Kommentti: Lauri Marjamäen huimien panosten korttipeli onnistui täydellisesti

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomi nappasi ison voiton Yhdysvalloista ja Leijonat kohtaa lauantaina välierissä Ruotsin. Suomen ympärillä oli isoja merkkejä ennen perjantain kamppailua, mutta Lauri Marjamäen riskipeli kannatti.

Leijonat sai alkulohkossa valtavasti kritiikkiä, ja varsinkin sosiaalisessa mediassa vaadittiin jopa Marjamäen potkuja. Suomen pelissä oli valtavasti parannettavaa eikä joukkue pystynyt pelaamaan ainuttakaan ehjää ottelua, joten kritiikkiin oli aihettakin. Marjamäen suojatit onnistuivat kuitenkin nappaamaan vaikeimman kautta paikan puolivälieriin.

Suomi ei ole todennäköisesti lähtenyt ainakaan 2000-luvulla kertaakaan yhtä suurena altavastaajana puolivälierään. Ottelu meni kuitenkin heti alusta lähtien täysin Leijonien käsikirjoituksen mukaan. Yhdysvaltojen suurimmat vahvuudet pysyivät aisoissa aina pelin päätökseen asti.

Kyseessä oli ehdottomasti Leijonien paras ottelu Marjamäen alaisuudessa. Ennen ottelua kysymysmerkkejä oli paljon, mutta päävalmentajan riskit osoittautuivat kannattaviksi.

Isoin puheenaihe oli maalivahtivalinta. Joonas Korpisalo oli joukkueen ykköstorjuja alkulohkossa, mutta 23-vuotias maalivahti vaihdettiin Sveitsiä vastaan pois maalilta. Harri Säteri luisteli tilalle ja torjui erinomaisen ottelun. Kysymysmerkit nousivat kuitenkin jälleen pintaan Kanadaa vastaan, kun Säterin taakse upposi viisi maalia.

Marjamäen luotto Säteriin kuitenkin säilyi. Tapparan kasvatti kiitti luottamuksesta ja torjui puolivälierissä häikäisevästi. Enää maalivahtien suhteen ei ole kysymysmerkkejä.

Vielä suurempaa korttipeliä päävalmentaja on pelannut Juhamatti Aaltosen suhteen. 31-vuotiaan laiturin valitseminen kisajoukkueeseen jakoi rajusti mielipiteitä, koska Kärppien kasvatin kevätkausi sujui todella alavireisesti. Sama meno jatkoi leijonapaidassa alkulohkossakin, mutta Marjamäki nosti miehen takaisin pelaavaan kokoonpanoon puolivälieriin. Aaltonen kiitti vastuusta ja alusti erinomaisesti Leijonien toisen osuman.

Konnasta sankariksi on todella lyhyt matka. Hieman ennen maalia Aaltonen purki kiekon löysästi omalla alueella ja Yhdysvallat pääsi jatkamaan painostusta. Vaihto sai kuitenkin sinivalkoisten kannalta onnellisen päätöksen.

Marjamäki pelasi riskipeliä myös ketjujen suhteen, kun ainoastaan nelosvitja pysyi muuttumattomana edelliseen otteluun nähden. Ketjuruletti kuitenkin kannatti. Varsinkin Sebastian Aho ja Valtteri Filppula nousivat uusille tasoille, kun kaksikko sentteröi eri vitjoja. Nyt Suomella oli kaksi ketjua, jotka saivat luotua vaarallisia tilanteita vastustajan kenttäpäätyyn.

Neron ja hullun raja on häilyvä. Nyt kaikki meni täysin Leijonien suunnitelmien mukaan, mutta mikäli korttitalo olisi sortunut puolivälierissä, niin Marjamäki olisi saanut entistä enemmän lokaa niskaansa.

Moni yhtä kovassa paineessa oleva päävalmentaja olisi saattanut pelata varman päälle ja luottaa tuttuihin ketjukoostumuksiin. Marjamäki kuitenkin osoitti jälleen kerraan, että ei kaihda isojakaan riskejä tiukassa paikassa.

Kansikuva: All Over Press