Kommentti: Suomen valmennusjohdolla ei ole enää tekosyitä penkittää Jesse Puljujärveä

Unibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa littymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

100 peliminuuttia se kesti. Jesse Puljujärven tupin pureksiminen MM-kisoissa nimittäin. Lauri Marjamäki antoi nuorukaiselle kuitenkin Ranskaa vastaan päätöserässä mahdollisuuden, jonka Puljujärvi käytti erinomaisesti.

Suomi lähti kisoihin vaatimattomalla hyökkäyskalustolla ja maalinteon ennustettiin tuottavan hankaluuksia. Valko-Venäjää vastaan Leijonat onnistui raapimaan tarvittavat osumat, mutta sisukkaasti puolustaneiden kisaisäntien kanssa sinivalkoiset olivat ongelmissa.

Kaikki kulminoitui avauserän kahden miehen ylivoimaan. Laukaukset loistivat poissaolollaan ja Suomi haki käytännössä vain ohjauspaikkoja tai kiekko yritettiin pelata vapaalle miehelle takatolpalle. Yllättäen, tulosta ei syntynyt.

Edes Juhamatti Aaltonen ei laukonut hänelle pelatusta loistavasta paikasta, vaan 31-vuotias laituri tyytyi syöttämään kiekon siniviivalle. Kokeneen hyökkääjän kevät on ollut synkkääkin synkempi, mikä näkyy itseluottamuksen puutteena. Helpotkin syötöt tuottavat ajoittain suuria ongelmia.

Aaltonen sai sata peliminuuttia aikaa näyttää tasonsa. Peli oli samaa tasaista puurtamista eikä kaukalossa näkynyt lainkaan viitteitä paremmasta. Lauri Marjamäki teki päätöserään odotetun ratkaisun, kun Jesse Puljujärvi pääsi irti.

Puljujärvi toi kaukaloon juuri niitä asioita, mitkä ovat nuorukaisen vahvuuksia ja mistä Suomella on ollut pulaa: energiaa, mielikuvitusta ja juonikkuutta. Nuorukainen sai ensimmäisessä muutaman sekunnin vaihdossaan aikaan enemmän kuin monet muut pelaajat turnauksen viidessä erässä.

Puljujärven kohtelu joukkueessa on ollut kyseenalaista. Pohjois-Amerikasta kisoihin saapunut hyökkääjä on uhkunut pelihaluja, mutta joutunut katselemaan penkin päästä Leijonien otteita, vaikka kaukalossa ei onnistumisia juuri nähty.

Suomella on ollut valtavasti ongelmia ylivoiman suhteen. Kiekko on pyörinyt hyökkäysalueella tehottomasti ja todelliset maalipaikat ovat olleet vähissä. 19-vuotias Puljujärvi sai ansaitusti myös ylivoima-aikaa päätöserässä. Hän omaa erinomaisen laukauksen, mitä pitäisi pystyä hyödyntämään enemmän.

Leijonilla on ollut suuria ongelmia ketjukoostumusten kanssa, sillä avausottelussa vain ykkösnyrkki toimi moitteettomasti. Ranskaa vastaan Valtteri Filppulan johtamalla vitjallakin oli suuria ongelmia ja Ranska pääsi iskemään useamman osuman kolmikon ollessa jäällä.

Puolustusongelmien lisäksi hyökkäyspään onnistumiset ovat kiertäneet Leijonat kaukaa ja hyökkäysketjut ovat olleet eri aaltopituuksilla. Suomen valmennusjohdon onkin tehtävä isoja muutoksia ennen maanantain kamppailun Tshekkiä vastaan.

Mikäli muutoksia tulee, niin Puljujärven ei pitäisi missään nimessä löytyä enää penkin päästä. Nuorukainen oli terävin Leijona päätöserässä ja virtaa riittää varmasti myös seuraavanakin päivänä.

8 eurolla NBA-finaaleihin? Osallistu kilpailuun tästä!

Kansikuva: All Over Press