Kommentti: Liiga-tähti on noussut puskista Leijonien ylivoimaisesti tärkeimpien pelaajien joukkoon

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Leijonien MM-kisamiehistön yksilöt ovat saaneet vuoro toisensa jälkeen rapaa niskaan kisojen aikana, kun joukkueen peli ei ole ollut esimerkiksi viime kevään tasolla, jolloin ottelut olivat Patrik Laineen ja Mikael Granlundin johdolla ilotulitusta illasta toiseen. Joukkue on taistellut kuitenkin tiensä välieriin Ruotsia vastaan, joten joidenkin pelaajien on pakko ollut olla myös onnistujia. Yksi heistä on Veli-Matti Savinainen.

Tapparassa vastikään toistamiseen Suomen mestaruuden voittanut hyökkääjä oli Liiga-kauden yksi suurimmista sensaatioista. Tulisieluinen hyökkääjä pamautti runkosarjassa komeat 30 maalia ja voitti sillä sarjan maalikuninkuuden. Tuolloin kaikki pitivät 31-vuotiaan hyökkääjän pelipaikkaa MM-kisajoukkueessa selviönä. Pudotuspelit eivät olleet kuitenkaan enää niin kovaa tulitusta. 17 ottelussa Savinainen summasi viisi osumaa, mutta etenkin pudotuspelien jälkmmäinen puolisko meni maalien suhteen mollivoittoisesti, kun maaleja syntyi vain yksi kahdeksaan otteluun. Alkoikin näyttää siltä, että pudotuspelien MVP-pelaajaksi valittu Tappara-kapteeni Jukka Peltola jopa kiilaisi Savinaisen edelle, kun lopullinen joukkue rakentuisi. Savinainen oli kuitenkin ollut pitkin kautta yksi Suomen parhaista pelaajista EHT-turnauksissa, joten päävalmentaja Lauri Marjamäki valitsi kisoihin Savinaisen. Päätöstä ei ole tarvinnut katua.

Savinainen on Leijona-joukkueen taistelun ruumiillistuma. Laitahyökkääjä on pelannut joka vaihdon ja tilanteen ihailtavasti loppuun asti, ja on näyttänyt sen, että pystyy tekemään tulosta kovissa kansainvälisissä peleissä. Tehopisteitä on syntynyt mukavat 2+4, joka on joukkueen kolmanneksi paras lukema. Se on hyvin Liiga-pelaajalle KHL- ja NHL-painotteisessa joukkueessa. Savinainen ei ole kumarrellut ketään kaukalossa, vaikka vittasmäet ja myttyset vaihtuivat esimerkiksi Jeff Skinnerin ja Dylan Larkinin tasoisiin pelaajiin. Laitahyökkääjä on pelannut omilla vahvuuksillaan. Yksi vahvuuksista on kieltämättä miehen henkinen kantti. Vahva kausi Liigassa näkyy espoolaisen itseluottamuksessa. Savinainen hakee ratkaisuja hanakasti ja uskaltaa pitää kiekkoa.

Kolmansissa MM-kisoissaan pelaava Savinainen on juuri sellainen pelaaja, joita joukkue tarvitsee Ruotsia vastaan. Hyökkääjä ei tule antamaan senttiäkään periksi ja on todennäköistä, että Vellu pääsee rakkaan naapurimaamme pelaajien ihon alle tökkäyksillään ja hanskailuillaan. Yksikin hankittu jäähy voi muuttaa ottelun kulun. Savinaista ei ennen kisoja laskettu välttämättä kärkiketjun pelaajaksi. Onneksi hän kuitenkin nappasi tonttinsa lopulta ykkösketjusta Valtteri Filppulan ja Mikko Rantasen viereltä. Tämä mahdollisti sen, että Leijonien ei tarvitse laittaa niin sanotusti kaikkia munia samaan koriin, vaan Sebastian Aho pystyi irtautumaan toiseen ketjuun. Ilman sopimusta tällä hetkellä olevalle Savinaiselle löytyy varmasti ottajia kisojen jälkeen. Nähdyillä otteilla todennäköinen suunta on joku KHL:n huippuorganisaatioista.

Kansikuva: All Over Press