Leijonien pronssiottelun arvosanat: Nuoret tähdet jälleen Suomen eliittiä

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Leijonat taipui pronssiottelussa Venäjälle lukemin 3-5. Kamppailu alkoi Suomelta heikosti, mutta joukkue heräsi otteluun mukaan päätöserässä. Leijonien osalta onnistujien joukossa oli jälleen varsin tuttuja nimiä.

Maalivahdit

Joonas Korpisalo: 6

Korpisalo oli yllättävä ratkaisu tolppien väliin valmennukselta. Takaiskut eivät menneet juurikaan Korpisalon piikkiin, vaikka hyvänä päivänä pari osumaa olisi ollut estettävissä. Tyly ilta maalivahdille.

 Harri Säteri: 8,5

Joutui haastavaan paikkaan, mutta selvisi tehtävästään kunnialla. Monia mainioita torjuntoja, jotka pohjustivat Leijonien kirin.

Puolustajat

Julius Honka: 7,5

Pelasi rohkeaa kiekollista peliään. Ehdottomasti Leijonien pirteimpiä pelureita ottelussa. Otti kiekollisen johtajan roolin kamppailun ratkaisuhetkillä.

Atte Ohtamaa: 7

Ei ollut Ohtamaan turnauksen heikoin ottelu. Pari helppoa virhettä, mutta muuten moitteeton ottelu.

Lasse Kukkonen: 7,5

Nöyrää raatamista ja uhrautumista joukkueen puolesta. Ei ollut täysin virheetön ottelu Kukkosenkaan osalta, mutta selvisi kunnialla taitavien venäläishyökkääjien puristuksessa.

Ville Lajunen: 6

Pronssiottelu oli kuin Lajusen turnaus pienoiskoossa. Valtavasti virheitä ja harhasyöttöjä, minkä lisäksi oli ongelmissa puolustusalueella.

Mikko Lehtonen: 7,5

Ajoittain isoja ongelmia vikkelien venäläishyökkääjien kanssa, mutta niin oli käytännössä jokaisella muullakin Suomen pelaajalla. Onnistui nostamaan Suomen toiveita päätöserässä viimeistelemällä Leijonien toisen osuman. Vaikka maali upposikin ehkä hieman helposti, niin Suomen puolustajilta ei nähty kisoissa liikaa laadukkaita laukauksia.

Juuso Hietanen: 7

Moitteeton ottelu. Oli yllättävän näkymättömässä roolissa. Ei tehnyt virheitä, mutta Leijonat olisi ehdottomati tarvinnut kokeneen puolustajan onnistumisia hyökkäyspäässä.

Topi Jaakola: 5,5

Sama laulu jatkui myös turnauksen viimeisessä ottelussa. Paljon henkilökohtaisia virheitä, jotka olivat käydä kalliiksi. Onnistuneet suoritukset olivat harvassa.

Joonas Järvinen: 7

Jämäkkää pelaamista oman maalin edustalla, mutta enempää Järviseltä ei odotetakaan. Venäjän viides maali olisi ollut estettävissä, mutta Järvinen peruutteli liikaa.

Hyökkääjät

Veli-Matti Savinainen: 7

Oli kaukana parhaastaan kaksi ensimmäistä erää. Leijonien eliittiin kisoissa kuulunut Savinainen oli pääosin pelin ulkopuolella. . Pääosin löysää ja huolimatonta pelaamista. Paransi tekemistä ottelu edetessä. Leijonien parhaimmistoa päätöserässä.

Valtteri Filppula: 7

Vaisu ottelu. Ennen maalisyöttöään oli täysin varjossa. Kokonaisuutena ykkösvitjan ottelu jäi laimeaksi.

Mikko Rantanen: 9

Oli pirteimpiä Leijonia jo ennen osumaansa, joten palkinto ei mennyt väärään osoitteeseen. Katkaisi syötön hyvin ja pääsi iskemään kiekon tyhjään verkkoon. Mainio turnaus sai arvoisensa päätöksen.

Sebastian Aho: 9,5

Aho pelasi jälleen totutun kovalla tasolla. Leijonien hyökkäyspelin sielu. Lähes kaikki Suomen vaaralliset maalipaikat syntyivät Ahon ollessa jäällä. Erinomainen ottelu nuorukaiselta.

Mika Pyörälä: 6

Jäi nopeassa pelissä hieman jalkoihin ja ratkaisujen suhteen tuli usein liian kiire. Ei tehnyt kuitenkaan dramaattisia virheitä.

Jesse Puljujärvi: 6,5

Puljujärvi oli jälleen hieman eri aaltopituudella ketjukavereidensa kanssa. Ajatukset eivät menneet yksiin.

Joonas Kemppainen: 7

Pääosin mainio ottelu. Ei loistanut, mutta ei tehnyt isompia virheitäkään. Tasaista suorittamista, kuten koko turnaus.

Antti Pihlström: 6

Energiavarastot alkoivat ilmeisesti olla hieman lopussa turnauksen viimeisessä ottelussa. Panos jäi varsin vaatimattomaksi.

Miro Aaltonen: 6

Kun ei kulje, niin ei kulje. Lumipallo lähti vyörymään väärään suuntaan heti turnauksen alussa eikä meno muuttunut viimeisessäkään ottelussa. Tahmeaa tekemistä, rentous puuttui.

Jani Lajunen: 7

Esimerkillistä puurtamista, kuten nelosketjun sentteriltä vaaditaankin. Lajusen teoilla päästään harvemmin otsikoihin, mutta hän raataa kamppailuissa valtavasti. Niin tänäänkin.

Markus Hännikäinen: 6,5

Todella näkymätön. Aiemmissa otteluissa toi aina kaukaloon virtaa, mutta nyt jäi pahasti pelin ulkopuolelle.

Oskar Osala: 7

Hyvää vääntämistä ylivoimalla. Rooli oli läpi kisojen varsin pieni, paukkuja olisi ollut enempäänkin.

Kansikuva: All Over Press