Näkökulma: Tanska palautti Leijonat pilvilinnoista maanpinnalle 

Faneille.com LogoKiinnostaako futiksen MM-kisat paikan päällä? – Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Leijonien ensimmäisten otteluiden ilotulituksesta ei ollut tietoakaan keskiviikkona, kun Tanska kaatoi Suomen. Kaukalossa nähtiin täysin erilainen leijonalauma, mikä paljasti myös joukkueen heikkoudet.

Ensimmäisissä kolmessa ottelussa Suomelta onnistui aivan kaikki. Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja kumppanit tekivät kaukalossa aivan mitä halusivat ja taululla komeili ottelusta toiseen murskalukemat. Vastustajat olivat tosin varsin heikkoja. Etelä-Korea, Norja ja Latvia miehittävät B-lohkon kolmea viimeistä sijaa.

Suomi sai myös kolmessa ensimmäisessä ottelussaan loistavan alun kamppailuihin. Avausmaali syntyi viimeistään reilun neljän minuutin pelin jälkeen ja Suomi johti jokaista kamppailua kahdella maalilla alle kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Keskiviikkona avauserä oli maaliton. Avausmaalistakin vastasi Tanska, kun Frans Nielsen vei kisaisännät toisessa erässä johtoon. Maalittomuus alkoi painaa Leijonia, kun ensimmäinen onnistuminen venyi aina toisen erän loppupuolelle, kunnes Sebastian Aho vapautti sinivalkoiset piinasta. Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun Oliver Bjorkstrand rokotti Suomen nukahduksesta vieden tanskalaiset jälleen johtoon.

Tuloksellisesti alakynnessä oleminen heijastuikin Suomen otteisiin. Kaukalosta puuttui raikkaus ja rentous, mikä näkyi varsinkin ylivoimalla, kun pelaajat siirtelivät vastuuta. Suomi kyllä hallitsi peliä, mutta todelliset huippupaikat olivat kuitenkin varsin vähissä.

Keskiviikko antoi viitteitä myös Suomen joukkueen heikkouksista. Kun Ahon triolle sattui hieman vaisumpi ilta, niin vastuunkantajat olivat vähissä. Varsinkin Antti Suomelan ja Janne Pesosen johtamien ketjujen panos jäi todella vähäiseksi. Myös puolustus joutui ensimmäiseen todelliseen testiin Tanskan NHL-pelureita vastaan. Suomella olikin ajoittain suuria ongelmia omalla alueella, mutta Ville Husson pari tärkeää koppia estivät kotijoukkueen lisäosumat. Varsinkin Ville Pokka oli ajoittain suurissa ongelmissa, kun taas pirteästi esiintynyt Juuso Riikola kulutti vaihtopenkkiä. Lisäksi Leijonien ylivoima tökki aiempiin peleihin nähden pahasti. Onkin hieman yllättävää, että Miro Heiskanen ei ole saanut enemmän peliaikaa ylivoimalla.

Tappio Tanskalle on luonnollisesti aina suuri pettymys, mutta suomalaisten ei tarvitse menettää yöunia keskiviikon takia. Ottelu oli Suomelle jo neljäs viiden päivän sisään, joten pieni ulospuhallus ei ollut erityisen iso yllätys. Varsinkin kun vastassa oli hurmiossa pelannut ja NHL-avut mukaansa saanut kotijoukkue. Sisukkaasti ja kurinalaisesti pelannut Tanska ansaitsi ehdottomasti voittonsa.

Suomen kolme ensimmäistä ottelua olivat melkoista ilotulitusta ja kaikki meni nappiin. Keskiviikko oli mainio herätys leijonalaumalle ennen kriittisiä kamppailuja Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Sijoittuminen B-lohkon kahden kärkeen olisi todella tärkeää, koska tällöin Suomi todennäköisesti välttäisi puolivälierissä Ruotsin tai Venäjän kohtaamisen.

Kansikuva: Martin Rose/Getty Images