Kommentti: Kuka Leijonista ottaisi Lasse Kukkoselta johtajan viitan?

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomella on edessä viimeinen alkulohkon ottelu, kun joukkue kohtaa tänään Kanadan. Leijonien paikka puolivälierissä varmistui tiistaina, vaikka sinivalkoista väriä ei kaukalossa nähtykään.

Leijonilla on riittänyt alkulohkossa haasteita. Onnistumiset ovat toisinaan kiertäneet joukkueen kaukaa. Suomi on voittanut varsinaisella peliajalla vain kaksi kuudesta kamppailustaan, mikä on lähtökohtiin nähden vaatimaton saldo.

Leijonat onkin pelannut omia pudotuspelejään jo käytännössä kolmen ottelun ajan ja näistä on saldona yhtä monta voittoa. Tiistaina joukkue joutuu toistaiseksi suurimpaan testiin, kun vastaan asettuu yksi suurimmista mestarisuosikeista, vaikka lohkovoiton varmistaneella Kanadalla ei olekaan enää ottelussa panosta  Kova vastustaja tosin sopinee Leijonille mainiosti, sillä puolivälierässäkin on luvassa haasteellinen ottelu, kun Suomi kohtaa joko Venäjän, Yhdysvallat tai Ruotsin.

Nyt olisikin se viimeinen hetki, kun Leijonien johtavien pelaajien olisi astuttava esiin. Toistaiseksi pelillisten johtajien suhteen on ollut varsin hiljaista.

Joukkueen selkärankana onkin ollut Lasse Kukkonen, joka oli kolmessa ottelussa vain vaihtopenkillä, kunnes palasi tositoimiin Sveitsiä vastaan. Konkaripuolustaja kävi turnauksen avausottelun jälkeen Suomessa tutkimuksissa, jonka myötä häneltä jäi kaksi ottelua väliin. Leijonat hävisikin vaisuilla esityksillä nämä ottelut. Suomi on vastaavasti raapinut voitot jokaisesta neljästä ottelusta, joissa Kukkonen on ollut mukana.

Pelkät kapteenin puheet ja raataminen alakerrassa ei kuitenkaan enää riitä. Nyt vaaditaan isoja tekoja muiltakin pelaajilta. Mikäli Leijonat mielii mitalipeleihin, niin jonkun hyökkäyspään pelurin on otettava joukkue harteilleen.

Katseet kohdistuu erityisesti Leijonien ykkösnyrkkiin. Sebastian Aho on toistaiseksi kantanut pelillisen johtajan viittaa ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä saalistettuaan tehot 2+6. Toisena on ketjun toinen laituri Mikko Rantanen, jolla on kasassa pisteet 2+5.

Vitjan kolmas lenkki, Valtteri Filppula, on kerännyt puolet vähemmän tehopisteitä kuin Aho. Sen sijaan viiden rangaistuksen myötä 33-vuotias ykkössentteri on Suomen jäähypörssin kolmannella sijalla.

Filppula ei ole ollut turnauksessa aivan parhaimmillaan, mutta viimeisimmässä ottelussa nähtiin jo viitteitä paremmasta, kun hän ratkaisi Suomelle voiton jatkoajalla.

Tätä Filppulaa Leijonat ehdottomasti tarvitsee. Suomi on tehnyt toistaiseksi vain 18 maalia, mikä on turnauksen seitsemänneksi eniten. Se on aivan muuta kuin mitä Leijonilta on totuttu näkemään. Hyökkäyspäässä on nyt ratkaisijan viittaa tarjolla.

Lähes 800 ottelua NHL:ssä pelanneen Filppulan sesonki oli seurasiirron myötä haasteellinen.Tämä on näkynyt ajoittain jäälläkin. Vaikka EVU:n kasvatti ei olekaan puhdas maalintekijä, niin hän on esimerkiksi säästellyt laukaustaan ajoittain turhaan.

Filppula on pelannut urallaan yli 150 ottelua maailman kovimman kiekkoliigan pudotuspeleissä ja vyöltä löytyy Stanley Cupin voitto vuodelta Hän on kovissa liemissä keitetty peluri, jonka pitäisi olla parhaimillaan tiukoissa paikoissa. Nyt olisi se sauma astua esiin.

Tämän vuoden Suomea on verrattu paljon vuoden 2014 nippuun, kun Suomi eteni tuolloin varsin nimettömällä joukkueella aina loppuotteluun asti. Tuon kevään isoin nimi oli joukkuetta reppuselässään kantanut Pekka Rinne. Seuraavat ottelut näyttävät, kenen joukkueena tämän vuoden Leijonat muistetaan.

Kansikuva: Anu Laitila / AOP