Leijonien Ranska-ottelun arvosanat: Katastrofimaista suorittamista useilta pelaajilta

Unibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa littymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomi avasi MM-kisat kuittaamalla voiton Valko-Venäjästä maalein 3-2. Ottelun alku lupasi Leijonille hyvää, kun joukkue johti kamppailua kahdella osumalla jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Kamppailusta muodostui kuitenkin lopulta melkoinen taistelu. Tässä Leijonien arvosanat avausottelusta.

Maalivahdit

Joonas Korpisalo: 7

Osumia ei varsinaisesti voi laittaa Korpisalon piikkiin, mutta isot torjunnat jäivät puuttumaan.

Harri Säteri: –

Luukkuvahti, ei jääaikaa.

Puolustajat

Atte Ohtamaa: 6,5

Ei ollut Ohtamaan paras ottelu tällä kaudella. Heikkoa pelaamista varsinkin avausmaalissa. Lisäksi muutamia muita henkilökohtaisia virheitä.

Julius Honka: 8,5

Väläytteli ajoittain kiekollisia taitojaan, joista on tämän vuoden joukkueessa huutava pula. Toisinaan hieman hukassa omassa päässä, mutta vastapainona paljon hyviä suorituksia kiekollisina.

Topi Jaakola: 5

Katastrofimainen ottelu yhdessä pakkiparinsa Ville Lajusen kanssa. Vahvuudet pitäisi olla puolustuspäässä, mutta oli todella suurissa ongelmissa jopa Ranskan tasoista vastustajaa vastaan. Kisaisäntien toinen osuma kuvasi iltapuhdetta hyvin, kun ranskalainen pääsi iskemään kiekon verkkoon täysin vapaasti Jaakolan edestä.

Ville Lajunen: 5

Samat sanat kuin yllä. Lisäksi heikkoja suorituksia hyökkäyspään siniviivalla.

Mikko Lehtonen: 8

Suomen parhaita puolustajia ottelussa. Kruununa tietysti komea maali. Oli saumat jopa useampaan osumaan.

Juuso Hietanen: 7,5

Ei kuulunut Leijonien takalinjojen heikoimpiin pelaajiin sunnuntaina. Ei tehnyt isoja virheitä, mutta ei noussut valokeilaankaan.

Hyökkääjät

Miro Aaltonen: 6,5

Heikkoa pelaamista Ranskan avausmaalissa. Jäi jälleen hieman ketjukaveriensa varjoon.Ykkösketjulta kokonaisuudessaan heikko peli.

Sebastian Aho: 6

Jälleen hyvää suorittamista hyökkäyspäässä, mutta vastapainona kaksi pahaa maaliin johtanutta virhettä. Kiekonmenetykset olivat jopa hieman ylimielisiä, joita ei tällä tasolla saisi tulla. Muuten jälleen Suomen parhaimmistoa.

Valtteri Filppula: 6

Ei ollut tänään Suomen johtavia pelaajia. Hyökkäyspään oivallukset loistivat poissaolollaan ja myös oman pään pelaamisessa oli rutkasti parannettavaa.

Veli-Matti Savinainen: 8

Loistavaa maskipelaamista Suomen maalissa. Oli muutenkin jälleen pirteällä pelipäällä.

Antti Pihlström: 7

Alusti Suomen avausosuman ja pelasi muutenkin varsin pirteästi. Ei silti istu aivan täydellisesti kakkosketjun keskellä. Olisi omimmillaan alemmissa vitjoissa.

Mikko Rantanen: 8

Pääsi peliin paremmin mukaan ottelun vanhetessa. Energistä tekemistä jälleen, mutta tulosta ei syntynyt. Sai päätöserässä ansaitusti hyvin vastuuta.

Joonas Kemppainen: 7

Tunnollista pelaamista. Ei erottunut hyvässä tai pahassa. Kolmosketju heräsi uuteen liitoon Puljujärven myötä.

Mika Pyörälä: 7

Tasaista suorittamista, ei pettänyt taaskaan. Rooli ylivoimassa jäi vähän avonaiseksi, kun Pyörälä oli asetettu vain maalin eteen ohjaamaan kiekkoja.

Juhamatti Aaltonen: 5

Jatkoi siitä mihin avauspelissä jäi. Oli ajoittain hankaluuksia saada edes syöttöjä omille. Itseluottamuksen puute näkyi laukausten puuttumisena, mikä ei ole tyypillistä Aaltoselle. Joutui päätöserässä vilttiketjuun.

Jani Lajunen: 7,5

Näkymätöntä tekemistä, mikä on toisaalta ihan hyvä suoritus nelosketjun sentteriltä. Ei erottunut edukseen tai haitakseen.

Markus Hännikäinen: 7

Energiaa riitti varsinkin päätöserässä. Toi kaukaloon virtaa aina kentälle päästessään. Pari hyvää laukaisupaikkaa, mutta siihen se jäikin.

Oskar Osala: 8

Ahneita yrityksiä ja oli lähellä onnistua maalinteossakin, mutta Florian Hardyn loistovenytys piti pikkumustan kotijoukkueen kannalta maaliviivan paremmalla puolella.

Jesse Puljujärvi: 9

Pääsi viimein irti päätöserässä. Loistava sisääntulo, toi heti mielikuvituksellisuutta ja virtaa kaukaloon. Sai yhdessä erässä enemmän aikaan kuin Juhamatti Aaltonen viidessä edeltävässä erässä.

8 eurolla NBA-finaaleihin? Osallistu kilpailuun tästä!

Kansikuva: Jarno Kuusinen / All Over Press