Leijonien urakka jatkuu – viisi toivetta Norja-otteluun

UNELMAKISA: Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Suomen kiekkomaajoukkue jatkaa tänään MM-urakkaansa Tanskassa, missä Leijonat saa vastaansa Norjan.

Kahden helpon ottelun jälkeen Suomella on todennäköisesti edessään hieman hankalampi vääntö, sillä Norja on parhaimmillaan erinomainen kiusaaja isoja maita vastaan. Tämä sopiikin Leijonille paremmin kuin hyvin, sillä Suomi tarvitsee edes jonkinlaisia tositestejä ennen viikonlopun Kanada-ottelua. Tanska tarjoaa Suomelle varmasti tiukan vastustajan keskiviikkona, mutta toivon mukaan Norja jatkaa samaan malliin kuin se pelasi viime ottelussaan Saksaa vastaan, ja Leijonat saa tänäänkin vastaansa laadukkaasti pelaavan joukkueen.

Voitto on tietenkin ainut asia, jota Suomi tänään tavoittelee, mutta samalla toiveissa on muitakin asioita. Senpä vuoksi teimmekin toivelistan illan Norja-otteluun. Näitä asioita Suomi-fanit haluavat tänään nähdä:

Aktiivinen Norja

Suomen puolustus on muita huippumaita jäljessä, kun pakistoja vertaillaan paperilla. Kahden ensimmäisen ottelun perusteella Leijonien pakiston toimivuudesta ei voida sanoa vielä mitään, joten toivottavasti Norja lyö tänään hurjan paineen Suomen päätyyn, milloin leijonapakkien toiminnasta saataisiin hieman esimakua. Kuinka Suomen puolustajat selviytyvät paineen alla kiekon kanssa ja kuinka leijonapakit pärjäävät fyysisyyden lisääntyessä? Ne ovat mielenkiintoisimmat kysymykset tällä hetkellä.

Leijonien kurinalaisuus

On myös mielenkiintoista nähdä, kuinka jäähyttömästi Suomi pystyy pelaamaan, kun vastustajat kovenevat. Etelä-Koreaa vastaan Suomi otti neljä kaksiminuuttista ja Latviaa vastaan viisi. Kahden pelin otanta on pieni, mutta kurinalaisuutta silti puuttui. Esimerkiksi Kanadan tasoista maata vastaan Suomen täytyy pysyä enintään kuuden minuutin jäähymäärässä. Muuten ottelut ratkeavat jo vastustajan ylivoimapelin turvin. Tänään olisikin toiveena nähdä kurinalainen leijonalauma.

Granlundien toimivuus

Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Veli-Matti Savinaisen muodostama kolmikko toimii todistetusti, mutta Mikael Granlundin, Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen kolmikko on vielä hakenut yhteispeliään. Leijonat tarvitsee menestyäkseen vähintään kaksi tulosyksikköä, ja granlundit ovat tässä isossa roolissa. Yhteisen sävelen pitäisi alkaa pikkuhiljaa löytyä. Suomi on painanut kahdessa ottelussa 16 maalia, mutta granlundit ovat tehneet vain yhden maalin tasaviisikoin. Vielä ei ole mitään syytä huoleen, mutta tämän hyökkäyskolmikon täytyy jossain vaiheessa löytää punainen lanka peliinsä. Mieluiten se tapahtuu tänään.

Kakkosylivoiman onnistuminen

Ykkösylivoima on toiminut paremmin kuin hyvin, kuten tämän tason maita vastaan sen pitikin toimia, mutta mikä on kakkosylivoiman tilanne? Leijonien kakkosylivoimaa ei ole vielä nähty tarpeeksi, jotta sen voisi suorilta käsin lytätä, mutta nyt myös kakkosviululta voisi alkaa odottaa tulosta. On selvää, että Suomen tehokas ykkösylivoima tullaan skouttaamaan hyvin Kanadan ja Yhdysvaltain toimesta, joten kakkosylivoiman toimivuudelle olisi tilausta.

Teräväinen-Aho-kaksikon dominoinnin jatkuminen

Aho-Teräväinen-kaksikko teki kahdessa ensimmäisessä ottelussa mitä halusi, ja tämän putken jatkuminen olisi suotuisaa. Hyvä flow ja fiilis siivittävät lyhyissä turnauksissa pitkälle, joten yksittäisellä Norja-ottelullakin voi olla merkittävä rooli koko turnauksen kannalta. Tämä koskee tietenkin jokaista Suomen pelaajaa, mutta etenkin Carolina Hurricanesin taitoduolta toivotaan nähdyn kaltaista loistoa.

Kansikuva: All Over Press