Näkökulma: Tämä asia monilta on jäänyt huomioimatta – haastava alkulohko on tarjonnut Leijonille valtavasti

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Leijonat onnistui raapimaan sunnuntaina voiton Sveitsistä. Suomi majailee tällä hetkellä B-lohkon neljännellä sijalla, kun Norja on ottelun vähemmän pelanneena kolmen pisteen päässä viidentenä. Suomella on saumat jopa lohkovoittoon asti, kun joukkue kohtaa tiistaina Kanadan.

Leijonat on voittanut kuudesta ottelustaan neljä. Varsinaisella peliajalla Lauri Marjamäen suojatit kaatoivat Valko-Venäjän ja Slovenian, kun taas Norja ja Sveitsi jäivät jalkoihin jatkoajalla. Tshekki kaatoi vastaavasti Suomen voittomaalikilpailussa ja hieman yllättäen Ranska on ainoa joukkue, keneltä Suomi ei saanut pistettäkään.

B-lohkon tilanne on todella tasainen. Suomella on yksi ottelu jäljellä, ja kaikki on vielä mahdollista lohkovoiton sekä pudotuspelien ulkopuolelle jäämisen välillä.

MM-kisat on raadollinen turnaus. Puolivälieräottelu käytännössä ratkaisee, onko turnaus Leijonien osalta onnistunut vai ei. Näin ollen siinä ottelussa täytyy olla ehdottomasti parhaimmillaan eikä edeltävien pelien tuloksilla ole enää mitään merkitystä.

Leijonat on tällä hetkellä lähempänä pudotuspelejä kuin alkulohkoon jäämistä. Suomi lähtisi mahdollisiin puolivälieriin tuloksista huolimatta varsin mainioista asetelmista.

Suomea on koeteltu alkulohkossa jopa poikkeuksellisen paljon. Lauri Marjamäki ja koko joukkue on saanut kiekkokansalta valtavasti kritiikkiä läpi turnauksen. Lisäksi Leijonat on pelannut omia pudotuspelejään käytännössä jo kolmen ottelun ajan.

Suomella on ollut hankaluuksia pelätä ehjiä otteluita. Leijonien otteet ovat ailahdelleet valtavasti pelien sisällä ja toistaiseksi heikompia eriä on ollut enemmän kuin vahvoja. Viimeisissä otteluissa on ollut kuitenkin viitteitä paremmasta.

Leijonat on saanut Pariisissa valtavasti kylmää vettä niskaansa, kun Tshekki kiri päätöserässä kolmen maalin takaa tasoihin ja ohi. Lisäksi Norja onnistui tasoittamaan pelin viimeisellä minuutilla ja Ranskaa vastaan sinivalkoiset joutuivat melkoiseen pesukoneeseen.

Someraivoamisen ohessa monilta on unohtunut positiiviset asiat täysin. Niitäkin on nimittäin riittänyt.

Avausottelussaan Valko-Venäjää vastaan Suomi onnistui kääntämään kamppailun edukseen päätöserässä, kun vastustaja oli ensin noussut tasoihin.

Kolmannessa ottelussa Slovenia siirtyi ensin johtoon, mutta Leijonat kiri ohi. Slovenia tuli vielä päätöserässä tasoihin, mutta Sebastian Aho käynnisti sinivalkoisten voittoon asti kantaneen liidon.

Norjaa vastaankin Leijonat nousi tappioasemasta johtoon. Miinuksena oli tietysti viimeisellä minuutilla tullut tasoitus, mutta Markus Hännikäinen ratkaisi kamppailun lopulta jatkoajalla.

Suomi sai shokkioitoa Sveitsiä vastaan, kun vastustaja johti reilun kymmenen minuutin jälkeen jo kahdella maalilla. Leijonat nousi kuitenkin tasoihin ja nappasi jälleen voiton jatkoajalla.

Mahdollisiin pudotuspeleihin lähtisi henkisesti vahva joukkue. Suomea ei ole koeteltu näin paljoa alkulohkossa juuri koskaan. Leijonat on kuitenkin osoittanut sitkeyttä ja venymiskykyä nousemalla tappioasemasta voittoihin sekä kääntämällä tasaisia kamppailuja edukseen.

MM-kisat ovat tarina, johon useimmiten mahtuu niin ylämäkiä kuin alamäkiäkin. Tämän vuoden Leijonat on vahvassa liemessä keitetty joukkue, joka olisi varmasti vaikeasti kaadettavissa pudotuspeleissä.

Kansikuva: All Over Press