Näkökulma: Leijonat mielipuolisen haasteen edessä – nolataanko jääkiekkotoimittajat jälleen?

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomen MM-kisataival jatkuu tänään monien yllätykseksi, kun se kohtaa välierissä arkkivihollisensa Ruotsin. Leijonien piti pudota lähes kaikkien ennakko-odotusten mukaan jo puolivälierissä USA:lle, mutta niin ei tosiaan käynyt. Suomi pelasi turnauksen parhaan pelinsä, ja etenkin joukkueen puolustuspeli oli rautaa nollapelin pelanneen maalivahti Harri Säterin johdolla. Nyt edessä oleva haaste on kuitenkin astetta kovempi. Vastassa ei ole enää surffaileva poikajoukkue, vaan huippuvaarallinen, keskittynyt ja latautunut Ruotsi.

Itsekin kuuluin siihen kerhoon, joka lyttäsi Leijonien mahdollisuudet jenkkejä vastaan, ja teen sen nyt myös Ruotsia vastaan. Olen jälleen mielelläni väärässä, mutta kun ajattelen realistisesti, niin Suomen voitto olisi jättiyllätys. Ruotsin joukkue on paperilla kisojen TOP2-kamaa. Etenkin joukkueen peräpää on niin kova, että mitään maalijuhlia tuskin tullaan näkemään ainakaan Suomen toimesta. 19 NHL-pelaajalla varustetun Ruotsin maalia vartioi muuan Henrik Lundqvist, jota on pidetty jo pitkään yhtenä maailman parhaista maalivahdeista.

Aivan viime vuosina nämä kaksi naapurimaata eivät ole MM-kisoissa kohdanneet. Viimeisin joukkueiden välinen mittelö tällä tasolla on neljän vuoden takaa Suomen ja Ruotsin jaetuista MM-kisoista. Tuolloin Ruotsi oli parempi juuri välierissä luvuin 3-0 ja marssi lopulta mestaruuteen asti. Muutoinkin Ruotsi on ollut 2000-luvun arvokisakohtaamisissa Suomen niskan päällä. 15 ottelusta Tre Kronor on poistunut kaukalosta voittajana yhdeksän kertaa.

Lauantai-illan välierään Leijonat lähtee suurempana altavastaajana kuin miesmuistiin. Tänään jos joskus on se päivä, kun Lauri Marjamäen joukkueen täytyy onnistua täydellisesti. Suomi ei saa ottaa enää yhtään turhaa jäähyä. Suomi on ottanut kisoissa yhteensä 33 kahden minuutin jäähyä, joka on eniten kaikista joukkueista. Se on 12 minuuttia peliä kohden, joten tuollaisiin lukemiin ei ole Ruotsia vastaan varaa, vaikkakin Tre Kronorin ylivoimapeli on sakannut pahasti, kun osumia on syntynyt vain kolme vastustajan pelatessa vajaalla. Toinen pudotuspelien ikuisuuspointti on maalivahtipeli. Säterin pitää onnistua lähes yhtä hyvin kuin viime pelissä. Jos näin ei tapahdu, kyyti tulee olemaan kylmää.

Kansikuva: All Over Press