Kommentti: Käsittämätöntä kohtelua – Leijonien tulikuuma pistenikkari ei kuulu vilttiketjuun

Suomi onnistui nappaamaan MM-kisojen toisen voittonsa, kun joukkue kaatoi Slovenian lukemin 5-2. Kolmesta pisteestä huolimatta Suomen otteissa on vielä valtavasti parannettavaa.

Leijonat oli ottelussa odotetusti se hallitsevampi osapuoli ja onnistui luomaan kohtalaisen määrän maalipaikkoja. Vastustaja oli kuitenkin todella heikko, joten viidestä maalista huolimatta Suomen otteissa ei ollut liiemmin juhlittavaa.

Lauri Marjamäellä on ollut pohdittavaa ketjukoostumusten suhteen läpi turnausten. Keskivikkokaan ei tuonut kysymyksiin juurikaan vastauksia.

Sebastian Aho otti Leijonat harteilleen ja viimeisteli komean voittomaalin. Muuten ykkösnyrkin otteissa ollut juurikaan kehumista. Peli vaikuttaa usein väkisin vääntämiseltä. Onnistumisten loistaessa poissaolollaan peli-ilokin on ollut kateissa. Ykkösvitjaan nostettu Mikko Rantanen on tuonut ketjuun energiaa, mutta ei ole päässyt aivan samalle aaltopituudelle Ahon ja Valtteri Filppulan kanssa.

Veli-Matti Savinainen oli ehdottomasti Leijonien paras yksilö keskiviikkona. Liigan maalikuninkaan luistin liikkuu vauhdikkaasti ja on jatkuvasti maalipaikoissa. Myös itseluottamus on kunnossa, joten Savinainen hakee aktiivisesti ratkaisuja. Uudistettu, Savinaisen, Antti Pihlströmin ja Tomi Sallisen muodostama kolmosketju olikin Suomen näkyvin kolmikko Sloveniaa vastaan.

Sen sijaan kakkosvitja oli näkymätön. Jesse Puljujärvi, Joonas Kemppainen ja Mika Pyörälä olivat kaukana parhaasta tasostaan.

Kun ketjuissa on edelleen neljän ottelun jälkeen näin paljon ongelmia, on suorastaan käsittämätöntä, että kenties Leijonien kuumin pelaaja on siirretty katsomon puolelle.

Marjamäen muutamat valinnat kisajoukkueeseen jakoivat paljon mielipiteitä. Esimerkiksi Juhamatti Aaltosen kevät oli sysimusta, mutta niin vain kokenut hyökkääjä valittiin mukaan Pariisiin.

Sen sijaan Miro Aaltonen pelasi huiman kauden. 23-vuotias hyökkääjä oli päättyneellä kaudella KHL:n tehokkain suomalainen, kun Vitjaz Podolskin paidassa kertyi 55 ottelussa tehot 19+25. Jokipoikien kasvatti oli tulessa myös talven EHT-peleissä, kun yhdeksän ottelun saldona oli pisteet 7+1.

Tämän vuoden Suomella ei pitäisi missään nimessä olla varaa pitää näin mainiossa vireessä ollutta pelaajaa katsomossa.

Aaltonen pelasi kaksi ensimmäistä ottelua ykkösvitjassa. Kolmas kamppailu sujui penkin päässä tuppia purren, kunnes hyökkääjä siirrettiin katsomon puolelle Slovenia-otteluun.

Aaltoselle pitäisi ehdottomasti löytää paikka pelaavasta kokoonpanosta, sillä hän omaa poikkeuksellisen potentiaalin pisteiden tekoon. Juuri sille osa-alueelle, missä Leijonilla on ollut eniten ongelmia. Keskiviikon kamppailun perusteella ketjujenkin suhteen pitäisi olla useampia vaihtoehtoja, koska toimivat kolmikot olivat harvassa.

8 eurolla NBA-finaaleihin? Osallistu kilpailuun tästä!

Kansikuva: All Over Press