mikko Koivu ei saa seuraltaan Minnesota Wildilta lupaa osallistua Sothsissa pelattavaan olympiaturnaukseen.

NHL:n läntisessä konferenssissa pudotuspelipaikasta taisteleva seura näkee Koivun osallistumisen olympialaisiin vaarantavan pelaajan kuntoutumisen nilkkavaivasta. Alkuperäisen tietomme mukaan joukkueen suunnitelma olisi nostaa Florida Panthersin laitahyökkääjä Sean Bergenheim Koivun tilalle joukkueeseen, mutta Urheilulehden haastattelun mukaan Bergenheim kieltäytyi itse matkasta lepuuttaakseen kuntoaan.

Minnesota Wildin näkemystä perustelee se, että Koivu on joukkueen tärkeimmästä ja myös kalleimmasta päästä, ja eivät sen takia halua tähteään menettää. Se, mitä tämä tarkoittaa Sotshiin matkaaville Leijonille voi vain spekuloida, mutta varmasti joukkueen kapteenin ja ykkösketjun sentterin puuttuminen tullaan huomaamaan.

Olemme raportoineet myös Kimmo Timosen tilanteesta joukkueessa muutamaan otteeseen. Mikäli Timonen ei pysty pelaamaan ensi yönä, tilalle tulee tietojemme mukaan Jere Karalahti.

Kotimaassa toistaiseksi uutiset ollaan kielletty, mikä on ihan ymmärrettävää jos halutaan kuitenkin sunnuntaihin asti odottaa. Minnesotan paikallislehti Star Tribune kuitenkin kirjoittaa artikkelissaan:

Mikko Koivu will miss Thursday’s game and there is still no decision in terms of the Olympics, although it’s seeming increasingly unlikely.

“Mikko’s doing everything he can to come back,” GM Chuck Fletcher told me this morning. “It’s a six-to-eight-week injury that we’re trying to accelerate and have him come back in five, but not only is he not cleared to play right now, he’s not even cleared to practice with the team.

Painotus Faneille.comin

Näköjään myös Westerlund ja sitä kautta Maikkari on herännyt ja listaa myös Jarkko Immosen toiseksi vaihtoehdoksi Bergenheimin rinnalle.

Niinhän siinä sitten kävi ja Star Tribunekin asiasta pääsi kirjoittamaan.

Päivitetty: 7.2.2014 klo 23:00, Bergenheimin kieltäytyminen virallista.