Leijonien Slovenia-ottelun arvosanat: Paljon pettymyksiä, kaksi hyökkääjää voiton takuumiehinä

Kaunista se ei ollut, mutta Leijonat onnistui nappaamaan toisen voittonsa kukistamalla Slovenian lukemin 5-2. Voitosta huolimatta Suomen riveissä ei ollut erityisemmin onnistujia. Leijonat saakin kiittää kolmesta pisteestä erityisesti Veli-Matti Savinaista ja Sebastian Ahoa.

Maalivahdit

 Harri Säteri: 7

Ei joutunut kovaan ristituleen, mutta otteet olivat epävarmoja. Ottelu oli tämän myötä toisaalta haastava, mutta kiekot polttelivat silti liikaa. Ei pystynyt ryöväämään ykköstorjujan viittaa.

Joonas Korpisalo: –

Luukkuvahti, ei peliminuutteja

Puolustajat

Julius Honka: 7

Ei päässyt taaskaan loistamaan kiekollisena. Moitteeton ottelu, mutta Sloveniaa vastaan odotukset olivat isommat.

Atte Ohtamaa: 7

Perusvarmaa tekemistä. Ei ollut ongelmissa, mutta ei erityisemmin säväyttänytkään.

Topi Jaakola: 7,5

Suomen puolustus ei joutunut isoon testiin Sloveniaa vastaan, joten Jaakolakin selvisi ottelusta kunnialla. Varmaa työskentelyä, kaikesta huolimatta iso tasonnosto edellisiin otteluihin nähden.

Ville Lajunen: 7,5

Ajoittain hädissä omassa päässä. Ylivoimalla pitäisi saada enemmän aikaan. Pariin edelliseen otteluun verrattuna mallikas ottelu.

Mikko Lehtonen: 7

Ei ollut Lehtosen turnauksen paras ottelu. Ajoittain piti liian kiirettä puolustuspäässä. Slovenian takaiskussa peruutteli liikaa.

Juuso Hietanen: 7

Osittain samat sanat kuin Lehtoseen. Kiekollisella puolella olisi parannettavaa, varsinkin ylivoimalla.

Joonas Järvinen: 8,5

Jälleen miehekäs ottelu. Tuo jämäkkyyttä ja fyysisyyttä Leijonien takalinjoille. Turnauksen avausmaalikaan ei ollut kaukana, mutta tolppa pelasti Slovenian.

Lasse Kukkonen: –

Toimi tsempparina, ei peliaikaa.

Hyökkääjät

Sebastian Aho: 9

Peli-ilo loisti poissaolollaan kaksi ensimmäistä erää ja tekeminen vaikutti väkinäiseltä. Rentous puuttui, vaikka väläyttelikin jälleen ajoittain. Nosti osakkeitaan huomattavasti päätöserän yksilösuorituksella. Otti joukkueen harteilleen kriittisellä hetkellä. Maali teki itseluottamukselle varmasti hunajaa.

Valtteri Filppula: 7

Yritystä kyllä riittää, mutta Filppulan peli on tahmeaa. Onnistumiset ovat viime aikoina karttaneet, joten pelaaminen on vähän väkisin puurtamista. Ei pelannut huonosti, mutta ykkösvitjan sentterin pitäisi pystyä parempaan Sloveniaa vastaan.

Mikko Rantanen: 8

Toi jälleen energiaa kaukaloon, mutta ei ole päässyt aivan samalle aaltopituudelle Filppulan ja Ahon kanssa. Viimeisteli varmasti turnauksen avausmaalinsa, mikä oli erittäin tärkeä asia.

Joonas Kemppainen: 7

Kemppaisen ketju ei ollut parhaimmillaan. Iso tason lasku verrattuna edelliseen peliin. Kemppainen oli keskiviikkona varsin näkymätön, vaikka raatoikin ahkerasti.

Mika Pyörälä: 6,5

Pääsi paremmin mukaan pelin edetessä, mutta oli hieman vaisu edellisiin kamppailuihin verrattuna. Tiivis ottelutahti alkanee vaatia verojaan. Tulevat kaksi välipäivää tekevät varmasti hyvää.

Jesse Puljujärvi: 7

Väläytteli, mutta jäi pahasti pelin ulkopuolelle. Odotukset Slovenian heikkoa puolustusta vastaan olivat korkealla, mutta ei ollut parhaimmillaan hyökkäyspäässäkään.

Veli-Matti Savinainen: 9,5

Turnauksen paras ottelu ja Leijonien tärkein pelaaja kamppailussa. Hakee aktiivisesti ratkaisuja on usein maalipaikoissa mukana. Uudistunut kolmosketju toimi kokonaisuudessaan mainiosti, vaikka ottikin yhden takaiskun nimiinsä. Savinaiselta oli tilanteessa rahtusen löysää puolustusta.

Antti Pihlström: 8

Pihlström toi aina sähköä kaukaloon. Jalat tikkaa vaihdosta toiseen huimaa tahtia. Pitäisi löytää vain se sopiva rooli, jotta miehestä saisi parhaan hyödyn irti.

Tomi Sallinen: 7

Oli varsin näkymätön, mikä ei välttämättä ole lainkaan huono asia. Täydensi mainiosti toiminaan kolmosvitjan. Onnistui viimeistelemään varmasti maistuneen osuman tyhjään maaliin.

Jani Lajunen: 8

Totutun laadukasta tekemistä. Ei loista otsikoissa, mutta selkä ei suoristu missään vaiheessa. Repi ja raastoi esimerkillisesti.

Markus Hännikäinen: 7,5

Jalat käy, mutta juuri mitään peliä edistäviä asioita ei tapahdu. Sai ansaitun onnistumisen päätöserässä, kun onnistui laittamaan pienestä kulmasta kiekon verkkoon.

Oskar Osala: 7

Osala menee hukkaan nelosvitjassa. Vastuu jäi vähemmäksi kuin mihin olisi aihetta. Osalan ollessa kaukalossa painopiste siirtyy useimmiten vastustajan kenttäpäätyyn.

8 eurolla NBA-finaaleihin? Osallistu kilpailuun tästä!

Kansikuva: All Over Press