Leijonat hyökkää nimekkään Venäjän kimppuun – Suomen NHL-pakeilta vaaditaan lisänäyttöjä

Suomen maajoukkueen valmistautuminen kohti MM-kisoja jatkuu tänään harjoitusottelulla Tampereen Hakametsässä. Leijonat isännöi Venäjää, jonka riveissä iso joukko huippunimiä.

Suomella on enää neljä ottelua ennen 1. toukokuuta starttaavia MM-kisoja. Suomi kohtaa tällä viikolla Venäjän kahdesti ja ensi viikolla Tshekin myös kahdesti EHT-otteluiden merkeissä. Tänään kaukalossa ei vielä nähdä kaikkia Suomen NHL-pelaajia vaan ainoastaan Buffalon Sabresin Rasmus Ristolainen ja Dallas Starsin Jyrki Jokipakka ovat Leijonien kokoonpanossa Venäjää vastaan.

Kisoihin tulevat NHL-hyökkääjät ovat varmoja MM-pelaajia, mutta Ristolaisen ja Jokipakon kisamatka ei ole vielä kirkossa kuulutettu, minkä vuoksi Kari Jalonen kumppaneineen haluaa katsastaa kaksikon otteita mahdollisimman paljon. NHL-hyökkääjistä tulonsa ovat varmistaneet Alexander Barkov, Jussi Jokinen sekä Leo Komarov.

Venäjän joukkueesta ei vielä löydy NHL-pelaajia vaan koko ryhmä koostuu KHL-pelaajista. KHL:n suurimmat tähdet Ilya Kovalchuk ja Alexander Radulov eivät ole Suomessa mukana, sillä Kovalchuk pelaa vielä KHL-finaaleita ja Radulov ei ole pelikuntoinen. TsSKA-tähden MM-kisat voivat olla jopa vaarassa loukkaantumisen vuoksi. Itänaapurimme kokoonpanosta löytyy kuitenkin tänään paljon KHL-tähtiä, kuten Sergei Mozyakin, Andrei Loktionov, Denis Kokarev ja Sergey Plotnikov.

Leijonissa alkaa kisajoukkue hahmottua pikkuhiljaa eikä suuria muutoksia ole enää luvassa. Oleellisin kysymys on NHL:n ensimmäisen playoff-kierros, sillä Pohjois-Amerikasta voi tulla vielä isoja apuja Jalosen ryhmään. Suurimmat katseet ovat varmasti Minnesota Wild – St. Louis Blues -sarjassa, josta Leijonat hamuaa Mikael Granlundia ja Mikko Koivua tai Jori Lehterää.

Jalonen on jo varmasti mielessään muodostanut nyt noin puolet tulevasta joukkueesta, mutta monella on vielä näytettävää. NHL-pelaajat voivat sekoittaa isosti pakkaa, mutta niin voivat myös Liiga-finaaleissa pelaavat pelaajat. Esimerkiksi Joonas Donskoi, Joonas Kemppainen, Olli Palola ja Pekka Jormakka ovat antaneet kauden aikana kovia näyttöjä maajoukkuejohdon suuntaan.

Näytönpaikka

1.03457245

Teemu Hartikaiselta odotetaan paljon tänä keväänä. (AOP)

Illan ottelussa ei pelata niinkään lopputuloksesta vaan tänään on luvassa yksilöiden näytönpaikkoja. Molemmissa joukkueissa riittää näytönhaluja, mikä lupailee illan otteluun vauhtia ja yritteliäisyyttä.

Venäjällä on useampi pelaaja varma omasta kisapaikastaan, mikä voi tietenkin saada isoimmat tähdet surffailemaan, joten Hakametsässä voidaan nähdä silkkaa Suomen näytöstä. Suomen kärkipelaajienkin, kuten Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen täytyy antaa isoja näyttöjä ansaitakseen kisapaikkansa, joten Leijonilta nähdään tänään taatusti hyvää peliä.

Suurimmat mielenkiinnot kohdistuvat tänään Suomen maalivahtipeliin ja alempiin hyökkäyskenttiin. Atte Engren on torjuntavuorossa tänään ja Juuse Saros saanee vuoronsa huomenna. Saros ja Engren ovat aikalailla samalla viivalla ja toinen heistä saattaa olla Suomen kakkosvahtina Tshekin kisoissa, joten molemmilta odotellaan varmasti loistavia suorituksia.

Leijonien alemmissa kentissä riittää mielenkiintoa, koska näistä hyökkääjistä voi koostua Suomen MM-joukkueen neloskenttä. Esimerkiksi Juha-Pekka Hytönen ja Petteri Wirtanen taistelevat samasta pelipaikasta ja heidän otteitaan kannattaakin katsella tänään tiiviisti. Samasta paikasta taistelee varmasti myös Kärppien Kemppainen, mutta hän antaa näyttöjään Liiga-finaaleissa.

Myös Oskar Osala, Ossi Louhivaara, Tommi Huhtala, Harri Pesonen ja tänään 13. hyökkääjänä oleva Lennart Petrell ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla taistelemassa samoista pelipaikoista.

Leijonien kokoonpano tänään:

Antti Pihlström – Jarkko Immonen – Teemu Hartikainen
Sami Lepistö –  Juuso Hietanen

Sakari Salminen – Petri Kontiola – Juhamatti Aaltonen
Anssi Salmela – Ville Lajunen

Oskar Osala – Juha-Pekka Hytönen – Ossi Louhivaara
Topi Jaakola – Rasmus Ristolainen

Tommi Huhtala – Petteri Wirtanen – Harri Pesonen
Jyrki Jokipakka – Tuukka Mäntylä

Atte Engren (Juuse Saros)

Kisalippuja jaettu, mutta lisää on tarjolla

Kuten sanottu, Suomen joukkue on alkanut jo hahmottumaan. Kaikki on tällä hetkellä kiinni NHL:n pudotuspeleistä, jotka lopulta määrittelevät Leijonien joukkueen. Myös Liiga-pelaajien tilanne on hyvin mielenkiintoinen: kukaan heistä ei ehdi pelata peliäkään maajoukkueessa ennen MM-kisoja, joten löytyykö Leijonien johdosta uskallusta ottaa pelaajia sieltä mukaan?

Tällä hetkellä Leijonien leirityksessä on ilman loukkaantumisia viisi kisoihin varmasti matkaavaa hyökkääjää ja kaksi varmaa puolustajaa. Hyvin todennäköisiä kisapelaajia tässä joukkueessa on jo 18 kappaletta, johon lukeutuu maalivahtikaksikko.

Varmat kisapelaajat:

 • Alexander Barkov
 • Jussi Jokinen
 • Leo Komarov
 • Sakari Salminen
 • Jarkko Immonen
 • Juuso Hietanen
 • Sami Lepistö

Toinen jalka kisakoneessa:

 • Petri Kontiola
 • Juhamatti Aaltonen
 • Teemu Hartikainen
 • Antti Pihlström
 • Topi Jaakola
 • Tuukka Mäntylä
 • Atte Ohtamaa
 • Rasmus Ristolainen
 • Jyrki Jokipakka
 • Atte Engren
 • Juuse Saros

Leijonat kohtaa tänään Venäjän kello 18:30. Voit seurata ottelua MTV Sport -kanavalla tai Katsomo-palvelussa.

Muista osallistua myös #Finaalirekkamies kisaamme, jossa jaossa on matkoja Stanley Cupin finaaliin sekä Leijonien tuleviin MM-kisoihin. Tsekkaa linkin takaa lisää!