Jääkiekon MM-kisat 2014: Päivä 5

Gustav Nyquist avasi maalitilinsä jo turnauksen ensimmäisessä ottelussa, mutta tehoja odotetaan mieheltä vielä lisää (Getty)

Gustav Nyquist avasi maalitilinsä jo turnauksen ensimmäisessä ottelussa, mutta tehoja odotetaan mieheltä vielä lisää (Getty)

Leijonin matsi tulikin jo aikaisemmin käsiteltyä. Siihen pääset tästä. Illan muut matsit ansaitsevat myös huomionsa ja niihin pienen ennakoinnin muodossa paneudutaan alempana.

16.45 Italia – Tanska 6.05 – 4.90 – 1.44:

Turnaus tähän asti:
Italia hävisi ensimmäisen ottelunsa odotetusti Norjalle, mutta ilmoittautui takaisin mukaan kisaan sarjapaikan säilyttämisestä voittamalla päävastustajansa Ranskan. Ranskan voitettua eilen Slovakian, Italian taistelu jatkuu. Tanska on hävinnyt hyvästä taistelusta huolimatta kaksi ensimmäistä otteluaan Ruotsille ja Norjalle.

Ottelun ratkaisukohdat:
Ottelu on merkittävä putoamistaistelua ajatellen. Voitolla Tanska pystyisi pitämään Italian takanaan, tappiolla Tanskan tilanne muuttuisi todella tukalaksi ja Italia voisi jo lähes huokaista helpotuksesta. Tanskan materiaali on kuitenkin reilusti laadukkaampaa, joten periaatteessa yksin ottelun panosten pitäisi pistään joukkueen raatelemaan Italian palasiksi. Turnauksen alku on kuitenkin osoittanut, että mikä tahansa on mahdollista.

Tulosveikkaus:

Kaiken järjen mukaan Tanskan pitäisi viedä matsi muutaman maalin turvin. Tulosveikkaus Tanskalle maalein 4-1.

20.45 Kazakstan – Latvia 4.75 – 4.85 – 1.52:

Turnaus tähän asti:
Kazakstan osoitti vaarallisuutensa viemällä Saksan rankkareihin, mutta hävisi sitten reilun puoleisesti päävastustajalleen Valko-Venäjälle. Latvia on pelannut kaksi tasaista ja hyvätasoista ottelua, joista toisessa joukkue onnistui kaatamaan tunnetusti Suomen ja toisessa hävisi maalilla Saksalle.

Ottelun ratkaisukohdat:
Edellisen tappion myötä Kazakstan on veitsi kurkulla putoamistaistelua ajatellen. Jäljellä on enää huomattavasti taitavampia joukkueita, joihin myös Latvia lukeutuu. Latvia on pelannut molemmat ottelut hyvin omalla tasollaan ja on otteluun selkeä ennakkosuosikki.

Tulosveikkaus:
Latvia jatkaa taisteluaan puolivälieräpaikan puolesta ja kaataa Kazakstanin maalein 5-3.

20.45 Norja – Ruotsi 9.45 – 7.95 – 1.20:

Turnaus tähän asti:
Vaikka Ruotsi ei ole kahdessa ensimmäisessä ottelussaan esittänyt vielä läheskään parasta osaamistaan, on sillä vyöllään jo kuitenkin kaksi voittoa Tanskasta ja Tsekistä, jälkimmäisen ottelun ratkettua vasta rankkareilla. Norjaan pätevät samat sanat. Kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet hieman nihkeitä esityksiä, mutta siitä huolimatta joukkue on saanut kairattua voitot Italiasta ja Tanskasta.

Ottelun ratkaisukohdat:

Molemmat joukkueet hakevat vielä pelisysteemiään, eikä tappio olisi kummallekaan mikään suuri katastrofi. Ruotsi on kuitenkin pystynyt asteen verran tasalaatuisempaan esitykseen kahdessa ensimmäisessä ottelussa, siinä missä Norjalle kyseessä on vasta ensimmäinen kunnon koitos tasokkaampaa joukkuetta vastaan.

Tulosveikkaus:
Ruotsi vie rutiinisuorituksella nihkeän ottelun maalein 4-2.

Nyt voi hake riskittömästi lisäjännitystä myös tämän päivän peleihin, sillä Betssonilla on tarjolla riskitön veto kaikille asiakkaille jääkiekon MM-kisoihin.

Suomi lähtee tavoittelemaan mitalia MM-kisoista kahden heikomman vuoden jälkeen – Uskotko Leijonien mahdollisuuksiin Minskissä? Betsson tarjoaa kaikille suomalaisille asiakkaille riskittömän vedon jääkiekon MM-kisoihin. Saat takaisin jotain joka tapauksessa riipumatta siitä osuuko vetosi vai ei!