Leijonien ryhmä Minskiin nimetty

Olli Jokinen tulee olemaan suomen päällikkö tulevissa MM-karkeloissa. Myös Juuso Hietanen nähdään suurella varmuudella kisoissa. (Getty)

Olli Jokinen tulee olemaan suomen päällikkö tulevissa MM-karkeloissa. (Getty)

Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund julkisti Valko-Venäjän MM-joukkueen. Teuvo Teräväinen sekä Michael Keränen eivät lopulta ryhmään mahtuneet. Ison meren takaa joukkuetta tulee vahvistamaan AHL:stä vapautunut Miikka Salomäki. MM-kisat alkavat tulevana perjantaina. Leijonat kohtaavat ensimmäisessä ottelussaan lauantaina Latvian klo 16.45.

Westerlund kommentoi valintoja tuoreeltaan Tukholmassa. Leijonien miehistöön ei enää odoteta vahvistuksia Pohjois-Amerikasta.

– MM-joukkue on tässä. Katsotaan, mitä joukkueelle tulee matkalla ja koska me leimaamme kokoonpanon ulkopuolelta kaikki pelaajat. Seurataan kuitenkin tilannetta. Sellainen mahdollisuus on, mutta hyvin pieni, Westerlund kertoi Yle Urheilulle

Pakistoon moni olisi voinut kaivata vahvistuksia, mutta ison meren takaa pelkästään Rasmus Ristolaisen nimi oli harkinnassa loppuun asti.

– Ristolainen oli loppuun asti mietinnässä. Hän oli täällä mukana olleiden lisäksi ainoa puolustaja, joka oli mukana kilpailussa. Päädyimme tähän ratkaisuun.

Monelle Miikka Salomäen nimi saattaa tulla hieman puskien takaa. Mies kuitenkin paukutti AHL:ssä kovat tehot 20+30=50.

– Salomäellä on ollut hyvät näytöt ja raportit peleistä. Hänen tyyppiselle pelaajalle oli tarvetta, Westerlund painotti.

Lopuksi Westerlund kommentoi vielä Teräväisen pudotusta kisakoneesta.

– Medialle ehkä yllätys. Esimerkiksi Teräväinen paini Kontiolan, Jokisen Ollin ja Immosen Jarkon kanssa paikasta. Jos hänet olisi valittu, joku heistä olisi pitänyt pudottaa pois, Westerlund sanoi

Suomen joukkue Minskiin:

Maalivahdit:
Mikko Koskinen
Pekka Rinne
Juuse Saros

Puolustajat:
Juuso Hietanen
Jere Karalahti
Tommi Kivistö
Oskari Korpikari
Ville Lajunen
Jyri Marttinen
Tuukka Mäntylä
Atte Ohtamaa

Hyökkääjät:
Juhamatti Aaltonen
Tommi Huhtala
Jarkko Immonen
Olli Jokinen
Pekka Jormakka
Leo Komarov
Petri Kontiola
Jori Lehterä
Iiro Pakarinen
Jere Sallinen
Tomi Sallinen
Miikka Salomäki
Veli-Matti Savinainen
Petteri Wirtanen

Suomi pelaa kisojen B-lohkossa yhdessä Kazakstanin, Latvian, Saksan, Sveitsin, Yhdysvaltojen, Valko-Venäjän ja Venäjän kanssa.

Lähteet: Leijonat.fi, Yle urheilu