Tanska Leijonien testiin – onko Komarovista pelastajaksi?

MM-kisojen kolmannen päivän ohjelmassa on iltaotteluna Suomi-Tanska. Suomi hävisi avausottelunsa Yhdysvalloille perjantaina lukemin 5-1. Lukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta, mutta sen se kertoo, mistä Suomen peli kiikasti. Liikaa puolustusvirheitä ja maalinteko tökki.

Nyt vastaan luistelee muutamaa astetta heikompi Tanska, joka pitäisi etukäteen ajatellen olla Leijonille pelkkä suupala. Vuosien saatossa juutit ovat kuitenkin onnistuneet pelaamaan tiukkoja pelejä Suomea vastaan, vaikka joukossa on myös isompi numeroisia pelejä. Suomi lähtee otteluun ehdottomasti ennakkosuosikkina.

Viimeksi nämä kaksi joukkuetta ovat kohdanneet Bratislavassa 2011, milloin Suomi oli parempi lukemin 5-1. Tanska osoitti eilen Slovakiaa vastaan, että kaikki on mahdollista eikä joukkuetta kannata aliarvioida. Tanskalaiset venyttivät ottelun Slovakkeja vastaan aina voittomaalikisaan asti, jonka sitten slovakialaiset veivät nimiinsä.

Onko Sami Lepistö yksi illan ratkaisijoista Tanskaa vastaan? (All Over Press)

Onko Sami Lepistö yksi illan ratkaisijoista Tanskaa vastaan? (All Over Press)

Kasvojenpesun paikka

Tämän illan ottelussa Suomella on kasvojenpesun paikka, sillä 5-1-tappio USA:lle ei ollut paras mahdollinen aloitus. Yhdysvalloilla on kova joukkue, mutta siitä huolimatta Leijonat saa ottaa paljon omiin nimiinsä tuosta pelistä. Puolustus ei voi tehdä sellaisia virheitä, joita muun muassa Tuukka Mäntylä teki Dan Sextonin päästessä läpiajoon.

Maalivahtipelinkin on toimittava ihan eri tavalla kuin Yhdysvaltoja vastaan. Tanskastakin löytyy tulivoimaa ja tanskalaisille häviäminen olisi katastrofi Suomen jatkohaaveiden kannalta. Lyhyt MM-turnaus on siitä rankka, että jokaisella ottelulla on merkitystä. Kovinkaan montaa tappiopeliä ei MM-turnauksessa voi tulla, jos mielii maailmanmestaruuteen.

Suomella on kaikki mahdollisuudet menestyä tänä keväänä eikä yksi USA-tappio tuota mahdollisuutta horjuta suuntaan eikä toiseen, mutta jos tappio tulisi Tanskaa vastaan, niin silloin voitaisiin alkaa puhumaan jo flopista ja katastrofista. Tämä on niitä otteluita, joita Suomi ei alkusarjassa voi missään tapauksessa hävitä ja nyt on aika pestä kasvot perjantaista.

Kokoonpanomuutoksia

Leijonat on tehnyt kokoonpanoonsa muutamia muutoksia. Ensinnäkin eilisen päivän jälkeen kotimatkalle on lähetetty Harri Pesonen, jonka kisapassi jäi leimaamatta. Uutena miehenä sisään nostetaan Leo Komarov.

Loukkaantumisista kärsinyt Komarov otttaa paikkansa kolmosketjusta, jossa hänen kanssaan pelaavat Antti Pihlström ja Jarkko Immonen. Puolustuksessa häärivät Jokerit-pari Topi Jaakola ja Atte Ohtamaa. Toronto Maple Leafsissä kauden pelanneen Komarovin kunto on suuri arvoitus ja hän itsekin kertoi olevansa vielä kaukana parhaastansa. Hänen tieltään kokoonpanosta pudotettiin Teemu Hartikainen.

Toinen muutos on Juuse Saroksen putoaminen Atte Engrenin tieltä. Pekka Rinne jatkaa maalissa, mutta Engren nousee luukkuvahdiksi tämän illan otteluun. Muita muutoksia ei kokoonpanoon ole tullut.

Ottelu alkaa kello 21:15 ja voit seurata Leijonien otteita MTV Katsomosta, MTV Sport 1 -kanavalta sekä ilmaiselta MTV3-kanavalta.