Dufva: ”Ei siinä mitään taikuutta ole”

Pudotuspelit käynnistyvät jääkiekon Liigassa perjantaina. Yksi ottelupareista on Lukko-KalPa, jotka ovat kerran aiemmin kohdanneet toisensa tässä samassa vaiheessa. Silloin jatkoon meni Rauman Lukko.

Ottelusarjasta voidaan odottaa tiukkaa vääntämistä, sillä voitot runkosarjan aikana menivät tasan. Tosin raumalaiset eivät lähteneet yhdestäkään ottelusta tyhjin käsin. Lukon päävalmentaja Risto Dufvakaan ei oikein osannut lähteä arvioimaan, millainen puolivälieräsarja olisi tulossa.

– No eihän sitä tiedä yhtään. Se on hienoa, että alkaa ja me ollaan niin valmiina kuin tämä ryhmä voi olla. Siitä se perjantaina tarina lähtee soljumaan johonkin suuntaan, mutta hienoa siinä on se, että kukaan ei tiedä mihin, Dufva mietti.

Pekka Virran valmentama KalPa on noussut takaisin parrasvaloihin ja taisteluun pudotuspeleihin. Siitä kertoo kuudes sija runkosarjassa, jonka turvin joukkue lähtee haastamaan Rauman Lukkoa. Minkälainen joukkue sitten on Lukon valmentajan silmin vastassa?

– KalPa on hyvin omaleimainen ja omatyyppinen joukkue, se on käynyt tässä selväksi. Se oli sitä jo Pekan (Virran) edellisellä Kuopion vierailulla ja nyt tänä vuonna vahvistunut, että mikä se juttu on. Heillä on hyvä oma suunnitelma ja meillä on omamme, Dufva tiesi.

Lukon Risto Dufva ja KalPan Pekka Virta ovat vielä väleissä, mutta kuinka kauan? (AOP)

Lukon Risto Dufva ja KalPan Pekka Virta ovat vielä väleissä, mutta kuinka kauan? (AOP)

Millä aseilla sarjasta mennään jatkoon?

– Ei siinä mitään taikuutta ole. Pitää pelata hyvin, pitää puolustaa ja hyökätä, Dufva jyrähti.

Lukko oli sarjassa kauden päätteeksi kolmas, joka toi heille kotiedun puolivälieriin. Päävalmentaja Dufva on tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

– Erinomainen kausi, kolmas sija runkosarjassa on kova suoritus. Siellä jäi aika monta joukkuetta selän taakse.

Joukkueet aloittivat nokittelunsa jo pudotuspeli-infossa keskiviikkona, sillä Pekka Virta oli kertonut Lukon tarvitsevan kaksi lentokonetta, yhden johdolle ja toisen joukkueelle. Vielä Dufvan lähtiessä Teatteri Forumista, he vielä vitsailivat seuraavan kerran näkevänsä lentokentällä.

Lue Faneille.comin puolivälieräennakot täältä.